Super skuteczne serum przeciwstarzeniowe, które widocznie redukuje zmarszczki, zachowując elastyczną, silną i jędrną skórę.
Opracowana z Anti-Aging Complex zawiera bakuchiol, olej inca inchi, CBD, Matrixyl® 3000 oraz witaminy, które nawilżają i zmniejszają widoczność drobnych zmarszczek. Pozostawia skórę gładką, promienną i odświeżoną.
CBD - kannabidiol łagodzi i równoważy skórę dzięki swoim właściwościom przeciwzapalnym, przeciwutleniającym i regulującym wydzielanie sebum. Dodatkowo ten aktywny składnik chroni skórę przed szkodliwym wpływem środowiska i przedwczesnym starzeniem się skóry. Nasz izolatCBD jest wytwarzany z konopi uprawianych w UE. Podlega surowym przepisom jakościowym i jest stale monitorowany. Nasze CBD pozyskiwane jest w procesie ekstrakcji CO2 i jest zgodne z przepisami dotyczącymi zawartości THC.
MATRIXYL® 3000 – to przeciwstarzeniowy peptyd składający się z dwóch białek. Jest stosowany w celu zwalczania wielu oznak starzenia, dzięki czemu skóra wygląda i zachowuje się młodziej. Aby zniwelować oznaki starzenia, wspomaga produkcję kolagenu i elastyny w podwarstwach skóry. Supermoc, z której słynie, nie tylko podwaja produkcję kolagenu i elastyny na twarzy, które są podstawowymi białkami, które pomagają skórze zachować elastyczność, siłę i jędrność.
BAKUCHIOL – może zwiększyć produkcję kolagenu i elastyny oraz zmniejszyć fotostarzenie, takie jak drobne linie i zmarszczki. Bakuchiol może mieć właściwości przeciwutleniające, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Naturalna alternatywa dla retinolu, ze względu na swoje niesamowite właściwości niwelujące drobne zmarszczki i nadając twarzy młodzieńczy blask. Bakuchiol zmniejsza również trądzik, zwalczając stany zapalne, przebarwienia i szorstkość.
INCA INCHI – wyjątkowa wartość odżywcza, skoncentrowane źródło antyoksydantów, bogactwo kwasów tłuszczowych oraz omega 3, 6 i 9. Pomagają zachować równowagę, nawilżenie skóry oraz pomagają zachować młodość i elastyczność skóry.
WITAMINA E – Silny przeciwutleniacz, który może skutecznie zmniejszać uszkodzenia skóry spowodowane promieniowaniem UV. Pomóż odżywić i chronić skórę przed uszkodzeniami powodowanymi przez wolne rodniki. Może pomóc leczyć skórę i zmniejszyć widoczność blizn, witamina E może również pomóc w nawilżeniu popękanej i suchej skóry.
NIACYNAMID – Jest formą witaminy B3, niezbędnego składnika odżywczego, który wspiera wiele procesów komórkowych. Niacynamid zwiększa zdolność antyoksydacyjną skóry po zastosowaniu miejscowym. Okazał się doskonałym zabiegiem na przebarwienia i znacząco poprawia drobne linie i zmarszczki. Ma właściwości przeciwbakteryjne i przeciwzapalne oraz zmniejsza przeznaskórkową utratę wody i zwiększa wilgotność warstwy rogowej naskórka, co skutkuje grubszą i silniejszą barierą.
ALANTOINA – uznawana za skuteczny składnik nawilżający stosowany w pielęgnacji skóry, a jej łagodne, niepodrażniające właściwości sprawiają, że jest doskonałym dodatkiem do produktów przeciwstarzeniowych dla osób ze skórą wrażliwą lub podatną na podrażnienia. Dodatkowo alantoina jest znanym środkiem keratolitycznym, co oznacza, że może zwiększać zawartość wody w komórkach, jednocześnie pomagając w procesie złuszczania zewnętrznych warstw skóry.
BISABOLOL – jest gęstą oleistą cieczą, która jest głównym składnikiem olejku rumiankowego. Jest bezbarwny, ale ma subtelny słodki kwiatowy aromat. znajduje się w olejkach rumianku i innych roślin. Bisabolol jest często włączany do pielęgnacji skóry ze względu na korzystne właściwości przeciwzapalne i depigmentacyjne. Bisabolol jest bogaty w pantenol, a pantenol jest doskonałym naturalnym środkiem utrzymującym wilgoć. Może przyspieszyć proces gojenia, może uspokoić skórę po ekspozycji na promienie UV oraz sprawić, że skóra będzie elastyczna i jędrna.
