Lakiery klasyczne

Art of Beauty Zoya, Nail Polish Lakier do paznokci

errola
    7 lutego 2017 o 21:04
    nawet fajny
    Mam kolor Cece – piękny, ciemnozielony kolor. Na paznokciach wygląda na bardzo brokatowy. Bardzo go lubię, bo paznokcie wyglądają nietuzinkowo. Ma sporą domieszkę żółtego/ złota, przez co pięknie się mieni w słońcu. 2 warstwy wystarczają na pokrycie płytki w zupełności. Troszkę trudno się zmywa, trzeba chwilę pocierać.
    Verri
    11 marca 2015 o 13:26
    niesamowite kolory słaba trwałość
    W tej marce zakochałam się od razu i bezpowrotnie przez serię Pixie Dust. Oczywiście zapragnęłam wypróbować ich inne kolory które mamią i kuszą niesamowicie. Tak więc padło na Roxy.... boski, przepiękny, cudowny fioletowo-różowy kolorek z mnóstwem drobinek.Siedziałam i gapiłam się w butelkę oczarowana, cóż za niesamowitość i magia... Do czasu, do czasu aż zaczęłam paznokcie malować... Pierwsza warstwa wyglądała tragicznie, jakbym rozwodnionym fioletowym z tandetntm brokatem mazała pazury :/ sechł conajmniej 15min (1 warastwa!!!!) Dobra mówię, dajmy mu szansę. Kładę druga warstwę a tu się mazia, tam rozłazi. No o co caman się pytam? Prześwity, dramaty. No nic mówię. Czekamy. Kolejna warstwa wyschła szybciej niż pierwsza (??) Kładę trzecią warstwę, już zaczyna jakoś wyglądać, a po czwartej jest ta magia! Wrócił zachwyt i miłość w oczach. Ale po ok 7h pierwszy i to nie mały odprysk, za chwilę drugi a dnia następnego wyglądałam jakbym paznocie ostatni raz malowała tydzień temu :/ Za tą cenę to by się mogli postarać, 10,40Ł kosztują na ebayu i jest to kurczę kawał pieniądza jak za buteleczkę lakieru! no cóż, przecierpię wszystkie minusy bo kolory są obłędne i niespotykane nigdzie indziej. Będę zaciskać zęby i udawać że nie pamiętam o tej tragicznie miernej trwałości... Używam tego produktu od: 3 tyg Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    LillyS
    29 stycznia 2014 o 8:44
    Carter -efekt cudny, jakość słaba
    Z racji ceny oczekiwania miałam dość wysokie - przyznaję :) Zawartość buteleczki mnie zachwyciła,na zdjęciach zobaczycie 3 warstwy dla pewności, że nie będzie "łysych" miejsc. Lakier jest ciemnofioletowy z pięknymi amarantowymi drobinkami. Tempo schnięcia jak na piaski wolniejsze niż np. u Golden Rose, ale i tak szybkie, po ok. 10 minutach. Byłam zachwycona, lakier wyglądał na taki z klasą... Niestety, po kilku godzinach miałam odprysk na paznokciu, a po jeszcze godzinie zauważyłam, że niektóre z paznokci stały się jaśniejsze, jakby fiolet z lakieru zdążył się trochę zetrzeć. Dałam na wierzch 1 warstwę bezbarwnego top coatu w obawie, że fiolet zetrze się za parę godzin, Carter zaczął wyglądać zupełnie inaczej, jak mokry :) po jednym dniu mam już pościerane końcówki. Mam też Sunshine, które jest mniej glutowate w nakładaniu, bo i efekt jest inny. To niebieski kolor,jak jeans, ze srebrnymi drobinkami, taki niejednoznaczny, ni to jeans, ni to rozgwieżdżone wieczorne niebo :) Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: żadne
    Suzanne
    3 listopada 2013 o 3:01
    Jestem zaskoczona i rozczarowana!
    Bardzo, ale to naprawdę bardzo chciałam wypróbować jakikolwiek lakier tej marki i go lubić. Byłam już pod wrażeniem recenzji, kolorów i kultowego wręcz statusu wśród Amerykanek i mam. I jestem niestety, rozczarowana. Rzeczywiście nie śmierdzi, jest go dużo. Niemniej jest nieporęczny, gęstnieje, po tym, jak zgęstnieje trzeba go rozcieńczać odpowiednim produktem, więc "3 free" odpada. Nawet bez rozcieńczania: blask piękny, ale na moich paznokciach wytrzymał 3 dni! Może od razu zaznaczę, że u mnie 5 dni to absolutny maks, ale zaskoczona jestem, że jest porównywalny z Revlonem, przynajmniej dla mnie.... Mam jeszcze SpaRitual i Nubar z marek ekologicznych do wypróbowania, niemniej Zoya....najprawdopodobniej jeszcze raz go kupię żeby się upewnić, ale już z mniejszym zapałem. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno
    kjb
    18 września 2013 o 10:14
    Dotyczy DANEJ KOLEKCJI
    Mam lakier z tej firmy z kolekcji PixieDust - czarny (załączam obrazek z internetu). W marcu szukałam matowych lakierów i trafiłam na stoisko Zoya, Pani namówiła nie na zakup tego lakieru mówiąc, że efekt mnie zaskoczy ponieważ płytka będzie matowa a na niej błyszczące, cukierkowe drobinki. Faktycznie - byłam w szoku! Uwielbiam ten lakier, kocham go! Trzyma się dosyć długo (kilka dni zależy co robię, ale na urlopie około tygodnia), nie maluję na niego top coat ponieważ nie chcę aby matowy lakier zaczął się błyszczeć (lub w przypadku matowego top coatu - żeby drobinki się zmatowiły). Maluję dwoma warstwami lakieru, efekty są tak jak na załączonym obrazku (nie są to moje paznokcie, ale uzyskuję taki sam efekt). Niestety lakier bardzo drogi ale mam zamiar jeszcze kupić kilka z tej serii w tym roku. Nie wiem jak sprawa ma się ze zwykłymi lakierami, ale ta kolekcja - obłędna! Moje KWC! \\n \\nPlusy: \\n- cudowny efekt matu z cukierkowymi drobinkami \\n- coraz więcej kolorów (niedawno wprowadzono nowe kolory - pół roku temu było ich mniej) \\n- NIE ZAWIERAJĄ SZKODZĄCYCH SUBSTANCJI \\n- dość szybko schnie \\n- długi efekt \\n- długi termin ważności lakieru (24 mies.) \\n \\nminusy: \\n- cena!! \\n- trudno się go zmywa (a może to powinien być plus, bo tak mocno się trzyma płytki :D?) \\n- dostępność \\n \\nLakier jest dla mnie ideałem, ale odejmuję pół gwiazdki za cenę :)