Maseczki klasyczne

Holika Holika Honey Sleeping Pack 'Acerola' Całonocna maseczka do twarzy

hairstore.pl
Holika Holika Honey Sleeping Pack żelowa maseczka pod oczy Acerola 90ml
Bodyland.pl
Holika Holika - Honey Acerola - Sleeping Pack - Całonocna maseczka do twarzy - 90 ml

• 10 października 2024 o 2:19
    Wspaniała
    Kupiłam kiedyś, a że jestem leniem, zapominam nakładać cokolwiek prócz kremu, więc, o, zgrozo, ciągle ją mam i używam, a to kilka lat już, a do tego sobie chwalę. To chyba jedyna maseczka, której jakiekolwiek działanie widzę. Nie, że jakieś cudowne, typu "wstaję 20 lat młodsza", ale twarz wydaje się łagodniejsza i bardziej wyspana, choć ja sama często wyspana nie jestem. Rzeczywiście ma dziwną konsystencję, bardzo lejącą, trochę kleistą. Trzeba jej - wg opisu - nałożyć grubą warstwę, a i tak starcza na długo, nie przykleja cię do poduszki. Podobno trzeba ją rano zmyć, czego czasem nie robię, bo w ogóle zapominam, że ją wieczorem nałożyłam. I nic się nie dzieje, a mam skórę wrażliwą. Poza tym mam 50 lat i sobie ją chwalę, choć cudów nie ma, więc tym bardziej polecam. Co prawda geny mi sprzyjają, ale jestem wybredna, co do kosmetyków, a ten ujął mnie swoim nienachalnym działaniem. Aż się boję momentu, w którym się skończy.
    Zalety:
    • długowieczność
    • działanie jakiekolwiek (u mnie nawilża i 'relaksuje', oraz rozświetla
    • przyjemny delikatny zapach
    Wady:
    • nie widzę; w sumie na początku trochę się klei, ale tylko chwilę
    mkvili
    7 stycznia 2023 o 3:16
    Średnio na jeża
    Maseczka ma przyjemną żelową konsystencję i fajny zapach, gorzej prezentuje się po aplikacji na skórę. Nie wchłania się w stu procentach, pozostawiając po sobie lepką powłokę, powodującą lekki dyskomfort. Efekt nawilżający większego szału nie robi. W dodatku po kilkukrotnym użyciu maski, wysypało mnie na twarzy. Sprzedano mi egzemplarz ze zbliżającym się końcem daty ważności, w połowie opakowania musiałam ją wyrzucić. To takie szczęście w nieszczęściu.
  • 6 stycznia 2022 o 12:06
    Nawodnienie skory i rozjaśnienie
    Maska przypominająca w konsystencji wode a zarazem płynny pudding. Otula twarz, nie zapycha. Łagodzi po kwasach, skóra jest bardzo rozjaśniona, po paru miesiącach przebarwień jest o wiele mniej. Suche skórki są nawilżone i znikają. To co robi ta maska to magia, ujędrniając twarz i zmniejszając ją. Zalety : - konsystencja bardzo lekka, przyjemna - nawilża i zmiękcza - rozjaśnia, przebarwienia po kilku miesiącach - bardzo wydajna, mała ilość jest potrzebna żeby cała twarz była pokryta - ładne opakowanie Wady: - zapach mógłby być ładniejszy
    Luqia
    3 czerwca 2020 o 13:07
    Zawiodłam się
    Maskę tę otrzymałam w prezencie, który sama sobie wybrałam. Zauroczył mnie wygląd opakowania (często kupuję oczami :D), a oprócz tego przyciągnęły mnie pozytywne opinie z każdej strony Internetu. Jej cena nie należy do najniższych, bo to jednak około 50 złotych w drogeriach internetowych, ale mamy za to 90ml produktu. Na początek o mojej cerze - jest ona mieszana z przetłuszczającą się strefą T i trądzikowa, ale od pewnego czasu zmienia się na normalną/suchą. Nie wiem czy to kwestia wieku, czy