Bazy pod makijaż

Lovely Magic Eraser Wygładzająco-matująca baza do twarzy

Lovely Magic Eraser Matująco-Wygładzająca Baza pod Makijaż 16ml

• 14 lutego 2024 o 22:41
    Dobra baza
    Baza ma jak dla mnie przyjemną i silikonową konsystencję. Dobrze matuje oraz wygładza skórę. Produkt jest naprawdę wydajny. Nie jest on także drogi, dorwałam go na promocji.
    Zalety:
    • dobrze matuje
    • przedłuża trwałość makijażu
    • wydajny
    Wady:
  • 28 marca 2023 o 21:17
    Bardzo lubię kosmetyki marki Lovely, na początku mojej makijażowej drogi stanowi nieodłączny element mojego codziennego make up'u, po czasie w dalszym ciągu z wielką chęcią do nich powracam. Uwielbiam testować nowe kosmetyki, dlatego z dużą przyjemnością wybieram dla siebie kosmetyki, których jeszcze nie miałam okazji stosować bądź które są całkowitą nowością. Tym razem zdecydowałam się na bazę pod makijaż, czyli na jeden z tego typu produktów, który naprawdę bardzo lubię stosować, bo potrafi całkowicie zmienić bądź poprawić trwałość oraz wygląd naszych kolorowych produktów. Kosmetyk, na który tym razem się zdecydowałam posiada wdzięczną nazwę Magic Eraser. Zamknięty został w opakowaniu w formie niedużych rozmiarów tubki, która posiada pojemność 16 ml. Szczerze mówiąc, jak na produkt do stosowania na całą twarz nie posiada on sporej pojemności, zazwyczaj kosmetyki tego typu mieszczą w sobie około 30 ml. Opakowanie bazy utrzymane jest w odcieniach błękitu w połączeniu z bielą. Za pomocą złotej czcionki umieszczono tutaj najważniejsze informacje o produkcie, takie jak logo producenta, nazwa produktu, jego skład czy zalecany sposób użytku. Cena regularna tego produktu wynosi lekko ponad dwadzieścia złotych, moim zdaniem kwota ta jest w tym wypadku jak najbardziej do zaakceptowania. Produkt posiada dość ciekawą konsystencję, ponieważ jest ona bardzo żelowa, lekko wodnista, na początku może się także wydawać trochę tłusta, jednak nic bardziej mylnego. Dodatkowo jest całkowicie przeźroczysta i nie posiada żadnego zapachu. Kosmetyk aplikowałam na wypielęgnowaną buzię, zazwyczaj około dziesięć minut po nałożeniu produktów pielęgnacyjnych, aby dać im czas na to, by odpowiednio się wchłonęły. Po nałożeniu na skórę daje natychmiastowy efekt wygładzenia, jednak od razu nie widać jego matującego działania, należy dać mu dodatkowe kilka minut i dopiero potem nakładać resztę kosmetyków. Niestety tego typu zaleta sprawia, że może się okazać, że nie jest to propozycja odpowiednia do stosowania, gdy nie mamy wiele czasu na wykonanie makijażu. Mimo to uważam, że samo działanie pielęgnacyjne i przygotowujące do make up'u jest tutaj godne polecenia, chodź nie jest to najlepsza baza, z jaką miałam styczność. Owszem, dobrze wygładza i sprawia, że makijaż prezentuje się bardziej gładko i delikatnie. Przy okazji delikatnie zwiększa zmatowienie skóry i sprawia, że podkład nie zaczyna się tak szybko wyświecać ze względu na nadmiar sebum. Sama wydajność także mnie zaskoczyła, jak na tak małą pojemność tej tubki mamy ją w całkiem dobrej kondycji. Baza od marki Lovely to poprawny kosmetyk o ciekawym działaniu wygładzającym i nieco gorszym działaniu matującym. Ma interesującą konsystencję i bardzo dobrą wydajność. Raczej polecam, cieszę się, że miałam okazję przetestować ten produkt.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Wygładza
    • Szybko się wchłania
    • Delikatnie zwiększa poziom zmatowienia skóry
    Wady:

Zobacz także inne Bazy pod makijaż