Żele pod prysznic

Palmolive Smoothies, Kremowy żel pod prysznic `Orzeźwiająca brzoskwinia`

• 29 kwietnia 2025 o 23:01
    Przyjemny zapach
    Dostałam ten żel pod prysznic i cieszę się z tego. Dobrej jakości produkt po który sięgnę ponownie. Żel ma przyjemny zapach brzoskwiniowy który kojarzy mi się z latem. Idealnie nada się na letnie prysznice. Kremowa konsystencja sprawia przyjemne uczucie mycia. Dobrze się pieni i jest bardzo wydajny. Po umyciu ciała nie czuć ściągniętej skóry. Nie przepadam za tego typu opakowań i przelałam sobie do dozownika z pompką. Chętnie kupię inne zapachy żeli do przetestowania.
    • Konsystencja
    Wady:
    • Opakowanie, wolę z pompką opakowania
  • 17 kwietnia 2025 o 8:55
    Kremowa formuła o pięknym brzoskwiniowym zapachu
    Żel znajduje się w plastikowym opakowaniu, które stabilnie stoi na podstawie. Szata graficzna opakowania jest bardzo prosta i przejrzysta. Butelka nie jest przezroczysta przez co nie widać zużycia produktu. Konsystencja jest kremowa, lekka. Dobrze rozprowadza się na skórze i delikatnie pieni. Dobrze się rozprowadza na skórze. Przyjemnie czuje się otulona brzoskwiniowym zapachem, który długo utrzymuje się na skórze. Po kąpieli skóra nie jest przesuszona. Jest todla mnie-posiadaczki bardzo suchej skóry bardzo ważne.
    kama_m1
    30 marca 2025 o 17:33
    Troszkę sztuczna ta brzoskwinia, sam żel okej
    Żel Palmolive zakupiłam w jednym z dyskontów za ok. 15 zł zachęcił mnie „soczysty” zapach brzoskwini, który bardzo lubię nie tylko w kosmetykach, ale jako sam owoc, niemniej jednak ten zapach okazał się nieco sztuczny. Opakowanie żelu jest plastikowe, twarde o miłej dla oka szacie graficznej, prostej, przejrzystej, ale ta grafika brzoskwini w roli głównej jednak mnie kupiła najbardziej. Zużycia produktu niestety nie widać, butelka jest koloru białego, ale opakowanie śmiało można odwrócić do góry nogami i zużyć go do końca. Zamknięcie na klik, łatwo otworzyć i zamknąć, działa bez wielkiej siły. Konsystencja jest dość płynna, lejąca w kolorze lekko transparentnym, żółtym. Aplikując go na dłonie - spływa po nich i ubywa produktu co traci na wydajności, nałożony na gąbce już nieco lepiej, w kontakcie z wodą wytwarza przyjemną pianę. Zapach trochę mnie rozczarował - zapowiadała się „soczysta” brzoskwinia okazała się klapa. Zapach mało ma wspólnego z zapachem brzoskwini, ponadto jest sztuczny i szybko się ulatnia. Żel w moim odczuciu jest bardzo delikatny, mojej skóry nie podrażnił ani także nie wysuszył, ale i tak nakładam po kąpieli balsam lub masełko do ciała. Zawiera 95% składników pochodzenia naturalnego, ale skład jest przeciętny. Co do samego działania, nie mam wielkich oczekiwań co do żeli do kąpieli, ten od Palmolive spełnia podstawowe funkcje. Dobrze oczyszcza skórę z zanieczyszczeń, daje uczucie przyjemnego odświeżenia, nie narusza bariery hydrolipidowej skóry, robi to co ma robić podstawowy żel. Niemniej jednak nie dostrzegłam żadnych właściwości pielęgnacyjnych. Skusiłam się na niego głównie ze względu na zapach, który nie do końca mnie przekonuje, ale przyjemnie się go stosuje jako żelu do kąpieli czy pod prysznic, czy kupię ponownej? Raczej nie, przetestuje inne warianty, które marka Palmolive ma swojej ofercie.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie, przyjemna szata graficzna,
    • delikatny, nie podrażnia skóry, nie wysusza,
    • dobrze oczyszcza, odświeża,
    • szeroka gama zapachów,
    • łatwo dostępny w drogeriach i dyskontach.
    • przeciętny skład, zbyt lejąca, płynna konsystencja, wydajność.
    Wady:
    • sztuczny zapach brzoskwini
    Iga152
    6 czerwca 2024 o 17:21
    Orzeźwienie
    Bardzo dobry żel pod prysznic, który myje, nawilża i nie podrażnia skóry. Ma kremową konsystencję, pięknie pachnie brzoskwinią i dobrze się pieni. Opakowanie jest dość duże, starcza na długo, jest wydajny. Czekam na jego wersję w opakowaniu z pompką.
  • 26 maja 2024 o 18:14
    Owocowe orzeźwienie
    Cudownie kremowa konsystencja, która myje ciało, odświeża i nawilża skórę. Jestem zakochana w tym żelu, idealnie się sprawdza w wiosenne gorączki, gdzie skóra potrzebuje odświeżenia po całym dniu. Przepiękny zapach brzoskwini, który na długo zostaje na skórze. Jestem zakochana w tym zapachu i konsystencji. Na pewno kupię ponownie, jestem wielką fanką takich produktów.
    Zalety:
    • cena w stosunku do jakości