Płyny do kąpieli

NovaClear Atopis Płyn do Mycia Twarzy i Ciała 200ml
Novaclear Atopis

pysiam
    14 kwietnia 2025 o 8:50
    świetny ekonomiczny płyn dla alergików
    Mam duże 500 ml opakowanie z pompką, które kupiłam w bardzo dobrej cenie poniżej 20 zł. Wiadomo, ile potrafią kosztować kosmetyki dla alergików, więc jest było to miłe zaskoczenie. Płynu nie używałam do mycia włosów, ale do reszty ciała już tak. Myłam całe ciało, strefę intymną oraz twarz. Sprawdził się doskonale. Nie spowodował żadnych podrażnień, wysuszenia skóry czy szczypania w oczy. Szczególnie obawiałam się kontaktu płynu z dłoniami, które mam mocno zniszczone, wręcz czasem popękane do krwi poprzez ciągły kontakt alergenem w pracy. Jestem mile zaskoczona, że płyn jest zupełnie neutralny dla moich dłoni, nie powoduje żadnego dyskomfortu. Bardzo podoba mi się też to, że płyn całkiem nieźle się pieni i jest wydajny. Oczywiście, nie tak jak produkty ze SLES, ale i tak jest bardzo dobrze pod tym względem. Małe zastrzeżenie mam jedynie co do zapachu, nie jest zbyt piękny, ale doceniam fakt, że nie ma tu dodatku kompozycji zapachowej. Podsumowując: jest to bardzo dobry, wszechstronny kosmetyk w bardzo konkurencyjnej cenie, co powinien docenić każdy alergik lub posiadacz wrażliwej skóry.
  • 2 lipca 2022 o 21:41
    Dobry
    Mam duże opakowanie z pompka i szkoda tylko ze moja pompka się zacina i trudno jest mi ja używać. Co do żelu ma delikatny zapach nie umiem przyrównać do czego jest podobny. Dobrze myje i nawilza skore oraz nie powoduje podrażnień. Używały go także moje dzieci alergiczne i nie zrobił im krzywdy. Podsumowując całkiem dobry zel polecam
    Drogeria Super-Pharm
  • 23 sierpnia 2020 o 18:34
    Dla wymagających
    Posiadam chyba całą serię produktów Atopis bo zmagam się z problemami skórnymi a te produkty są bardzo skuteczne. Zachęcona nowością nie zwlekałam i postanowiłam wypróbować. Płyn jest w wygodnym opakowaniu z pompką. Wygląd nie przykuwa uwagi ale to niewielki mankament przy działaniu tego cuda. Gęsta, bezbarwna konsystencja nie każdemu się spodoba ale już zapach jest praktycznie niewyczuwalny i neutralny. Płyn delikatnie myje, pozostawia skórę gładką i nawilżoną. Po dłuższym stosowaniu widać,że zmiany na skórze są mniej widoczne a jej kondycja ulega poprawie. Wydajność jest dość duża i nie potrzeba dużej ilości żeby rozprowadzić płyn na ciele. Akurat ja na twarz stosuję piankę z tej samej serii ale myślę,że płyn też świetnie złagodzi różne podrażnienia. Cena jak za kosmetyki do skóry atopowej nie jest mocno wygórowana. Całą serię produktów tej marki uważam za bardzo udaną :)
    Zalety:
    • Opakowanie z pompką
    • Niewyczuwalny,neutralny zapach
    • Skuteczność w łagodzeniu podrażnień skóry
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 12 lipca 2020 o 11:23
    Atopis
    Bardzo dobry produkt do mycia twarzy. Ma porównywalną jakość z Cetaphilem, a jest o połowę tańszy. Plus za brak zapachu, oraz za prosty i dobry skład. Kosmetyk nie pieni się zbyt mocno ale to oznacza, że brak w nim dodatków silnie myjących. Sprawdza się świetnie w podróży gdyż jest kosmetykiem wielozadaniowym. Można go użyć do mycia twarzy, ciała, włosów czy rąk. Kosmetyk jest bardzo wydajny 1 tuba chyba 200 ml wystarcza na 1,5 msca. Polecam do skóry wrażliwej, alergicznej i trądzikowej.
    Zalety:
    • Wydajność, cena, brak zapachu, wielozadaniowość, konsystencja
    Wady:
  • 27 czerwca 2020 o 7:02
    Delikatny
    Nie cierpię na AZS, ale posiadam dość wrażliwą skórę skłonną do przesuszania, a napakowane niepotrzebną chemią kosmetyki często wywołują u mnie wysypki, więc lubię sięgać po takie produkty jak ten. Tak jak zapewnia producent, jest to bardzo delikatny środek do mycia ciała i twarzy: nie podrażnia, nie wywołuje zaczerwienień, nie wysusza i jest prawie bezzapachowy. Lubię zmywać nim z twarzy resztki sebum po przebudzeniu. Używam go też do zapewnienia poślizgu maszynce podczas depilacji, dzięki czemu unikam podrażnień skóry. Jest szalenie wydajny. Polecam.