może czegoś innego - muszę to obserwować. Większość moich kosmetyków do pielęgnacji jest teraz stricte nawilżająca, z czego jeszcze na początku zeszłego roku była matująca. No ale przejdźmy do rzeczy... Po tej masce spodziewałam się świetnego nawilżenia oraz rozjaśnienia skóry, dzięki witaminie C, która zawarta jest w wyciągu z owoców aceroli. Niestety jedyne co dostałam to wysyp małych, białych krostek na różnych częściach twarzy i to po pierwszym użyciu na noc... Albo zapchała, albo uczuliła. Jeśli to uczulenie, to jestem zdziwiona, ponieważ naprawdę baaaardzo rzadko moja skóra reaguje w ten sposób na cokolwiek. Bardziej prawdopodobne jest to, że mnie po prostu zapchała. Odstawiłam ją więc w kąt na jakieś 2 tygodnie. Po tym czasie dałam jej kolejne kilka szans i stało się dokładnie to samo - wysyp małych krostek. Oczywiście zwróciłam również uwagę na jej działanie i muszę stwierdzić, że jak za tę cenę, to jest słabo. Zaraz po użyciu może się wydawać, że cera jest mega rozświetlona i dogłębnie nawilżona, ale po obudzeniu wygląda tak, jakby przez noc nic na niej nie było. Suchość, suchość i jeszcze raz suchość. Oddałam ją mamie i u niej sprawdza się znacznie lepiej. Nie zauważyła u siebie wysypu krostek, a co więcej - po nocy jej skóra jest dobrze nawilżona. Jak widać wszystko zależy od osoby... Nie przekonacie się jeśli nie przetestujecie. Konsystencja maski jest żelowa, a kolor ma jakby pomidorowej czerwieni. Bardzo szybko wchłania się w skórę, ale niestety strasznie się klei, szczególnie przez pierwsze 15 minut. To może być przez dużą ilość miodu w składzie. Jednak mimo wszystko nie daje uczucia dyskomfortu na twarzy. Zapach bardzo mi się podoba. Wyczuwalna jest słodycz miodu oraz zapach owocu, ale takiego sfermentowanego. Naprawdę ciekawe i przyjemne dla nosa, choć zapewne nie dla wszystkich. Pierwsze skojarzenie jakie przychodzi mi na myśl, wąchając tę maskę, to ciepłe, słoneczne lato. Opakowanie mnie od razu zauroczyło. Wygląda po prostu jak słoik miodu, nic dodać, nic ująć. Jako, że uwielbiam miód, to nie mogłam sobie odpuścić, żeby tej maski nie mieć. Jest ono szklane i ciężkie, natomiast zakrętka jest wykonana z solidnego plastiku w kolorze żółtym. Na wierzchu zakrętki znajduje się szata graficzna, która jeszcze bardziej potęguje wrażenie, że jest to słoik z miodem. Producent wiedział jak przyciągnąć klientów :D. Pojemność to 90ml.
    Zalety:
    • Bardzo ładnie pachnie
    • Szybko się wchłania (ale strasznie się klei)
    • Konsystencja
    • Urocze opakowanie
    Wady:
    • Cena nie jest adekwatna do jakości
    • Uczula lub zapycha, a może nawet to i to :(
    • Nie nawilża
    • Nie rozjaśnia
  • 28 maja 2020 o 7:03
    Świetnie nawilża i odżywia.
    Maseczkę otrzymałam w prezencie. Opakowanie to przezroczysty słoik z nakrętką. W środku znajdziemy żelowo-kremową maseczkę o przyjemnym zapachu i dobrej konsystencji. Maseczka dobrze się wchłania i pozostawiona na noc nie brudzi pościeli co jest dużym plusem przy kosmetykach stosowanych na noc. Rano skóra jest dobrze nawilżona i odżywiona, lekko napięta i miła w dotyku. Nie zauważyłam by podrażniała czy zapychała skórę. Ode mnie mocna piątka, polecam.