Serum do twarzy

Numee Vitamin Power Brightening Serum Serum rozjaśniające

atabe
    13 września 2023 o 12:26
    mega zadowolona
    Serum kupiłam w promocji i poleżało jakieś 3 miesiące zanim zaczęłam używać. Pierwszy kosmetyk, który dał u mnie widoczną poprawę stanu skóry. Stała się miękka i nawilżona, koloryt poprawiony. Konsystencja oleista po nałożeniu, ale po 40. moja skóra dobrze reaguje na takie konsystencje mimo, że nadal mam świecącą się strefę T. Serum stosuję rano i wieczorem pod krem wyciszający z Alkemie. Później stosuję mineralny podkład sypki, ewentualnie krem bb . O dziwo to nie jest za dużo dla mojej skóry i myślę, że to właśnie chodzi o to serum, skóra ma po nim idealny balans nawilżenia.
    Zalety:
    • pipeta, szklana ciemna buteleczka, skład, działanie
  • 20 sierpnia 2023 o 0:18
    Do twarzy nie do dłoni tak
    Zachęcona promocją nabyłam drogą kupna. Wcześniej stosowałam inne serum ale chciałam spróbować coś innego. I żałuję. Konsystencja widmo-oleista. Po nałożeniu na twarz czułam ciepło które zniknęło po parunastu sekundach. Dobrze się rozprowadza jednak z wchłanianiem jest tragedia. Mam skórę dojrzałą suchą z przebarwieniami i naczynkową. Po nim jeszcze bardziej skóra mi „zczerwieniała”. Masakra. Myślałam że może to tak za pierwszym razem ale nie. Powtarzało się za każdym razem. Użyłam kilka razy i stwierdziłam że nie będę sobie robić krzywdy. Używam na dłonie. I tu jest lepiej ponieważ zauważyłam że skóra jest bardziej nawilżona i jędrniejsza. Przebarwienia jednak nie zmalały. Tak wiec skończę na dłoniach i pożegnam się z serum na zawsze.
    Zalety:
    • Buteleczka z pipetą
    • Efekty ale na dłoniach
    Wady:
    • Długie wchłanianie
    • Podrażnienie
    • Pieczenie
    • Zaczerwienienie
  • 1 czerwca 2023 o 18:35
    Wielkie oczekiwania i wielkie rozczarowanie
    Miałam wielkie oczekiwania, a zostałam z niczym ( no nie do końca, serum mocno zapchało mi pory). Opakowanie spodobało się mi od razu. Buteleczka z ciemnego szkła, zakończona pipetą dozującą płyn, to świetne rozwiązanie. Serum nie ma zapachu, co nie przeszkadza, a za to jest wybawieniem dla alergików. Konsystencja tego produktu jest płynno oleista - wiem dziwne, jednak w butelce kosmetyk zachowuje się jak woda, by po rozsmarowaniu na twarzy dało efekt oleju. Rozprowadzenie produktu nie jest uciążliwe, jednak nie wchłania się szybko. Trzeba dać mu czas, gdyż w przeciwnym razie wszystko co możliwe przyklei się do skóry. Kosmetyk stosowałam głównie na noc, ale zdarzyło się również podczas porannej pielęgnacji, dzięki czemu zauważyłam że dobrze łączy się z kremem i podkładem. Serum kapitalnie nawilża i tyle jeśli chodzi o jego pozytywne działanie na skórę. Moja cera jest wrażliwa z widocznymi naczynkami, nie każdy kosmetyk spotyka się z jej akceptacją, a to serum spowodowało taki wysyp zaskórników i wyprysków, jakich dawno nie miałam. Jest dla mojej skóry za ciężkie. Rozświetlenia także nie zauważyłam. W Rossmanie ten produkt kosztuje 39,99 zł, co nie jest adekwatne do jakości jaką prezentuje serum. Dla mnie to były pieniądze wyrzucone w błoto.
    • Daje efekt nawilżonej skóry
    Wady:
    • Zapycha pory
    • Nie rozświetla skóry
    • Dziwna konsystencja
    • Cena nieadekwatna do jakości
  • 31 stycznia 2023 o 20:27
    Dziwne
    Serum zamknięte w buteleczce z czarnego szkła, to na plus. Ma tylko dwa składniki co faktycznie jest trochę podejrzane. Serum nie sprawdzi się na delikatnych cerach. Po nałożeniu trochę szczypie. Niestety jest dla mnie za ciężkie. Baza jest tłusta, jakby olejowa. Widzę jak wypełnia pory i się w nich utleniania. Działać wydaje mi się że działa, jak każde serum z witaminą c. Niestety nie jestem pewna dla kogo będzie dobrze. Cery suche może podrażnić, tłuste nieprzyjemnie oblepi. Jestem pewna mieszanych uczuć wobec tego produktu. Na plus dostępność ( każdy Rossmann) i cena.
  • 26 stycznia 2023 o 17:46
    Najlepiej sprawdzi się na noc, niż na dzień.
    Serum zakupiłam w promocji, byłam bardzo ciekawa jak się sprawdzi na mojej suchej cerze. Przyznam szczerze, że nie miałam wcześniej do czynienia z kosmetykami z tej firmy, więc moja ciekawość była jeszcze silniejsza. Zacznę od opakowania. Serum zapakowane jest w kartonik w bardzo ładnej szacie graficznej, natomiast samo opakowanie serum to szklana buteleczka, w kolorze ciemnego brązu, oklejona etykietą, na której znajdziemy krótki opis producenta. Przyznam szczerze, że muszę dobrze się przypatrzeć ile jeszcze jest płynu w środku. Dodatkowy atut to pipetka, która pozwala na dozowanie tyle płynu, ile nam jest potrzebne. Zapach Jest to serum bezzapachowe, osobiście mi to nie przeszkadza. Konsystencja i działanie Jeśli chodzi o konsystencję, jest bardzo oleista, mimo to dobrze się nakłada, ale baaardzo długo się wchłania, jak dla mnie jest to minus, gdyż nie polecam stosować w ciągu dnia, ze względu na jego wchłanianie. Próbowałam nałożyć na niego bazę i podkład nie polecam, wszystko spływa, roluje się. Jeśli chodzi o zastosowanie na noc, świetnie sie sprawdza pod krem. Jednak za nim wklepię krem do twarzy, nakładam serum i czekam aż bardziej się wchłonie. Czasami się zdarzało, że na noc nakładałam tylko serum i też dobrze funkcjonowało. Co daje nam serum? W moim przypadku bardzo dobrze nawilżylo i nawilża twarz ( jest bardzo wydajny, starcza na dość długo) . Wyrównuje koloryt, moja cera mniej się czerwieni. Najlepiej się sprawdzi na porę jesienno - zimową, niż letnią. W mojej ocenie serum połownicznie spełnia swoją rolę, trochę brakuje mu do ideału, niestety zbyt wygórowana cena w stosunku do jakości odstrasza do zakupu.

Zobacz także inne Serum do twarzy