Wody perfumowane damskie

Zara Golden Decade EDP

Dariax_
    23 lutego 2025 o 21:09
    Zamiennik YSL
    Zara Golden Decade to perfumy o naprawdę dobrej trwałości, które stanowią fajny zamiennik Yves Saint Laurent Libre. Zapach jest bardzo kobiecy, trochę ciężki, z wyraźną nutą białych kwiatów, co sprawia, że ma elegancki, zmysłowy charakter. Dla mnie, jako osoby, której po wielu zapachach może boleć głowa, muszę uważać z ilością – trzeba z nim trochę uważać, żeby nie przesadzić, ale mimo to jest to ładna kompozycja, która przyciąga uwagę.
  • 24 kwietnia 2024 o 3:20
    cudowny zapach
    Wiele słyszałam pozytywnych opinii na temat zapachów z ZARY, więc ja jak to ja musiałam sprawdzić na własnej skórze i się przekonać. Ten zapach był pierwszym z tej firmy i nie zawiodłam się. Jest bardzo podobny do Libre Intense od YSL. A że jestem mega fanką tego zapachu, więc bardzo przypadł mi do gustu. Wszyscy, gdzie się nie pojawiam, to pytają czym pachnę. Jak dowiadują się, że to perfumy z Zary to są w szoku, ponieważ myślą, że to zapach od YSL. Jest to zapach białych kwiatów i lawendy na waniliowej podstawie. Nutę głowy stanowi mandarynka. Zapach jest bardzo trwały, na ciele spokojnie utrzymuje się przez cały dzień, na ubraniu czuć go nawet przez kilka dni. Zapach zostawia tzw "ogon zapachowy". Buteleczka prosta, elegancka. Jak dla mnie jest to zapach na wiosnę/jesień. Pasuje do +20 jak i +40.
    Zalety:
    • trwały zapach
    • atrakcyjna cena
    • pachnie jak Libre Intense YSL
    • klasyczne opakowanie
  • 31 stycznia 2024 o 13:09
    ładny, trwały zapach
    Dostałam ten zapach w prezencie i muszę przyznać, że trafił w mój gust. Podobno zapach jest inspirowany Libre od YSL, ale na ten temat się nie wypowiem bo nie znam tego drugiego zapachu. Ciepły, otulający zapach białych kwiatów przeplata się z nutami cytrusów. Całości dopełnia lawenda. Bardzo atrakcyjna cena. Zdecydowanie warto przetestować.
    Zalety:
    • trwały zapach
    • atrakcyjna cena
    • proste, klasyczne opakowanie
  • 22 stycznia 2024 o 12:08
    Odpowiednik Libre Intense
    Wiele słyszałam na temat perfum z Zara i o tym jak są podobne do różnych oryginalnych wód. Są to moje pierwsze perfumy z tej firmy Jak to ja - nie psikam się raz tylko od razu 4-5 ???? a tu perfumy są na początku bardzo mocne , wręcz gryzły mnie w nos Jako ogromna fanka Libre od razu wyczułam podobieństwo do Libre Intense ???? Zapach jest kwiatowy , czuć dużo wanilii , a po czasie zmienia się na dużą słodycz i mniejsza intensywność . Perfumy typowe na jesień - zima / wczesną wiosna. Mają dużą projekcje zwłaszcza w początkowej fazie więc w małych pomieszczeniach jest bardzo wyczuwalny. Niestety tu u mnie - za trwałość w mojej ocenie i na mojej skórze oraz ubraniach zapach się nie trzymał . Po 2 h ani śladu po zapachu. Perfumy dostałam w prezencie . Moja ostateczna zapach piękny i to jest mój klimat - za trwałość ;)
    Zalety:
    • Intensywne
    Wady:
    • Mało trwałe
  • 28 stycznia 2023 o 16:43
    Przepiękny ♥
    Od pierwszego 'wąchnięcia' jestem zakochana w zapachu Libre Intense YSL, lecz ze względu na jego cenę używam tylko na specjalne okazje. Poszukując tańszego zamiennika na co dzień, trafiłam na wodę perfumowaną od Zary i jestem z niej bardzo zadowolona. Zapach jest cudowny, choć wiadomo, że to jest akurat kwestia gustu, jednak jeśli lubisz Libre to prawie na pewno polubisz i Golden decade. Jest to zapach białych kwiatów i lawendy osadzonych na waniliowej podstawie. Nutę głowy stanowi mandarynka, ale ja tej rześkości i kwaskowatości typowej dla cytrusów nie wyczuwam. Jest nieco słodki wyrafinowany, czasem wybrzmiewa dość męsko, ale nie wyobrażam sobie pachnącego nim mężczyzny. Zapach jest bardzo trwały, na ciele spokojnie utrzymuje się prez cały dzień, na ubraniu czuć go nawet na następny. Butelka prosta, skromna ale ma swój urok. Jak dla mnie jest to zapach na wiosnę/jesień, kojarzy się z pięknym słońcem i umiarkowanie ciepłym dniem i wtedy czuć go najwyraźniej. Przy niskich temperaturach nie czuć jego głębi, szybko się ulatnia, podczas upałów nie testowałam. Cena przystępna, za taką jakość rewelacyjna.
    • Buteleczka
    Wady:
    • Dostępność
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie