Palety do konturowania

Catrice Maxim Giacomo In Colours, Face Palette Paleta do twarzy

• 8 sierpnia 2024 o 8:39
    Cudna paletka
    Paleta Catrice, Maxim Giacomo In Colours jest zapakowana w eleganckie, kompaktowe opakowanie, które jest zarówno estetyczne, jak i praktyczne. Wewnątrz znajdują się dobrze rozmieszczone produkty, a duże lusterko to dodatkowy atut, szczególnie podczas makijażu w podróży. Paleta zawiera różnorodne produkty do twarzy, w tym: - Róż - Bronzer - Rozświetlacz - Cienie do powiek Każdy z tych elementów został starannie dobrany, aby stworzyć harmonijną całość, która pozwala na stworzenie pełnego makijażu twarzy. Produkty w palecie mają bardzo dobrą pigmentację. Róż i bronzer są intensywne, ale jednocześnie łatwe do blendowania, co pozwala na naturalne wykończenie makijażu. Rozświetlacz daje piękny, subtelny blask, który można stopniować w zależności od preferencji – od delikatnego po bardziej wyrazisty efekt. Kosmetyki aplikują się równomiernie i nie osypują się, co jest dużym plusem. Są również długotrwałe – utrzymują się na twarzy przez cały dzień bez konieczności poprawek. Cienie do powiek są wszechstronne i dobrze komponują się zarówno w dziennych, jak i wieczorowych makijażach. Jednym z największych atutów tej palety jest jej wszechstronność. Można nią stworzyć pełny makijaż twarzy bez potrzeby sięgania po inne produkty. Jest to idealne rozwiązanie dla osób ceniących sobie wygodę i kompaktowe rozwiązania. Catrice, Maxim Giacomo In Colours Face Palette to doskonała propozycja dla osób szukających wszechstronnego, wysokiej jakości produktu do twarzy. Łączy w sobie intensywną pigmentację, łatwość aplikacji i długotrwałość, co czyni ją idealnym wyborem zarówno na co dzień, jak i na specjalne okazje. Dodatkowo, atrakcyjna cena sprawia, że jest to produkt wart wypróbowania. Gorąco polecam tę paletę każdemu, kto pragnie urozmaicić swoją kolekcję kosmetyków o funkcjonalny i estetyczny zestaw do makijażu twarzy.
  • 17 marca 2023 o 20:42
    Jedna z najpiękniejszych palet do twarzy z drogerii!
    Paletę kupiłam za niecałe 40zł na Notino. Jestem ogromną fanką wypiekanych produktów i palet do twarzy. Jak zobaczyłam to połączenie to musiałam dać tej palecie szansę szczególnie, że za taką cenę dostajemy 4 duże produkty za mniej niż 10zł sztuka. Opakowanie palety jest eleganckie - dość spore, zrobione z grubszego kartonu i z lusterkiem wewnątrz. W środku znajdują się dwa róże, rozświetlacz i bronzer - całość utrzymana w neutralno-ciepłej tonacji. Pierwszym produktem jest rozświetlacz. Daje mocny błysk, który można stopniować, szampański kolor i ma baaardzo minimalne drobinki, które powodują, że nie wygląda on zbyt metalicznie na policzku, a daje lekko mokry efekt. Nie będę koloryzować, że jest to coś całkowicie wyjątkowego na rynku, ale produkt jest bardzo dobrej jakości i uniwersalny, można nałożyć go palcem jak i pędzlem, a na mojej bardzo bladej i chłodnej cerze nie robi ciemnej smugi. Dwa kolejne produkty to satynowy i błyszczący róż. Ciemniejszy kolor to neutralny odcień wina, drugi to bardziej jaskrawy róż ze złotą poświatą w stylu Orgasmu NARS. Oba odcienie są mocno napigmentowane, dobrze się rozcierają i nie znikają w ciągu dnia. Odcienie wyglądają dość ciemno w palecie, jednak według mnie są takie ''pomiędzy" - zdecydowanie są to kolory widoczne na policzku, ale jednocześnie nie da się tak łatwo zrobić nimi plamy. Ostatni produkt to rozświetlający bronzer. Jest najbardziej delikatny, ale można budować go do dość intensywnego konturu twarzy. Ciężko mi określić jego tonację, bo to taki lekko chłodny brąz ze złotą poświatą, który na policzku się po prostu ładnie wtapia - nie robi szarego konturu, ale też nie daje ciepłej/pomarańczowej ''opalenizny". Nie spotkałam się jeszcze z takim bronzerem, bardzo unikatowa formuła i zdecydowanie bezpieczna dla osób, które makijaż robią w pośpiechu albo nie chcą czegoś, co po pierwszym dotknięciu twarzy zrobi brązową smugę. Po kilku miesiącach używania jej jestem bardzo zadowolona. Nie jest łatwo znaleźć na rynku tak spójną kolorystycznie paletkę do twarzy, całą wypiekaną, w cenie poniżej 50zł. Mam cerę bardzo bladą, chłodną i paletka wygląda na mojej twarzy bardzo naturalnie, ale jednocześnie po zdjęciach innych widziałam, że sprawdza się u osób z bardziej opaloną karnacją, więc warto tutaj ''uważać" na swatche w internecie, bo wyglądają zdecydowanie delikatniej i bardziej blado niż ta paletka ''może" wyglądać na twarzy.
    Zalety:
    • niska cena,
    • wypiekana formuła świetnej jakości,
    • spójna kolorystyka,
    • bardzo wydajna,
    • ma solidne opakowanie z lusterkiem.
    Wady:
    • dostępna tylko online w 1 drogerii internetowej.

Zobacz także inne Palety do konturowania