Kremy do twarzy dla dzieci

Alphanova Kids Balsam oliwny 4 w 1

• 1 stycznia 2025 o 22:00
    Świetny produkt dla dzieci
    Balsam kupiłam w świetnej promocji na wyprzedaży Hebe. Standardowo w sprzedaży jest w dość wysokiej cenie. Używałam go u mojego prawie 2-letniego syna. Syn nie ma żadnej alergii skórnej. Balsam ma wszechstornne zastosowanie. Może być stosowany jako produkt do pielęgnacji skóry całego ciała, do oczyszczania skóry, do okolic pieluszkowych oraz podczas masażu. Opakowanie 200 ml to plastikowa tubka. Biorąc pod uwagę, że użwałam go na różne sposoby to opakowanie zużyłam w ciągu miesiąca, więc jest to całkiem przyzwoita wydajność. Balsam łatwo dozować, dzięki wygodnemu otwarciu. Balsam ma lekką, kremową-oliwkową konsystencję oraz szybko wchłania się i nie pozostawia tłustej warstwy na skórze, jest koloru białego. Choć producent nie dodał do składu substancji zapachowych to w balsamie ma taki oliwny zapach, aczkolwiek niezbyt intensywny. Nie używałam balsamu do oczyszczania ciała. Nie miałam takiej potrzeby, bo korzystam albo z wody albo z chusteczek nawilżajacych. Dlatego nie będę odnosiła sie do tego w opinii. Balsam świetnie sprawdził się zarówno w pięlęgnacji całęgo ciała jak i okolic pieluszkowych. Chronił przed powstawaniem odparzeń w okolicach pieluszkowych. Dobrze nawilżał skórę dziecka, nie podrażniał oraz nie wywoływał uczuleń. Świetnie też sprawdził się podczas masażu ciała dziecka, dzięki właśnie tej lekkiej, kremowo-oliwkowej konsystencji. To produkt bezpieczny dla dziecka, hipoalergiczny, naturalny, wegański, posiadający certyfikat ECPCERT. Składniki aktywne to: masło shea, 25% organiczna oliwa z oliwek extra virgin, ekstrakt z rumianku. Podsumowując: to świetny kosmetyk dla dzieci i jeśli kiedyś znajdę go w fajnej promocji to na pewno kupię.
    Zalety:
    • wszechstronny produkt zarówno do pielęgnacji ciała jak i okolic pieluszkowych,
    • bezpieczny dla skóry dzieci,
    • szybko wchłania się,
    • wydajny
    Wady:
    • niestety drogi
  • 7 grudnia 2022 o 15:25
    Bardzo dobry
    Balsam dostałam w prezencie od koleżanki jako prezent z okazji narodzin córki. Balsam mieści się w opakowaniu typu tubka ktore stoi na nakrętce typu klik. Opakowanie wykonane z dobrej jakości plastiku dzięki temu balsam łatwo się wyciska. Tubka w kolorze biało zielonymi z zieloną jaskrawą nakrętką. Napisy na opakowaniu w kolorze szarym zielonym oraz białym. Na opakowaniu znajduje się również rysunek słodkiego misia pandy. Napisy na opakowaniu bardzo szczegółowe jest ich bardzo dużo. Napisy w języku polskim. Balsam o mlecznym kolorze. Balsam o dość gęstej tłustawej konsystencji bardziej przypominającej maść. Balsam o delikatnym zapachu oliwek. Balsam wykonany jest w 99 % składników pochodzenia naturalnego. Balsam stosuje na całe ciało córki. Balsam koi suchą skórę , odżywia I nawilża. Balsam pozostawia na skórze tłusty film ochronny. Balsam idealny do okolic pieluszkowych. Balsam naddaje się również jako kosmetyk do masażu. Jest to kosmetyk uniwersalny który według mniej każda mama powinna mieć w dziecięcej kosmetyczce. Balsam jest delikatny nie wywołuje reakcji alergicznej ani podrażnień skóry. Balsam jest wydajny wystarczy odrobina by pokryć ciało dziecka.
    Zalety:
    • opakowanie z dobrej jakości plastiku
    • nakretka typu klik
    • uniwersalność
    • nawilża