Wcierki do włosów i skóry głowy

Sylveco Olejowa wcierka do skóry głowy

Bodyland.pl
Sylveco, Olejowa wcierka do skóry głowy, kozieradka, 195ml
Sylveco Olejowa Wcierka do Skóry Głowy 195ml
Sylveco

• 21 października 2024 o 11:35
    Zawiera oleje roślinne
    Sylveco Olejowa wcierka do skóry głowy to naturalny produkt stworzony z myślą o kompleksowej pielęgnacji skóry głowy i włosów. Wcierka opiera się na olejach roślinnych i ekstraktach ziołowych, które odżywiają, wzmacniają cebulki włosów oraz wspierają ich zdrowy wzrost. Dzięki bogatej formule, wcierka działa regenerująco na skórę głowy, zapobiegając jej przesuszeniu, łuszczeniu oraz podrażnieniom. Olejki zawarte w produkcie, takie jak olej rycynowy, migdałowy i z wiesiołka, poprawiają mikrokrążenie i wzmacniają włosy, nadając im blask i elastyczność. Regularne stosowanie wcierki pomaga zminimalizować wypadanie włosów, a także wspomaga ich odbudowę i gęstość. Produkt jest szczególnie polecany dla osób z problemami suchych, łamliwych włosów lub podrażnionej skóry głowy.
  • 10 czerwca 2024 o 22:10
    Sprawdziła mi się do olejowania
    Mam bardzo kapryśną skórę głowy - lubi się wysuszać ale też przetłuszczać. Bardzo rzadko używam na skórę głowy produkty bez ich zmywania, a oleje to już w ogóle. Tą wcierkę kupiłam jednak po przeczytaniu opinii, że sprawdza się też do olejowania włosów. Butelka jest plastikowa, ma pompkę, która niestety szybko mi się zacięła. W składzie prawdziwe bogactwo olejków bez zbędnych dodatków - olej ze słodkich migdałów, rycynowy, oliwek, nasion kozieradki pospolitej , czarnuszki, nasion brokułu, liści rozmarynu, mięty. Ma dosyć intensywny, ziołowo-eteryczny zapach - po zmyciu nie czuć go na włosach. Posiadam włosy średnio porowate. Używałam go do olejowania włosów nakładając przy tym też go na skórę głowy . Tak zaaplikowany zostawiałam na głowie pod turbanem na ok 2h. Potem całość emulgowałam odżywką i zmywałam. Efekt był na prawdę zadowalający, skóra głowy ukojona, nawilżona - ale nie przetłuszczona, włosy sypkie, miękkie, błyszczące. Na podkładzie z aloesu sprawował się chyba najlepiej. Plusem jest też na prawdę duża wydajność tego produktu. Z chęcią kiedyś do niej wrócę :)
    Zalety:
    • Skład
    • Działanie
    Wady:
    • Opakowanie - kiepska pompka
  • 22 marca 2024 o 7:51
    Sylveco, Olejowa wcierka
    Sylveco, olejowa wcierka to po prostu mieszanka olei do stosowania przed myciem głowy. Przede wszystkim wielkie brawa za pompkę, co prawda moja dość się zacinała, ale przed Sylveco używałam Sesy i to było jak niebo i ziemia w porównaniu z rozchlapującą się wszędzie Sesa . Wielkim plusem tego rozwiązania jest to, że za każdym razem można nakładać taka sama ilość produktu i nie marnować cennej mikstury. Także zapach podobał mi się o wiele bardziej. Nie było problemów ze zmyciem kosmetyku w głowy czy włosów, ale wiadomo, że zależy to także od hojności, z jaką nakładamy płyn (osobiście dla mnie optymalną ilością jest sześć pompek). Butelka wystarczyła mi na dokładnie pół roku. Jeśli chodzi o efekty to porost mojej czupryny, w czasie regularnego stosowania, na co najmniej godzinę przed myciem włosów dwa-trzy razy w tygodniu, faktycznie przyspieszył, ale nie wiem, czy nie miała na niego także wpływu inna wcierka oraz pora roku-latem włosy rosną mi szybciej. Nie wiem, jak inne recenzentki były w stanie określić ilość pozostałego płynu w butelce, bo ja nic nie widziałam i w tym celu wycięłam pod koniec okresu stosowania część etykiety, co widać na załączonym zdjęciu. Na plus dostępność-kosmetyk kupiłam bez problemu w drogerii online w UK.
  • 3 grudnia 2023 o 18:30
    Skuteczna wcierka do skóry głowy
    Używałam ją przed każdym myciem włosów czyli 3 razy w tygodniu. Po lecie, co roku moje włosy są słabsze i więcej ich wypada, dlatego zdecydowałam się sprawdzić działanie tej wcierki. Wcierałam ją w skórę głowy, a następnie masowałam 5-10 minut, potem myłam włosy. Ma ona ziołowy, naturalny zapach i jest oleista, w żółtym kolorze. Starczyła mi ona na około 2 miesiące. Po kilku tygodniach zauważyłam, że mam mocniejsze włosy, które wypadają już tylko w naturalny sposób, szybciej rosną. Po prostu są w lepszej kondycji. Pewnie to dlatego, że wcierka zawiera oleje rycynowy, laurowy, z kozieradki, musztardowy i z nasion czarnuszki, a także odświeżające olejki eteryczne - pichtowy, miętowy, rozmarynowy. Dodatkowo kosmetyk ma działanie przeciwłupieżowe czego ja nie zauważyłam bo nie mam tego problemu i działanie ograniczające przetłuszczanie się czego nie zauważyłam, ale może trzeba dłużej ją stosować, aby to zauważyć. Można ja stosować przy każdy typie porowatości włosów i jako kosmetyk do zabiegu olejowania włosów. Jestem zadowolona z tej wcierki i na pewno będę ją stosowała dla wzmocnienia moich delikatnych włosów. Tym bardziej, że skład ma bardzo dobry.
  • 9 czerwca 2023 o 17:21
    Świetna do olejowania włosów
    Bardzo dobra wcierka stosowałam ją zarówno jako wcierkę do skóry głowy, jak i jako olej do olejowania włosów. Mnie osobiście bardziej pasowała jako olej do włosów. Zamknięta jest w wygodnym opakowaniu z dozownikiem, sam olej jest dość gęsty i pachnie ziołowo. Olej znakomicie odżywiał włosy i sprawiał, że się nie plątały. Były błyszczące, ale nie obciążone. Był też bardzo wydajny. Kupiłam już kolejną butelkę.
    Zalety:
    • włosy są błyszczące