Podkłady

it cosmetics Your Skin But Better Foundation Nawilżający podkład do twarzy

• 23 września 2024 o 11:14
    Podkład, który szybko wylądował na półce
    Niestety, mój romans z tym podkładem nie potrwał długo – jego resztki nadal zalegają gdzieś na półce w łazience, bo nie zdołał zdobyć mojego uznania. Zacznijmy od krycia – dla mojej cery naczynkowej było zdecydowanie zbyt słabe, a konsystencja podkładu okazała się zbyt lejąca, co utrudniało równomierną aplikację. Na skórze wyglądał nienaturalnie, wręcz sztucznie, co bardzo mnie rozczarowało. Podkład nie tylko nie spełnił swojej funkcji, ale też szybko się ścierał, pozostawiając na twarzy nieestetyczne plamy. Trwałość? Znikoma. Efekt? Zamiast wyrównać koloryt, podkład stworzył więcej problemów niż rozwiązań. W porównaniu do mojego ulubionego podkładu z tej samej marki, ten niestety bardzo mnie zawiódł. Zdecydowanie nie zaprzyjaźniliśmy się na dłużej – i nie planuję sięgać po niego ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • marne krycie
    • trwałość a właściwie jej brak
    • wysoka cena
  • 26 maja 2023 o 14:41
    Zdecydowanie na nie
    Niestety razem z opakowaniem zmienił się tez kolor podkładu. Zawsze kupowałam kolor LIGHT i jest teraz pomarańczowy . Mam stare opakowanie i po porównaniu podkładów na ręku widać dużą różnice. Jestem zawiedziona bo poprzednia wersja miała piękny odcień
    kasinaa
    12 lutego 2023 o 19:33
    Bez szalu
    Zaznaczam ze podkład miałam w dużej ilości próbek - w sumie na pewno zuzylam 10-15 ml . Dlaczego tak dużo ? Bo za każdym razem po kilkudniowym testowaniu nie byłam przekonana do zakupu pełnego opakowania i znowu o nim słyszałam , czytałam ogladalam filmiki gdzie wszyscy się zachwycali wiec znowu próbowałam. Niestety to nie jest podkład dla mojej mieszanej 40+ cery. Podkład fajnie się nakłada coś jak podkład serum które bardzo lubie. Niestety podkład na mojej twarzy się jakby ślizga i nie zcala się ze skora. Nakładany wszelkimi metodami daje ten sam efekt - bardzo lekkie krycie a raczej siedzenie na skórze. Podkład ma lekka konsystencje a jednak ma coś w składzie co powoduje dziwne uczucie przez pierwsze 2 godz. ze mam podkład na skórze czego bardzo nie lubie . Mam kolor 22 który ma barfzo fajny neutralny odcień - prawie dla każdego - dla mnie nc25 trochę za jasny. Kolor nie ciemnieje za to podkład delikatnie znika w ciągu dnia. Wyświeca się tez dosyć widocznie ale to akurat można zniwelować chusteczka. Podkład nie jest zastygajacy o nie jest długotrwały ma tez bardzo małe , naturalne krycie. Transferuje na wszystko czego dotkniemy- duży minus dla mnie. Dla kogo wiec jest ten podkład : dla cer suchych , normalnych , które lubią i szukają całodziennego nawilżenia i zależy im na ładnym wyglądzie do 3 godzin. Ja szukam mimo wszystko większego krycia, długotrwałości i komfortowego uczucia -tutaj tego nie znalazłam. Skład tez nie jest najlepszy wiec nie ma mowy o pielęgnacji w kosmetyki ale tego akurat nie szukam w makijażu Wracam do Estee i Clinique serum Foundation .
    inkar87
    15 czerwca 2022 o 20:11
    To chyba bedzie podkład roku
    Ten rok, to dużo świetnych tintów i kremów bb. Podklady poszły w odstawkę. Jednak gdzies na yt przewinął mi się ten podkład i był bardzo zachwalany. Postanowilam spróbować. Mam kolor 22- ten wiecznie wykupiony. Już rozumiem te zachwyty. Jest po prostu świetny. Tak jak nie lubię kremów koloryzujących tej marki, tak podkład jest super. On po prostu upiększa. Idealny do suchej cery, jest trwały, swietnie wygląda przez cały dzień a cera wygląda promiennie i świeżo
    Zalety:
    • trwałość
    • upiększa
    • nie roluje się
    • kolor, nie ciemnieje
    • lekki
    • nie obciąża cery
    Wady: