Mydła

Linda Mydło w płynie hypoalergiczne

pysiam
    27 listopada 2023 o 21:53
    bardzo je lubię
    Lubię mydła tej marki, bo są łagodne dla moich dłoni, łatwo dostępne i tanie. Najczęściej kupuje wersje kremowe, wersję "sensitive" kupiłam pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Od razu przypadł mi do gustu delikatny, świeży zapach. Wydaje mi się, że mydło to jest minimalnie rzadsze od tych kremowych, ale nadal dobrze się pieni i jest wydajne. Nie wysusza moich dłoni, ani nie podrażnia. Raczej nie jest delikatne jak obiecuje producent, bo zawiera SLES i nie liczylabym na właściwości pielegnacyjne, bo skład ma typowo marketowy. Alergikowi bym nie poleciła, zdrowym dłoniom krzywdy nie czyni.
    izka707
    12 listopada 2023 o 10:56
    Linda - dobre mydło hypoalergiczne
    Linda - hypoalergiczne mydło w płynie, które dobrze się pieni, jest praktycznie bezzapachowe, dobrze oczyszcza skórę, nie powoduje podrażnień i alergii. Mydło jest w wygodnym opakowaniu z pompką. Ma delikatną, ale gęstą konsystencję, dobrze się pieni i ma łagodny zapach.
    Zalety:
    • dobrze się pieni
    • opakowanie w pompką
    • dobrze oczyszcza skórę
    • łagodny zapach
    • nie podrażnia, ani nie uczula
    • wielofunkcyjne
    DomFra
    25 października 2023 o 18:08
    Zwyczajne mydło marketowe, ale producent mocno poszalał z obietnicami
    Mydło Linda kupiłam w popularnym hipermarkecie przy okazji zakupów. Nikt z moich domowników nie ma wrażliwej skóry dłoni, dlatego liczyłam, iż mydło będzie myło , dobrze się pieniło oraz nie wysuszało skóry dłoni. Dodatkowo byłam ciekawa, czy zostaną spełnione obietnice producent tj. dbanie o skórę oraz delikatne, nawilżające działanie. Produkt kupiłam w opakowaniu o pojemności 900ml, które służy do nalewania do mydelniczki. Jest to moja ulubiona forma mydła do rąk, ponieważ choć trochę mogę ograniczyć zużycie plastiku. Opakowanie było wygodne, bez problemu mogłam nalać cały kosmetyk. Samo mydło miało żelową konsystencję, bezbarwną o delikatnym, mydlanym zapachu. Jego niewielka ilość wystarczyła, aby wytworzyć pianę i umyć dłonie. Mydło dobrze się pieniło, przez co było wydajne, domywało zabrudzenia i samo z siebie nie wysuszało skóry dłoni. Również jej nie pielęgnowało, co nie powinno dziwić, gdyż jest to typowe, marketowe mydło. Jednakże producent kładzie duży nacisk na nawilżające, łagodne i pielęgnujące właściwości tego produktu. I to bardzo mocno mi zgrzytało, ponieważ nic z tego nie miało miejsca. Cieszę się natomiast, iż produkt nie zawierał mikroplastiku i produktów pochodzenia zwierzęcego. Ogólnie uważam, że mydło nie jest złe, ale takie zwyczajne i niczym się niewyróżniające. Gdyby nie tak dużo obiecanych cudownych efektów stosowania dostałoby ode mnie mocne 4, ponieważ za tak niską cenę nie mam dużych wymagań. Jednakże producent zaszalał z obietnicami, które oczywiście okazały się nierealne, dlatego nie mogę dać mu więcej.
    Zalety:
    • myje,
    • dobrze się pieni,
    • nie wysusza dłoni,
    • wygodne opakowanie,
    Wady:
    • totalnie niespełnione obietnice producenta!
    PAUNI
    2 kwietnia 2023 o 11:33
    Dobre mydło w płynie:)
    Mydło w płynie z Biedronki, a raczej jego zapas. Bardzo je lubię, nie wysusza dłoni. Dobrze oczyszcza. Jest wydajne. Hypoalergiczne nawet dla skóry wrażliwej. Pielęgnuje i jest bardzo delikatne. Wkład wygodnie się uzupełnia w dozowniku na mydło. Konsystencja jest raczej gęsta a zapach neutralny.
  • 26 marca 2023 o 21:41
    Jest ok.
    Mydło zakupione oczywiście w owadzie sklepie. Z racji, że marka Linda nie robi większych szkód moim dłoniom goszczą u nas dość regularnie. Zdecydowanie preferuję kupować je w płynnej wersji niż w kostce z tego względu, że ich wygląd w łazience jest o wiele bardziej estetyczny niż tych drugich. Kolejnym mydłem, którego używaliśmy była wersja hipoalergiczna Mydło kupiłam w postaci opakowania uzupełniającego. Opakowanie jest plastikowe w białym kolorze, ma zwyczajną szatę graficzną, schludną, spójną, ale niczym nie wyróżniającą się. Dominują jasne odcienie i grafika tafli wody. Opakowanie zostało wyposażone z boku w koreczek dzięki czemu przelewanie jest o wiele wygodniejsze, nie trzeba go rozcinać i głowić się później jak go przechowywać, wystarczy odkręcić i przelać. Jakość jest dobra - przetrwało transport do domu bez uszkodzeń, a i przez cały okres użytkowa nic się nie działo. Mydło jest przeźroczyste. Ma konsystencję żelu, nie za gęstą dzięki czemu dobrze wydobywa się go z dozownika z pompką i nie spływa z rąk. Zapach ma przyjemny, bardzo delikatny, niezbyt wyczuwalny, bez nuty sztuczności, nie utrzymuje się długo na dłoniach. W połączeniu z wodą przyjemnie się pieni i nie trzeba go za dużo dozować, dzięki czemu jest bardzo wydajne. Dobrze oczyszcza dłonie z różnych zabrudzeń. Po umyciu ręce miękkie, gładkie, przyjemne w dotyku, ale to raczej chwilowy efekt - nie przypisywałabym mu funkcji pielęgnacyjnych. Mimo wszystko mydło nie wpłynęło na pogorszenie stanu moich dłoni. Nie stały się ani przesuszone, ani szorstkie.