KWAS HALURONOWY – jest substancją naturalnie występującą w naszej skórze, która zatrzymuje wodę i pomaga w utrzymaniu jej nawilżenia oraz zapobiega odparowywaniu całej wilgoci do powietrza, poprawia elastyczność i nawilżenie skóry. Bariera ochronna na skórze blokuje wilgoć, co nadaje skórze młodzieńczy wygląd.
Serum wraz z maską na noc otrzymałam w prezencie. Jako posiadaczka cery bardzo wymagającej jestem raczej wierna sprawdzonym produktom do pielęgnacji twarzy i rzadko decyduję się na jakiekolwiek zmiany. Podeszłam więc do firmy Shir, której nie znam z dużą nieufnością.
Seria ta jednak bardzo miło mnie zaskoczyła. Okazuje się, że produkty są nie tylko ładnie zapakowane i podane Klientkom w eleganckich buteleczkach i słoiczkach ale mają także ładny zapach i przyjemną konsystencję.
Serum nakładałam regularnie pod maskę i obydwa produkty sprawdziły się bardzo dobrze. Już po pierwszym użyciu byłam pozytywnie zdziwiona tym jak dobrze się wchłaniają i jak głęboko nawilżają. Rano skóra wyglądała zdrowo, promiennie.
Na pewno kupię ponownie, obecnie skończyła mi się zarówno maska jak i serum, a z efektów jestem bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o poziom odżywienia skóry, nawilżenia, wygładzenia i ukojenia zupełnie nie odbiegają od dużo droższych produktów z najwyższej półki.
Serum jest także bardzo przyjemne w aplikowaniu, buteleczka z precyzyjną pompką jest elegancka i wygodna.
Skuszona cudownym działaniem maski z tej serii zamówiłam również to serum.
To mój trzeci produkt tej firmy i jestem naprawdę zachwycona!
Po pierwsze słoiczki i buteleczki są naprawdę piękne i dobrze wykonane. Pompka zawsze działa płynne i pozwala dozować odpowiednią ilość produktu, przez co są one wydajne, nic się nie marnuje, nie rozpryskuje.
Po drugie: rewelacyjne działanie. Serum stosuję dwa razy dziennie pod maskę z tej samej serii. To, jakie efekty daje taka pielęgnacja jest po prostu nie do opisania! Jestem naprawdę zaskoczona, że kosmetyki są w stanie tak wpływać na naszą skórę! By uzyskać taki efekt potrzebowałam wielu zabiegów w gabinetach, HIFU, mezoterapia, dermapen, Bloomea…
Moja skóra jest bardzo wrażliwa, ze skłonnością do alergii, zaczerwienień, podrażnień. Po użyciu tych produktów wygląda naprawdę pięknie nawet bez makijażu! Koloryt jest wyrównany, jest gładka, delikatna, naprawdę dobrze nawilżona, wygląda jak po użyciu świetnego kremu BB!
Co najważniejsze, efekty zauważają też inne osoby, siostra zapytała mnie co zrobiłam za zabieg na twarz, że mam tak ładną cerę, dziewczyna, która robi mi paznokcie pytała jaki mam podkład, że uzyskuję tak piękny, naturalny, promienny wygląd (byłam bez!)!
Chyba wreszcie znalazłam produkty, które spełniają wszystkie moje oczekiwania jeśli chodzi o pielęgnację twarzy!
Po wypłacie na pewno zakupię również tę jasną serię.
Jako posiadaczka cery suchej z naruszoną barierą hydrolipidową bardzo chętnie sięgam po serum dla uzupełnienia pielęgnacji. To sprawdza się swietnie ze względu na swoje właściwości silnie nawilżające, przeciwzapalne i przeciwstarzeniowe. Już po tygodniu zauważyłam widoczną poprawę buzi. Jest to drogi produkt nie da się ukryć ale skore na twarzy mamy jedną i za dobry produkt warto zapłacić każde pieniądze. Opóźnia procesy starzenia się skory o co warto zadbac już od 20 roku życia i to serum sprawdza się idealnie. Uwielbiam je i zostaje ze mną jak najdłużej jako dopełnienie wieczornej pielęgnacji! Na dzień nie lubię mieć dużo produktów na twarzy dlatego go nie używam ale daje radę nakładane nawet raz dziennie co utwierdza mnie w przekonaniu, że działa fantastycznie!