Serum do twarzy

Mary & May Marine Collagen Serum do Twarzy 30ml

missi13
    12 listopada 2024 o 12:17
    Bardzo fajne
    Serum, które moja skóra bardzo pokochała. Zamknięte w buteleczce z wygodną pipetką. Posiada mleczna konsystencję o dość specyficznym zapachu, ale da się przyzwyczaić. Dla mnie wszystko co ma w sobie morski kolagen ma dziwny zapach. Serum bardzo szybko się wchłania, nie zapycha twarzy, nie wysusza jej. - bardzo dobrze wygładza skórę - Serum zapewnia intensywne nawilżenie i nadaje skórze blasku - wspiera produkcję kolagenu - redukuje zmarszczki - bardzo szybko się wchłania - dotlenia skórę - ujedrnia skórę Po systematycznym stosowaniu serum, widać naprawdę sporą różnicę - ja stosuję je w pielęgnacji nocnej, trzy razy w tygodniu od 3 miesięcy. Skóra zdecydowanie nabrała blasku, wygładziła się i ujedrnia z każdym dniem. Serum jest bardzo wydajne.
  • 23 marca 2024 o 10:33
    Ulubione
    Serum znalazłam w promocji za ok połowę ceny producenta w TK Maxx i postanowiłam je przetestować bo zauważyłam, że moja skóra twarzy robiła się lekko wyciągnięta i wiotka, zwłaszcza w okolicach brody (mimo, że mam 35 lat) i po kilku użyciach zauważyłam dobroczynne efekty. Jędrność skóry poprawiła się (co prawda używałam też wtedy inne kosmetyki, ale codzienną podstawą było to serum). Jest idealnie lekkie, szybko się wchłania, nie powoduje efektu świecenia się i nie zapycha porów (a mam bardzo łatwo zapychającą się skórę twarzy). Formuła bezzapachowa. Jedno opakowanie wystarczyło na 2-3 miesiące. Na serum należy nałożyć krem bo samo w sobie nie nawilża. Będę do niego cały czas wracać :) bardzo polecam.
    Zalety:
    • Szybkie wchłanianie
    • Brak efektu świecenia się skóry i zapychania skóry
    • Ujędrnienie
    • Prosty skład
    Wady:
    • Nie zauważyłam
  • 31 marca 2023 o 21:55
    Prosty fajny skład
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Prostota tego składu jest wręcz urzekająca, ale myślę, że główny składnik, czyli kolagen jest tak potrzebny skórze, że jest mile widziany nawet bez wyszukanego towarzystwa. Z uwagi na ten skład uważam, ze to świetny produkt do kanapkowej pielęgnacji, bo nie będzie się gryzł z innymi składnikami aktywnymi, a da jakieś ujędrniające efekty dodatkowe. Serum ma lekką konsystencję, super szybko się wchłania i nie pozostawia skóry lepkiej. Nadaje się zarówno na noc, jak i na dzień pod makijaż. Może nie jest jakieś najbardziej wyszukane i dla oszczędnych to nie będzie must have, ale dla posiadaczy dodatkowej kasy, można zainwestować jako jedno z kilku stosowanych na raz serów.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta