Pomadki i szminki

Bell HYPOAllergenic, Magic Glitter Lips Hypoalergiczna magiczna pomadka do ust

• 4 stycznia 2023 o 17:52
    Kolor 04
    Kupiona dawno temu, ale jedna z bardziej trwałych pomadek. Spodobała mi się głównie formuła. Nie jestem też wielbicielką ultramatowych pomadek, dlatego dla osób które lubią błysk na ustach - polecanko! Trwałość jednak nie jest bardzo duża i to jedyny powód tego, że nie noszę go za często.
    Zalety:
    • napigmentowanie, drobinki, kolor, efekt, brak wysuszenia
    Wady:
    • trwałość
  • 29 sierpnia 2020 o 10:47
    Lepki mat
    Produkt kupiłam za namową koleżanki, jednak nie do końca przypadła mi do gustu formuła. Aplikatorem fajnie się maluje usta, również na plus oceniam opakowanie - dokładnie widać kolor, i taki też jest na ustach. Skromne, nie jest zbyt duże, a napisy nie schodzą z czasem. Po nałożeniu na usta i zetknięciu razem warg aby uzyskać efekt brokatu, następuje nieprzyjemna lepkość, która pozostaje praktycznie cały czas. Nie jest to też długotrwały produkt, a brokat nie jest zbyt mocno widoczny (nie wiem, być może to ten kolor) a generalnie to o brokat się chyba rozchodzi w tej pomadce. Gama kolorów jest natomiast bardzo fajna, mój to ciemna czerwień, która idealnie pasuje na okres jesienno- zimowy.
    Zalety:
    • Kolor
    • Dostępność
    Wady:
    • Lepkość
    • Mała trwałość
  • 27 maja 2020 o 17:01
    Bez szału
    Polecam nałożyć i nic nie robić, chociaż to też trudne, bo dziwnie mi z nią na ustach. Zostaje na jedzeniu, kieliszkach i wszystkim czego dotkniemy. Efekt faktycznie jest magiczny, błyszczy i dobrze wygląda. Jednak trwałośc pozostawia wiele do życzenia.
    Aumini
    18 lutego 2019 o 19:20
    meh
    Trzeba przyznać, że efekt jest cudny, ALE trwałość tego produktu jest słaba, bardzo łatwo ściera się z ust, szminka odbija się na wszystkim, jednocześnie barwi skórę, więc te piękne brokatowe drobinki się ścierają a na ustach zostaje delikatne zabarwienie. Jak najbardziej polecam ją do zdjęć lub na wyjścia gdzie chcecie tylko wyglądać; nie pić, nie jeść, niczego nie całować. Jest też niekomfortowa w noszeniu, tworzy delikatnie suchą, mocno wyczuwalną na ustach warstwę.
  • 13 stycznia 2019 o 14:55
    Nie czuję się z nią pewnie...
    Pomadkę w odcieniu 04 otrzymałam od portalu Wizaż.pl. Jest to dość ciemny, czerwono-rózowy kolor ze złotymi drobinkami, które faktycznie są magiczne i na zawołanie. Dopóki nie ściśniemy ust to są praktycznie niewidoczne, dopiero gdy to uczynimy, stają się widoczne, ładnie odbijające światło i nie tandetne, a przy tym nie drapią w usta. Niestety te drobinki to jedyna magia w tej pomadce. Aplikator jest duży i niezbyt precyzyjny, przez co aplikacja jest trudna a i tak rzadko udaje mi się dokładnie pomalować nim usta i chwytam się swoich pędzelków. Często też ląduje u mnie na zębach, ja rozumiem, że mam nawyk przygryzania warg, ale litości, ona się bardzo na nie przemieszcza! Zresztą jak maluję tym aplikatorem to nawet bez przygryzania mam kolorowe jedynki... Kolor nakłada się co prawda równomiernie i jest dobrze napigmentowany, dzieki czemu intensywny, ale choć długo utrzymuje się na ustach, to już niekoniecznie tylko na nich. Pozostawia ślady na szklankach, sztućcach czy papierosie. Raz mając ją nałożoną już od dobrych 2h coś mnie zaswędziało przy ustach i po chwili koleżanka mnie uświadomiła, że pomadkę mam przepięknie rozmazaną... Nie fajnie... Na plus jest fakt, że mimo swojej intensywności, nie wysusza ust, ani nie podkreśla suchych skórek. Nie trzeba mieć idealnego stanu naskórka by ją nałożyć i czuć sie dobrze. Zmywa się łatwo za pomocą wacika nasączonego zwykłym płynem micelarnym, nie potrzebuje żadnych dwufazowych cudów. Jak widać są jej plusy i minusy, niestety dla mnie minusy przewyższają. Mając ją na ustach po prostu nie czuję się pewnie, nie wiem czy się nie rozmazała, czy nie ma jej na zębach, czy dobrze wygląda, takie zamartwianie to nie moja bajka... Zdecydowanie nie mam ochoty jej używać, więc zakupu nie będzie, a ten egzemplarz powędruje do jakiejś miłej Kubanki na wakacjach, ona się ucieszy, a ja nie będę musiała wyrzucać kosmetyku i wszyscy zadowoleni ;)
    Zalety:
    • magiczne drobinki
    • intensywne kolory z dobrym kryciem
    • nie wysusza ust i nie podkreśla suchych skórek
    • łatwa do demakijażu
    Wady:
    • niewygodny i nieprecyzyjny aplikator
    • łatwo się rozmazuje
    • zostawia ślady na sztućcach, kubkach czy papierosie
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl