Wody toaletowe damskie

notino.pl
Estee Lauder Estée Lauder Spellbound woda perfumowana dla kobiet 50 ml

• 29 stycznia 2015 o 13:48
    namiętny morderca:)
    zapach jest jedyny i wyjątkowy.bardzo mało popularny, więc oryginalny i taki niedzisiejszy słodziak bez charakteru.Największy morderca z jakim miałam do czynienia w życiu.należy bardzo uważać z dawkowaniem, bo wokół siebie i za sobą można pozostawić tłum zabitych ogonem tego zapachu.Mnie kojarzy sie z dawną dobrą Polską, gdzie 8 marca to było wielkie święto, i kobieta była prawdziwą Kobieta, a każdy pan maszerował z wielkim bukietem gożdzików, by podarować je uchochanej.Dla mnie to mordercza mieszanka ciężkich kwiatów, głównie gozdzików, lilii i kadzidlanych aromatów.Odrobinę pachnie jakimś lekarstwem.zapewne nie jest to zapach do pracy, czy na codzień, otoczenie miałoby spory ból głowy.Nie jest to zapach bliskoskórny-pachnie się nim na kilka kilometrów.Ja używam go czasem-musze mieć klimat i nastrój.Zapewne nie do trampek i nie dla młodej dziewczyny.Jest poważny, zapach z traumą, nie jest tez raczej seksowny, choć ma ogromny pazur.nazwałabym go lekko trumiennym.W zimie miło nim pachnieć-zanuzyć się właśnie gdzie, bo...w ogrodzie nie-nie.W kwiaciarni, gdzie robi się również wieńce pogrzebowe.Mimo wszystko go lubię:)Może za inność.Potwornie trwały i wydajny, buteleczka taka zwykła, ale ładna w swojej prostocie:)Nie lubię zapachów kwiatowych, ale ten ma to coś w sobie, co pokochałam-ma charakter:)Nie polecam kupować w ciemno, z uwagi na cenę i jego specyfikę. Używam tego produktu od: 3 lata Ilość zużytych opakowań: 2 po 50 ml
  • 29 listopada 2013 o 19:37
    Piekne i nietuzinkowe. Zapach 100% kobiety
    O ile Cinnabar spowodowal u mnie traume, tak Spellbound to idealny zapach dla 100% kobiety. Takiej jak Betty Grable czy Marylin Monroe z Jak poslubic Milionera. Spellbound kojarzy mi sie bowiem z latami 50...kobietami w eleganckich toczkach, rogowych okularach, marynarkach boucle i rajstopach z klinem. Nie w bluzach z kapturem i watowych kamizelkach, nad czym tak ubolewa Hanna Bakula ;) A tak na powaznie to czuje gozdziki, wanilie, kardamon, duszne kwiaty. Zapach juz na wstepie oznajmiajacy Oto jestem. Dostojny, w starym dobrym stylu. Dzis takich perfum sie po prostu nie robi. :( Uzywam 30 ml z wielka przyjemnoscia. Używam tego produktu od: Kilka dni Ilość zużytych opakowań: W trakcie 30
    qqłka
    10 listopada 2010 o 14:16
    przyduszacz
    Cieszyłam się, ze udało mi się okazyjnie zdobyć ten perfum... Jest w jego nazwie, buteleczce coś poważnego, głębokiego i niestety wiekowego... co czuć też w samym zapachu - gorzkawo kwiatowym, bardzo narcyzowo tuberozowym. Za ową gorycz może odpowiadają przyprawy, które inne zapachy orientalne ocieplają, \\\"czynią pluszowymi, słodkimi. Może to również irys, który w dzieciństwie zaskoczył mnie swoim odorem- tak, fioletowo żółte, duże kwiaty po prostu wg mnie śmierdziały , choć przykornie skłaniały tym również do ciągłego sprawdzania czy to one wydzielają tę specyficzną woń. Te mniejsze filetowe są słodsze... W Speelbound niestety przyprawy nie są jadalne, ciasteczkowe, choć z opisu zdałoby się oczekiwać jakiegoś piernika. Pojawiająca się słodycz jast jakaś starokosmetyczna, jak przeterminowany puder i szminka, i wierci w nosie. Na domiar złego nieodparcie kojarzą mi sie, zwłaszcza w otwarciu z jakąś \\\"ruską\\\" bardzo mocną perfumką, której używała sąsiadka . Rozczarowuje i przytłacza mnie ten zapach dodatkowo postarza a owym wspomnieniem sąsiadki łatkę braku wyczucia stylu i taktu przyprawia. Bo też nie jest to zapach delikatny!
    nigreco
    13 sierpnia 2009 o 15:09
    Oczarowujący goździk i kwiaty
    Pierwsze parę sekund kontaktu to tragiczne skrzywienie i zniesmaczenie. Goździki! Prawie ta koszmarne jak w Kenzo Jungle - pomyślałam. Ciekawość jednak zwyciężyła. Zaaplikowałam złotawy płyn na nadgarstek. Mocno, goździkowo, lekarsko, staro, upiornie - ale tylko przez 10 minut.A potem... Potem ze skóry płynie słodko - goździkowo - miodowo - kwiatowo - sandałowa woń. Bardzo trwała, trzymająca się na skórze i włosach oraz ubraniach. Powracająca z poruszeniem głową. Przypominająca o sobie i oryginalna. Jest to zapach, któremu trzeba dać szansę, by mógł przejść pierwszą, duszącą i lekko przestarzałą fazę. Wówczas odkryje swój kobiecy urok i oryginalność. Na pewno zapach mnie zaskoczył, nie spotkałam nic podobnego oprócz wspomnianego Jungle - którego jednak nie znoszę. Spellbound to goździk, który upaja, nie zabija. Używam tego produktu od:2 tygodni Ilość zużytych opakowań:pierwsze w trakcie
    Anecka
    12 października 2008 o 18:13
    Na plus :)
    6 lat temu dostałam próbkę tej perfumki od ciotki zza Oceanu i powiem szczerze, ze jak nie lubię kwiatowych perfum to ta mi się spodobała. Taka nie dusząca, nie mdląca i ogolnie całkiem całkiem :-) Mało tego.. od tych 6 lat buteleczka stoi pusta (5 lub 7ml) i gdy ją wczoraj otworzyłam.. to padłam z wrazenia :) Nadal pachnie!!!! No cudo :) Nie wiem niestety czu ja kupie, bo moim zapachem jest coco chanel :) ale jak mi się znudzi to pewnie sięgne po ten :) Używam tego produktu od: paru lat Ilość zużytych opakowań: 1