Pudry do twarzy

Inglot
INGLOT Puder sypki matujący 3S (2,5 g) 32
notino.pl
Inglot 42 Rozświetlający puder sypki HD Rozświetlacz 4,5g

Nasi użytkownicy zostawili 56 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 listopada 2022 o 22:22
    Świetny puder
    Mój kolor: 43 - jasny, lekko żółty odcień z maleńkimi drobinkami rozświetlającymi. Puder kupiłam z czystej ciekawości, żeby sprawdzić na własnej skórze skąd takie dobre opinie. I przyznam szczerze, że w mojej ocenie jest warty zakupu. Dziś skończyłam drugie opakowanie tego kosmetyku, a trzecie czeka w szafce na otwarcie, a to dobitnie świadczy o tym, że jestem z pudru zadowolona :-) Opakowanie ma eleganckie, funkcjonalne, a dołączony puszek jest super (choć w tym trzecim opakowaniu jest już jakiś nowy puszek, ale mam nadzieję, że też będzie ok). Puder jest dobry zarówno do stosowania w okolicy oczu (bardzo dobrze utrwala korektor i lekko rozświetla) jak i na całą twarz (daje efekt promiennej cery, wizualnie odejmuje lat). Stosuję go zasadniczo jako puder wykończeniowy - gdy już zupełnie skończę makijaż, to miękkim, puchatym pędzlem omiatam niewielką ilością tego pudru od Inglota całą buzię. W opakowaniu jest 4,5g produktu, nie jest to dużo i przy codziennym używaniu wystarcza mi na ok. 2 miesiące (stosuję tak jak już wyżej pisałam w niewielkiej ilości). Jakością dorównuje on produktom wysokopółkowym. Ma delikatne drobinki takie jakie znajdziemy np. w pudrach wykończeniowych Hourglass, rozświetlającej Terracocie Guerlaina, czy w Meteorytach (też od Guerlain). To nie jest gruby brokat, czy mika. Te drobinki są mega drobniutkie i pięknie wyglądają na skórze, szczególnie gdy pada na nią światło. Ogólnie jestem na tak i szczerze polecam, szczególnie dla osób które maja cerę suchą czy dojrzałą, ale nie tylko - myślę że ten puder sprawdzi się praktycznie na każdej skórze o ile bedzie nałożony w rozsądnej ilości.
  • 4 listopada 2022 o 21:35
    Najwspanialszy!
    Pudru rozświetlającego Inglot używam od około 2 lat. Nigdy po użyciu żadnego innego kosmetyku tego typu, moja cera nie była taka promienna! Rozprowadza się jak marzenie, twarz po nim jest jak po nałożeniu photoshopa. Ma dość spore drobinki, także nie wszystkim może to odpowiadać - ja po użyciu tego produktu, rezygnowałam z rozświetlacza, ale co kto lubi. Puder nie zapycha, nie warzy się, jest trwały.
    Zalety:
    • rozświetlenie
    • wygładzenie
    • efekt photoshopa
    • jest bezzapachowy
    • wydajny
    Wady:
    • nie ma
    Govsha
    22 czerwca 2022 o 17:18
    Puder rozświetlający i tłusta cera
    Produkt nabyłam dzięki poleceniom koleżanki z pracy. Początkowo przeraził mnie fakt, że jest to produkt rozświetlający, otóż mam bardzo przetłuszczającą się cerę, głównie w strefie "T". Jednak moje obawy były zupełnie niepotrzebne. Wybrałam kultowy kolor 43, dla jasnej, lekko żółtawej, ciepłej jak na polski przystało cery. Każdy puder sypki nakładam wilgotną gąbeczką. Nabieram niewielką ilość na gąbeczkę, pare razy odbijam na dłoni by nie zrobić sobie plam i nakładam na twarz. Efekt mnie zwalił z nóg. Piękna, lekko rozświetlona cera, efekt jak przy filtrach na zdjęcia. Lekkie drobinki nie nadają cerze efektu "piegów" z rozświetlacza lecz lekkiej, opalizującej poświaty. Po 6 godzinach moja cera dopiero zaczyna się lekko wyświecać, ale nie jest to chamski efekt nieświeżej całodniowej buzi. Pudru używam z moim sprawdzonym podkładem, nie roluje się, nie ciastkuje. Teraz gdy jest moda na świeżą, delikatną, rozświetloną cerę a ktoś lubi trendy to moim zdaniem jest to must have w kosmetyczce. Nawet jeśli komuś serca nie skradnie na pewno nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto
    • Gama kolorów
    • efekt jak z instagrama
    • cena adekwatna do czasu zużycia
  • 7 marca 2022 o 17:48
    Średniak
    Dla mnie jest takim średniakiem w wysokiej cenie . Puder nam ładne opakowanie,ale strasznie ale to strasznie się sypie,obsypuje. Nadaje kolor ładny,ale szybko się " wykrusza " a i z ciuchów ciężko go zmyć. Może rozświetlający efekt jest ale u mnie bardziej robi to efekt maski..a szkoda . Także dla mnie taki 3 / 5 bo nie uczula,nie zatyka porów,nie powoduje zaczarwien .
    GiaVia
    16 września 2021 o 1:43
    Hm.. brawo Inglot!
    W tej półce cenowej to chyba jeden z lepszych sypkich pudrów rozświetlających. Bardzo drobny, miałki, delikatny. Bardzo dobrze wykańcza makijaż zmiękczając rysy i rozświetlając. Raczej do cery suchej i mieszanej. Dla Pań z cerą tłustą będzie wymagał dodatkowej pudrowej podstawy lub super matującego podkładu. Najbardziej uniwersalnym kolorem w całej palecie tej linii jest odcień 43 który ma zdecydowanie żółte tony (a my Polki w znakomitej większości posiadamy ciepły odcień skóry). Posiada nienachalne drobinki rozświetlające. Nie jest to microblask jak w Estee Lauder lub Laura Mercier ale w tej polce cenowej może z tymi pudrami konkurować. Nie zmienia koloru w trakcie dnia. Nie podkreśla porów, drobnych linii.
    Zalety:
    • efekt satynowego rozświetlenia
    • konsystencja/miałkość
    Wady:
    • gama kolorystyczna
    • wydajność/ mała gramatura