Maseczki klasyczne

Marion Magia Świat, Odżywcza maska peel-off `Złoto i zielony kawior`

• 31 stycznia 2022 o 9:58
    Brokatowe odżywienie za małe pieniądze
    Używa od:próbka
    Maskę kupiłam jeszcze przed świętami w markecie ale standardowo musiała odleżeć swoje w szafce aż po nią sięgnę. Kupiłam wszystkie trzy wersje ale obecnie chciałam poczuć odżywienie skóry, bo mam wrażenie że w ostatnim czasie brakuje jej zastrzyku energii. Maska znajduje się w pięknym opakowaniu w kształcie gwiazdki, dlatego rzuca się w oczy na półce sklepowej. Opakowanie ma nacięcie ułatwiające otwarcie. Maska w kolorze lekko żółtym z drobinkami złotego brokatu, jednak po nałożeniu na twarz kolor jest przezroczysty. Na opakowaniu wodnieje informacja by nałożyć cienką warstwę, dlatego bałam się przesadzić i w sumie pokryłam twarz i zostało jeszcze na tyle, że załapała się także siostra. Zapach jest według mnie trochę plastikowy, średnio przyjemny. Produkt nakłada się łatwo, lekko rozprowadza się na skórze. Po odczekaniu kilkunastu minut zaschnięta maska schodzi dość łatwo. W niektórych miejscach jeszcze się kleiła ale możliwe że było jej tam zbyt dużo. Podczas noszenia jej, czułam lekkie napięcie. Po zdjęciu twarz wygląda zdrowo. Może nie jest jakoś super odżywiona ale widać poprawę. Zaczerwienienia złagodniały, cera wyglądała bardziej jednolicie. Nie spodziewałam się zbytnich efektów ale jestem miło zaskoczona. Za takie pieniądze warto kupić tą gwiazdkę :)
    Zalety:
    • Brokat w masce
    • Delikatny efekt
    • Łatwe nakładanie
    Wady:
    • Plastikowy zapach
  • 15 grudnia 2021 o 14:29
    Złota gwiazdka
    Maseczkę kupiłam w lidlu. Wisiały takie gwiazdki w trzech kolorach z tego co pamiętam. Wybrałam odżywczą, bo po opisie uznałam, że zadziała najlepiej przeciwstarzeniowo, a na tym chciałam się tym razem skupić. Spojrzałam szybko na skład i zobaczyłam tam również wino, co utwierdziło mnie w wyborze. Czego nie zauważyłam, a powinnam się domyślić to wysoko alkohol, wyczułam go oczywiście dopiero po nałożeniu na twarz. Opakowanie jest niewielkie, da się otworzyć bez nożyczek, między dwoma ramionami jest zaznaczone gdzie pociągnąć, jakby już nacięte. Ilość na raz, dokładnie żeby pokryć twarz warstwą o idealnej grubości. Tego typu maseczka i tak by nie przetrwała do następnego użycia, tylko by wyschła. Po nałożeniu uderza alkohol, ale nie sam, tylko jakby z zapachem plastiku, pierwsze wrażenie dla mnie okropne, lekko piekły mnie też oczy. Po chwili jednak to odparowało. Maskę nakłada się łatwo, jest odrobinę klejąca, wiadomo, ale jednocześnie tak plastyczna, że aż sprawiało mi to przyjemność. Całość jest przezroczysta, ze złotymi drobinkami. Zasycha dosyć długo, ale jak już wyschnie to brzegi same lekko się odginają i łatwo za nie pociągnąć. Miałam ją na twarzy zdecydowanie dłużej, niż jestem przyzwyczajona, nawet glinkom schnięcie zajmowało mniej czasu. Udało się jednak ściągnąć niemal w jednym kawałku, tylko z boku policzka musiałam trochę poskubać jeszcze wilgotne miejsca. Może nałożyłam tam grubszą warstwę i stąd te niedogodności. Po ściągnięciu przetarłam dla pewności twarz wacikiem. Jak na maskę odżywczą byłam zdziwiona suchością skóry. Czułam potrzebę nałożenia kremu. Warstwy nie czułam żadnej, więc jeśli jakieś substancje zadziałały to głęboko wewnątrz. Uważam ją za dobrą bazę pod dalszą pielęgnację, bo cera wyglądała lepiej, bardziej promiennie, mimo, że drobinki zeszły w całości, może z wyjątkiem jednego czy dwóch. Koloryt jakby nabrał głębi, a był przygaszony, pewnie z racji pory roku. Czułam lekkie napięcie skóry, więc dobrze ją oceniłam, na taką dla cery potrzebującej wygładzenia. Na policzkach czułam ujędrnienie. Ogólnie obroniła się, z racji pozytywnych, choć nie oszałamiających efektów może kupię ją ponownie. A w związku z łatwością użytkowania, mimo kiepskich wspomnień z maskami typu peel-off chyba sięgnę po inne wersje, póki są dostępne, bo kosztują grosze.
    Zalety:
    • Pozytywnie wpłynęła na elastyczność skóry
    • Ujędrnienie
    • Schodzi w jednym kawałku
    • Plastyczna przy nakładaniu
    • Świetna baza pod dalszą pielęgnację
    • Poprawiła koloryt
    Wady:
    • Początkowo zapach i piekące oczy
    • Bardzo długi czas zastygania