Odżywki do włosów

Dr. Plex System Plex, Zabieg odbudowujący włosy

Nasi użytkownicy zostawili 50 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 września 2023 o 19:31
    W tej cenie warto wypróbować!
    Zestaw odbudowujący włosy od Dr.Plex kupiłam w Rossmannie w cenie promocyjnej (chyba około 35 zł, w cenie regularnej kosztuje bliżej 50). W opakowaniu znajdują się 3 buteleczki po 50 ml. Czyli łącznie w cenie około 50 zł otrzymujemy 150 ml kosmetyku. Producent podzielił płyny na Fazę 1 oraz Fazę 2. Faza 1 to roztwór (do rozrobienia w wodą) który nanosimy na włosy na około 10 min. Faza 1 ma za zadanie uzupełnić keratynę w strukturze włosa oraz zregenerować zniszczone mostki dwusiarczkowe. Faza 2 z kolei dostarcza włosom skoncentrowaną dawkę substancji organicznych oraz działa regenerująco. Czy Wy też w tym momencie pomyśleliście o Olaplexie? Widzę „delikatną” inspirację produktami. Tak jak Olaplex ma swoją technologię opatentowaną tak tutaj nie do końca jestem pewna który dokładnie składnik może być odpowiedzialny za naprawę mostków dwusiarczkowych… ale pozostawię ten temat do rozważenia. Producent dołączył do opakowania czytelną instrukcję oraz narzędzie do dawkowania faz. Dobrze jest mieć dodatkowo butelkę z atomizerem do Fazy 1. Moje spostrzeżenia oraz efekty stosowania: Oprócz łudząco podobnej nazwy, podziału produktów itp do popularnego Olapexu zauważyłam, że w parze idzie również działanie. Nie jest ono tak spektakularne jak w przypadku ww. jednak na pewno zauważalne. Producent rekomenduje używanie produktu PRZED myciem, jednak ja wypróbowałam opcję przed i opcję po. Po umyciu efekt moim zdaniem jest o niebo lepszy. Włosy są mega śliskie w dotyku, tworzą gładką, błyszczącą taflę. Ja jestem bardzo zadowolona z tego produktu choć ostatecznie moim zdaniem Olaplex (0 i 3) wychodzi znacznie taniej. Ten kartonik wystarcza na 4-5 zabiegów, Olaplex przy rozsądnym stosowaniu starczy nam na dłużej. Podsumowując Jestem zaskoczona, myślałam że będzie to raczej bubel ale… jestem na TAK! Dla mnie minusem jest jedynie (delikatnie mówiąc” „inspiracja” znanym i cenionym produktem oraz brak wskazania który dokładnie składnik jest odpowiedzialny za naprawę tych mostków?
    Zalety:
    • efekty działania
    • jasna i czytelna instrukcja obsługi
    Wady:
    • inspiracja” znanym Olaplexem
    • brak wskazania przez producenta KTÓRY dokładnie składnik odpowiedzialny jest za odbudowę mostków dwusiarczkowych co w moich oczach podważa autentyczność produktu…
    • w ostatecznym rozrachunku wychodzi drożej niż Olaplex
  • 14 września 2023 o 12:17
    Działa tylko do pierwszego mycia
    Niestety ale u mnie dr. Plex totalnie się nie sprawdził. Kupiłam z wielką nadzieją. Włosy są odżywione i miękkie przyjemne w dotyku tylko po użyciu i w trakcie używania preparatu. Gdy tylko przestałam produkt używać - włosy wróciły do poprzedniego stanu. Mam wrażenie, że produkt nie odbudowuje włosy, raczej maskuje zniszczenia które po pierwszym umyciu włosów bez dr. plex i tak są widoczne. Więcej tego produktu nie kupię, pieniądze uważam za wyrzucone w błoto.
    sarmro
    12 czerwca 2023 o 8:24
    Świetny produkt!
    Chciałabym podzielić się pozytywną opinią na temat zabiegu odbudowującego włosy Dr. Plex, którego miałam przyjemność doświadczyć. Ten zabieg okazał się niezwykle skuteczny i przyczynił się do poprawy stanu moich zniszczonych włosów. Tuż po użyciu, widziałam znaczną poprawę w strukturze moich włosów. Przed zabiegiem były one osłabione, łamliwe i matowe, ale po zastosowaniu Dr. Plex zauważyłam, że stały się one znacznie mocniejsze i bardziej odporne na uszkodzenia. Moje włosy zyskały na elastyczności i sprężystości, co sprawiało, że wyglądały zdrowo i lśniąco. Zabieg ten pomógł mi w odbudowie mojej osłabionej struktury włosa. Dr. Plex działa na poziomie wewnętrznym, naprawiając i wzmacniając połączenia keratynowe w włosach. Zauważyłam, że moje włosy stały się bardziej odporne na czynniki zewnętrzne, takie jak stylizacja ciepłem czy chemia, co było naprawdę rewelacyjne. Dr. Plex nie tylko naprawił moje włosy, ale także je odżywił. Zauważyłam, że po zabiegu moje włosy były bardziej miękkie, gładkie i dobrze nawilżone. Przywrócony został naturalny poziom wilgoci, co było szczególnie widoczne przy końcówkach, które były wcześniej suche i łamliwe. Podsumowując, zabieg odbudowujący włosy Dr. Plex był dla mnie prawdziwym zbawieniem. Poprawił stan moich zniszczonych włosów, nadając im siłę, blask i zdrowy wygląd. Gorąco polecam ten zabieg wszystkim, którzy borykają się z problemem zniszczonych włosów i pragną przywrócić im piękną kondycję.
  • 7 czerwca 2023 o 22:17
    Bardzo ciekawa kuracja
    System plex okazał się bardzo ciekawą kuracją do włosów suchych i zniszczonych. Konsystencja i zapach bardzo miły, jak dla mnie neutralny. Włosy zostały świetnie zregenerowane, odzyskały blask i witalność. Dużo mniej ich zostaje na szczotce. Są nawilżone i miłe w dotyku. chętnie skorzystam jeszcze raz.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 7 czerwca 2023 o 16:08
    Ma potencjał.
    Zabieg otrzymałam do testów od wizaz. Bardzo dziękuję :) Zabieg zamknięty jest w estetycznym kartonowym pudełeczku. W środku zawiera buteleczki z kolejnymi fazami i łyżkę do dozowania. Zacznę od tego, że w mojej opinii nakładanie tego zabiegu jest dość męczące. Do pierwszej fazy zdecydowanie powinna być dołączona buteleczka ze spryskiwaczem bo na włosy do łopatek ciężko było mi płyn nanieść. Gdy zabieg robiłam kolejny raz, miałam już swoją buteleczkę. Myślę, że warto o tym wspomnieć. Z drugą fazą jest już lepiej, bo nakładamy ją jak odżywkę. Specyfiki przyjemnie pachną. I teraz mam zagwozdkę trochę. Sam zabieg działa, natomiast jest to chyba jakaś bomba odżywczo nawilżająca bo moje wysokopory są po tym zabiegu totalnie spuszone. Czyli- zadanie spełnia- ale zdecydowanie muszę je dociążać odżywką, i nie tą dedykowaną, a emolientami po prostu. Tak jak wspomniałam, znalazłam sposób na ten zabieg i jestem zadowolona. Zważywszy na atrakcyjną cenę w sklepach mogę się trochę pomęczyć z nakładaniem. Włosy są mocniejsze, błyszczą, wyglądają zdrowiej.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl