Pudry do twarzy

5 na 51 opinię

werka89
    30 lipca 2023 o 19:41
    Świetny puder matujący
    Ten puder jest bardzo dobry - to drugi kosmetyk z Clinique po fenomenalnym tuszu Lash Power który przypadł mi do gustu. Puder ten jest w gustownej, srebrnej puderniczce. Ładnie ona wygląda ona w kosmetyczce lub w torebce. Puszko / gąbeczka dołączona do kosmetyku jest przydatna, bo jest bardzo miękka, więc nie warto jej wyrzucać. Puder ten ma neutralny kolor. Mojej blado żółtej, zimnej skóry (poziom NC 12 w MAC) nie bieli, więc nie daje efektu mąki. Jest drobno zmielony i nie pyli przy nakładaniu. Matowi na wiele godzin. Razem z sprayem z Benefita daje idealny zestaw matujący do mojej strefy T, gdzie mam wybitne tendencje do przetłuszczania się skóry. Nie wysusza też suchych policzków, nie podrażnia ich. Idealny kosmetyk. Jest mega wydajny, więc wart każdej złotówki. Gustowny, elegancki i działający. A o to chodzi! Polecam.
    Zalety:
    • matowienie skóry
    • gustowna puderniczka
    • gąbeczka dołączona do produktu jest dobra
    • brak efektu mąki na skórze
    Wady: