Szampony do włosów

Sielanka Świąteczny zestaw kosmetyków do pielęgnacji włosów o zapachu jabłka i cynamonu

5 na 51 opinię

• 24 września 2023 o 14:39
    Kosmetyki Sielanka kupuję często, przeważnie w drogerii internetowej Hebe, bo stacjonarnie nie ma u mnie tej drogerii, ale może to i lepiej, bo online widzę częściej promocje na różne marki a poza tym wygodnie zamawiam z domu to, co mnie interesuje. Zestaw świąteczny z nutą cynamonu zakupiłam w zeszłym roku w okresie świątecznym, zaczęłam używac jakiś miesiąc temu, skończyłam opakowania tych produktów dosłownie kilka dni temu, więc przyszła pora na recenzję. Ten limitowany zestaw był jedynym sposobem na poznanie linii z jabłkiem i cynamonem, gdyż kosmetyki te nie są dostępne w regularnej sprzedaży. Zestaw był dość długo dostępny na stronie drogerii, długo po zakończeniu okresu świątecznego. Kupiłam go jak tylko pojawił się w ofercie, akurat trafiłam na promocję i zapłaciłam za niego ok. 25 zł, co biorąc pod uwagę zawartość jest świetną ceną. W zestawie znajduje się szampon mocno oczyszczający, maska-odżywka 2 w 1 oraz wcierka. Wszystkie kosmetyki mają wspaniały zapach pieczonego jabłka i cynamonu, który wręcz uwielbiam. Zapach jest mocny i wyrazisty, długo utrzymuje się na włosach zapewniając błogi relaks. Mnie ten zapach nie przeszkadzał latem, mogłabym go nosić cały rok, choć wiem, że jest to typowo zimowy aromat. Piękna grafika przedstawia korzenne przyprawy, w tym wcześniej wspomniany cynamon oraz jabłka. Produkty zapakowane są w papierowy kartonik w kolorze brązowym, a nakładka przedstawia zawartość i opis poszczególnych kosmetyków, dzięki czemu wiemy dokładnie, co znajduje się w środku. Po otwarciu pudełka widzimy kosmetyki oraz wyściółkę. Kosmetyki możemy stosować w codziennej pielęgnacji, idealnie uzupełniają swoje działanie i spełniły moje oczekiwania. SZAMPON Opakowanie to wysoka butelka z zamknięciem na klik, co uważam jest wygodnym i praktycznym rozwiązaniem. Butelka jest wykonana z przezroczystego plastiku, dzięki czemu na bieżąco widzimy zużycie produktu. Z tyłu znajduje się szczegółowy opis działania kosmetyku. Szampon należy do grupy tzw. Rypaczy, stosuję go 2-3 razy w tygodniu lub w dni kiedy potrzebuję solidnej dawki oczyszczenia (np. po stylizacji). Ma beżowy kolor i żelową konsystencję. Posiada intensywny korzenny zapach cynamonu i słodkiego jabłka, bardzo przyjemny a dodatkowo jeśli używam kilku kosmetyków z tej serii to zapach ten utrzymuje się długo na włosach. Szampon dobrze się pieni, dobrze oczyszcza skórę głowy. Włosy są przyjemnie oczyszczone, lepiej się układają i zyskują dodatkową objętość. MASKA-ODŻYWKA Maska znajduje się w małym, zgrabnym słoiczku. Słoiczek zamykany jest na zakrętkę. To praktyczne opakowanie pozwalające na zużycie kosmetyku do samego końca. Maska – odżywka, bo ten produkt ma 2 zastosowania jest przede wszystkim świetnym kosmetykiem uzupełniającym codzienna pielęgnację. Podoba mi się jej zapach, który przypomina mi świąteczny deser – pieczone jabłko i korzenna nuta cynamonu przypomina mi nieco szarlotkę. Zapach utrzymuje się na włosach przez dłuższy czas po myciu. Kosmetyk ma przyjemną, kremową konsystencję, maska jest zbita i gęsta. Maska sprawia, że włosy są miękkie w dotyku, nawilżone, lepiej się układają, pozostają aksamitnie gładkie. Ma ciekawy skład. WCIERKA Opakowanie wcierki to mała, poręczna butelka wykonana z białego plastiku. Aplikator typu spray jest niezwykle wygodny w stosowaniu i zapewnia precyzyjną aplikację. Wcierka ma postać lekkiego płynu o wyrazistym, korzennym zapachu z nutą słodkiego jabłka. Wcierka nie zawiera alkoholu. Z uwagi na pielęgnacyjne ekstrakty dba o kondycje skóry głowy, a dodatek cynamonu sprawia, że po aplikacji powoduje lekkie uczucie mrowienia. Wcierkę stosowałam sumiennie w połączeniu z masażem i dała mi najlepsze efekty ze wszystkich wcierek tej marki. Nie obciąża, można stosować ją na mokre i na suche włosy. Jedno opakowanie wystarczyło mi na ok 3 tygodnie stosowania. Włosy przy regularnym stosowaniu są wzmocnione, mniej wypadają, pojawiły się też baby hair. Wcierka przyniosła mi oczekiwane rezultaty, chętnie zobaczyłabym ten produkt w stałej ofercie marki. PLUSY Kompletny zestaw do podstawowej pielęgnacji Przyjemny zapach Dobre składowo produkty Korzystna cena Dostępność Polska marka