Kremy pod oczy

Paula's Choice C5 Super Boost Eye Cream Skoncentrowany krem pod oczy z witaminą C

5 na 51 opinię

• 18 sierpnia 2023 o 2:49
    Kolejny super kosmetyk od Paula's Choice.
    Zachwycona działaniem toniku zmniejszającego pory i jednego z kremów postanowiłam sięgnąć po kolejne. Między innymi padło na ten krem pod oczy. Zakupiłam go w pojemności 5ml, zresztą kilka innych również w małej pojemności. Uważam zresztą, że to fajna opcja dla osób które kosmetyki często uczulają. Szkoda by mi było dwustu złotych, gdyby okazało się, że mnie podrażnia. A tak za 1/3 ceny nabyłam 1/3 pojemności (która zresztą i tak wystarcza na długo). Czas co prawda obchodzi się najłagodniej z moją okolicą oka jeśli chodzi o zmarszczki, ale coraz częściej walczę z cieniami, sińcami i opuchnięciami. Ten krem umie zaradzić na to wszystko. Używam wieczorem, rano okolica oka jest nawilżona, gładka, zero opuchnięć, cienie zmniejszone radykalnie. Mam uczucie odżywienia skóry pod okiem i jej rozpromienienia. Kremik nie uczulił mnie ani nie podrażnił. Ja co prawda mam mieszaną skórę w kierunku tłustej, ale ultra suchej skóry mojej mamy też nie podrażnił, a wręcz chwaliła, że czuje fajne nawilżenie, odżywienie i przyjemne zmiękczenie. Właśnie go kończę i myślę, że zamówię kolejne 5ml.