Płatki kosmetyczne

Lupilu Bawełniane płatki dla dzieci i niemowląt

kaskaw8
    29 grudnia 2024 o 18:45
    Za mocno chłoną produkty
    Te płatki są dla mnie nieco problematyczne. Z jednej strony są duże, chłonne, nie rozwarstwiają się i ogólnie jakościowo w porządku. Z drugiej natomiast nie odpowiada mi ich... zbyt duża chłonność. Cokolwiek się na nie nałoży, chłoną produkt dwa razy bardziej. Czy to jest płyn np. do demakijażu, czy oliwka itp. Przez tę chłonność, inne produkty zużywają się dużo szybciej i trochę mnie to irytowało. Używałam tych płatków do demakijażu czy zmywania lakierów i musiałam dokładać kolejną porcję płynu do demakijażu, czy zmywacza, bo zwyczajnie płatki wypijały wszystko i utrudniały usuwanie. Duży plus za wielkość, jakość, cenę i dostępność. Jednak z przykrością muszę stwierdzić, że ten produkt nie jest dla mnie i ponownie ich nie kupię, chociaż rozumiem, że wielu osobom mogą się sprawdzić, bo mają swoje zalety.
    Zalety:
    • Wielkość;
    • Cena;
    • Wydajność;
    • Dostępność;
    • Jakość.
    Wady:
    • Zbyt chłonne (zwiększają szybkość zużywania płynów, oliwek itp.)
  • 5 października 2022 o 11:51
    Trochę gorsze od konkurentów z Biedronki
    Płatki goszczą u mnie, odkąd urodziła się moja córeczka. Są świetnym i bardzo wygodnym rozwiązaniem przy myciu i codziennej pielęgnacji. Kupuję je na zmianę z Dada z Biedronki, po prostu biorę w zależności w którym sklepie jestem ;) Dada zasłużyła u mnie jednak na jedną gwiazdkę więcej. + Wygodne, poręczne, idealne do mycia buzi, ciała, rączek. Pomocne przy przewijaniu. + Ładne i dobrze zapakowane w woreczek ze sznureczkiem. Można zabrać je ze sobą wszędzie, a córka chętnie bawi się nim podczas przewijania i ogląda wesołe rysunki ;) + Duża powierzchnia do czyszczenia, są łagodne dla skóry. + Zawsze dostępne w Lidlu.
    Wady:
    • Zostawiają włókna. Nie używam ich do pielęgnacji na sucho, zmoczone też zdarza się, że pozostawiają jakieś włókienka i farfocle. Dada ma tutaj przewagę.
    • Cena, co raz wyższa i rzadko bywają w promocjach.