Kremy i maski do rąk

Solinea Krem do rąk z ektoiną

• 12 stycznia 2025 o 4:11
    Perełka za grosze!
    Kupiłam ten krem zupełnie przypadkiem - skończył mi się poprzedni, czekałam na dostawę mojego ulubionego SVR a moje dłonie wołały HELP! Wpadłam do apteki i kupiłam najtańszy krem jaki był, byle tylko przetrwać do tej dostawy. Zapłaciłam za to cudeńko całe 5 zł. Opakowanie: krem jest zamknięty w plastikowej tubce, zakrętka szeroka, na "klik". Zapach: bezzapachowy Konsystencja: dość gęsta ale łatwo się rozsmarowuje. Nie wchłania się od razu, trzeba poczekać dwie, trzy minuty albo minutkę jeśli się przy okazji wykona masaż dłoni Skład: wyśmienity, zero parafiny, jest gliceryna, olej z pestek brzoskwini, sól morska, ektoina, przeciwzapalny ekstrakt z kory magnolii, alantoina, bisabolol Wydajność: produkt jest wydajny, na aplikację obu dłoni wystarczy odrobina wielkości ziarna grochu Działanie: krem, jak pisałam wyżej, nie wchłania się natychmiastowo, pozostawia na skórze delikatny film, ale nie lepi się. Regeneruje skórę od razu i na długo. Wygładza, regeneruje podrażnienia, zaczerwienienia, jest idealny na mróz. Co istotne, działanie utrzymuje się pomimo mycia rąk a nawet garów. Mam mega wrażliwe i wymagające dłonie, które, po odmrożeniach w dzieciństwie, bardzo ale to bardzo potrzebują pomocy w miesiącach zimowych - zazwyczaj tylko wysokiej jakości dermokosmetyki są w stanie mi pomóc bo zwykłe, drogeryjne kremy nie pomagają w ogóle. Tu miłe zaskoczenie - smaruję tym kremem dłonie rano i wieczorem, czasem po południu i moje dłonie naprawdę czują dużą ulgę przez cały dzień. W ogóle nie mam potrzeby powtarzania aplikacji co kwadrans, co zdarza się często jeśli używam kremów drogeryjnych, nawet tych drogich. Jak dla mnie kosmetyk porównywalny jakością do kremów La Roche, Bioderma, SVR, CeraVe, tylko znacznie tańszy. Z przyjemnością kupię ponownie.
    Zalety:
    • Tani
    • Bezzapachowy
    • Dobry skład
    • Bardzo dobrze regeneruje skórę
    Wady:
    • Nie zauważyłam
  • 26 lipca 2024 o 11:29
    bardzo dobry krem do rąk
    U mnie takie kosmetyki schodzą jak ciepłe bułeczki i mam kilka różnych opakowań rozłożonych po całym domu i w biurze. Ten egzemplarz świetnie sprawdził się i w codziennej pielęgnacji skóry dłoni, jak i w wieczornej. Zapakowany jest standardowo w tubkę o łagodnej i czytelnej szacie graficznej. Tubka zamykana jest na klapkę. Plastik, z którego opakowanie jest wykonane jest elastyczny. Nie zniekształca się, ale z łatwością pomaga wydobyć kosmetyk, gdy jest go już mała ilość. Formuła jest bezzapachowa, bogata w konsystencji, ale świetnie się rozprowadza po skórze i szybko wchłania pozostawiając jedynie delikatną ochronną powłokę na skórze, które nie jest ani tłusta ani ciężka, odczucie jest komfortowe. Krem od razu po nałożeniu przynosi ulgę skórze ściągniętej i przesuszonej niezależnie od przyczyn. Skóra od razu jest ukojona, odpowiednio nawilżona, zmiękczona i przyjemna w dotyku. Znika szorstkość i uczucie napięcia naskórka. Świetnie spisuje się w trakcie dnia, ale również stanowi dobrą pielęgnację dla skóry w ciągu nocy. Szkoda, że kosmetyk nie jest szerzej dostępny, sama zamawiam go na stronie apteki. Niedawno skończyłam tubkę i już tęsknię, więc na 100% przy kolejnym zamówieniu dorzucę i ten krem do koszyka. Polecam.
    Zalety:
    • bogata formuła
    • szybko się wchłania
    • momentalnie niweluje szorstkość i napięcie naskórka
    • nawilża
    • zmiękcza
    • koi
    • wygodne opakowanie
    • dobry i na dzień, i na noc
    mm2991
    4 czerwca 2024 o 10:38
    Dobry krem
    Krem kupiłam przypadkowo, ponieważ brakowało mi do darmowej wysyłki do dorzuciłam krem do rąk (tego nigdy za wiele) . Krem charakteryzuje się delikatną szatą graficzną, czytelną konkretnie napisane co to jest. Opakowanie to tubka, nie duża poręczna z zamknięciem na klik. Tubka jest zabezpieczona folią - pewność że nikt przed nami go nie otwierał, dodatkowo krem jest w kartoniku. Krem posiada bogatą konsystencją, jest bezzapachowy. Szybko się rozprowadza i szybko się wchłania. Zdecydowanie szybki efekt daje nawilżenie, zmiękczenia skóry dłoni wręcz ekspresowy. Produkt wydajny.