Balsamy do ciała

Naturativ Otulające masło do ciała `Wanilia, karmel i cytryna`

• 28 listopada 2023 o 19:51
    Średnie, nie lubiłam tego zapachu.
    Miałam 2 ulubione, o dobrym działaniu. Reszta maseł, chyba wszystkie miałam, była gorsza. Wady: –niewydajne i bardzo drogie – skład nie jest super Nie lubię tych zapachów. Wszystkich oprócz hipoalergicznego.
  • 23 lipca 2022 o 18:21
    Super,bogate w konsystencji
    Ogólnie w masłach oprócz fajnego składu doceniam konsystencje i zapach ,tutaj wszystko jest takie jakie lubię...duża pojemność a na pewno wydajny produkt ponieważ masło jest gęste.kompozycja zapachowa cudowna -rześko i słodko zarazem- I przede wszystkim świetnie nawilża a moja skóra jest naprawdę sucha. Masełko wyśmieniteeeeee
  • 28 grudnia 2020 o 13:11
    Uwielbiam to masełko
    Kupione ze względu na dobry skład oraz pozytywne opinie na Wizażu - nie ukrywam, że mimo tak ogromnego wyboru dosyć trudno było znaleźć produkt idealny pod każdym względem, ale masełko od Naturativ naprawdę jest grzechu warte! ZALETY: + Wygodne opakowanie - słoiczek jest lekki, plastik solidny, a szata graficzna jest elegancka i kobieca. + Wspaniała konsystencja produktu - gęsta, zbita, w opakowaniu wygląda troszkę jak mus, w rzeczywistości jest treściwa, ale wchłania się świetnie i zostawia przyjemny, ochronny film na skórze. Nie lepi się! + Boski zapach, prawdziwie otulający i relaksujący. Dominuje nuta cytryny z dodatkiem wanilii i karmelu - całość jest słodka, ale nie mdląca. + Dobry, naturalny skład - żadnej parafiny, silikonów i innych oblepiaczy, nie ma EDTA, nie ma alkoholu, fenoksyetanolu i innych paskudztw. Jest za to masło shea, masło kakaowe, oliwkowe, olej babassu, skwalan, ekstrakt z cytryny, wit.E, gliceryna roślinna. + Polska marka. + Spora wydajność, zwłaszcza biorąc pod uwagę mój typ skóry (sucha, wrażliwa, z AZS) oraz moją rozrzutność, bowiem balsamy, oleje, masła czy mleczka zawsze aplikuję hojnie - a tutaj słoik wystarczył mi na prawie 6 tygodni! + Cena - z pozoru wysoka, jednak tutaj płacimy za działanie, jakość i całokształt - po prostu warto tyle dać, wierzcie mi :). DZIAŁANIE: Masełko aplikowałam codziennie wieczorem, po prysznicu. Sama aplikacja była bezproblemowa, a dzięki treściwej, kremowej formule mogłam wykonać relaksujący masaż. Skóra wyglądała naprawdę super, była miękka, gładka, znikały podrażnienia, suche placki itd Przy regularnym stosowaniu widziałam i czułam poprawę kondycji mojej skóry - a nie jest łatwo sprostać jej wymaganiom, zwłaszcza zimą, w okresie grzewczym. Zniknęło nieprzyjemne napięcie i ogólny dyskomfort, skóra odzyskała ładny koloryt, nie była taka szorstka i podrażniona - tak działa u mnie niewiele kosmetyków, najlepszy w tym jest balsam do ciała CeraVe, ale...on tak wspaniale nie pachnie ;). Masełko absolutnie nie robi mi krzywdy, mimo dość intensywnego aromatu - nie uczula, nie zatyka i nie obciąża skóry. Nie brudzi pościeli ani piżam - a jest mocno odżywcze. Stosowałam go nawet do rąk, natychmiast radziło sobie z przesuszoną i spierzchniętą skórą - skórki też go polubiły, w mig przywracał im normalny wygląd. Słowem - nie mogę absolutnie nic temu produktowi zarzucić! Zapach jest naprawdę otulający, podobnie jak odżywczo-regenerująca formuła, która dosłownie otula skórę ochronnym filmem. I działa, koi, nawilża, łagodzi :) Wad nie znalazłam żadnych, a jestem czepialska, cóż poradzić ;). Tutaj jednak nie mam się do czego przyczepić - jest to doskonałej jakości kosmetyk, który rozpieszcza i ciało, i zmysły i z czystym sumieniem mogę go polecić. Z pewnością kupię to masło ponownie i przyjrzę się reszcie produktów tej marki - polskiej marki, która potrafi robić cuda w normalnej cenie :)
  • 8 października 2020 o 14:19
    Otulający
    W tym roku również zakupiłam go na sezon zimowy. bardzo lubię i zapach i działanie. Zapach faktycznie otula, masło bardzo ładnie nawilża, wygładza. Skóra jest miękka, nie siedzi, nie jest przesuszona, brak suchych skórek. Opakowanie - duży plastikowy słoik, można więc wyciągnąć produkt do samego końca. Plus za naturalny skład, ponieważ ogromnie sobie to cenie w kosmetychach, w zasadzie w 80-90% opieram swoją pielęgnację na naturalnej. Czasem robię odstępstwa ;) Balsam polecam wielbicielom słodkich ciastek :D
  • 7 października 2020 o 22:32
    Szkoda pieniędzy!
    Zacznę od tego, że miałam duże oczekiwania wobec tego balsamu. Wynikało to z faktu, że był bardzo zachwalany w Internecie, szczególnie ze względu na zapach. Mnie zapach kompletnie nie oczarował, raczej rozczarował :( Czuję wyłącznie cytrynę i nic w tym dziwnego bo w składzie znajduje się ekstrakt z cytryny. W OGÓLE nie wyczuwam karmelu i wanilii na co najbardziej liczyłam. Taki sam efekt uzyskuję po roztopieniu mojego masła shea i masła kakaowego z ecospa... dodałabym jeszcze ten ekstrakt z cytryny i wyszłoby na to samo. Balsam kupiłam za ok. 52zł/250ml. Kompletnie się nie opłaca, zostanę przy masłach i będę robić własne mieszanki. Ponadto balsam bardziej natłuszcza niż nawilża, ze względu na dużą zawartość maseł. Po założeniu ubrania czuć dyskomfort, ponieważ słabo się wchłania.
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • zapach (wyczuwalna tylko nuta cytryny)
    • słabo się wchłania
    • wysoka cena
    • opakowanie plastikowe - za taką cenę to bardzo słabo. Masła z ecospa są w dużo niższej cenie, a pakowane są w opakowania z ciemnego szkła np. masło shea nierafinowane, fair trade, eco 29,90zł/250ml. Wniosek z tego: da się? Da się!