Dove Visible Care, Softening Creme Body Wash (Kremowy żel pod prysznic dla skóry suchej)

• 10 września 2014 o 23:27
    Nie zachwycił mnie
    Zacznę od tego ze jestem posiadaczką ekstremalnie suchej skóry. Nie spodziewałam się piękniejszej skóry, ale z drugiej strony od tego żelu oczekiwałam czegoś wiecej. W końcu to Dove ;-) tymczasem produkt nie spełnił obietnic producenta. Nie odpowiada mi jego konsystencja, jest za gęsty. Zapach raczej neutralny, taki "kremowy" ale niczym nie powala. Na plus mogę zaliczyć jedynie opakowanie które pozwala zużyć produkt do końca. Podsumowując, stwierdzam że jest to przeciętny produkt, znam wiele tańszych i lepszych. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1
    blisa
    22 lipca 2013 o 17:54
    Ideał!
    Sprawdziłam już sporo żeli pod prysznic, wiele z nich było fajnych, ale tylko tyle, kiedy pierwszy raz kupiłam ten żel, wiedziałam, że innego już nie kupie. Plusy: + wspaniała konsystencja + bardzo wydajny + fajny, lekki zapach + opakowanie, dzięki któremu nawet pod koniec żel łatwo się wydostaje + po umyciu skóra jest miła w dotyku i nawilżona Minusy: brak Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: kilka
    ewwwa
    20 kwietnia 2013 o 22:27
    Uwielbiam
    Plusy: :) cudowna konsystencja musu - tworzy miękką, kremową otulającą pianę :love: :) nie wysusza :) nie podrażnia :) wygładza :) bardzo przyjemnie pachnie :) wygodne opakowanie - otwarcie u dołu opakowania Minusy: :( brak! Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: około 5
  • 21 marca 2013 o 9:21
    Dobry kosmetyk.
    Żelu pod prysznic Dove używam od 3 lat. Bo chociaż nie kusi zapachem, ani efektownym opakowaniem, to jednak służy mi dobrze. Obiecywany efekt "piękniejszej skóry" był u mnie zuważalny dopiero po 2-gim opakowaniu, czyli po około 3 miesiącach. Gęsta konsystencja przypomina krem, i kiedy ciężko jest wycisnąć resztkę z opakowania dolewam nieco wody, co moim zdaniem nie ogranicza działania płynu a umożliwia zużycie go do końca. Skóra dobrze reaguje, korzystałam również z innych wersji tego płynu (brightening, firming, repairing) i z tego (softening) jestem najbardziej zadowolona. Ten płyn w moim domu jest produktem rodzinnym, używa go mój partner a efekt jest ten sam skóra jest widocznie nawilżona i gładka... Nie wiem jak to wygląda u Was, ale mojego chłopaka ciężko namówić na dodatkową pielęgnację skóry, zaraz słyszę, "bla bla, że to niemęskie, że szkoda czasu, że się będzie lepił itp." a używając tego żelu i wilk jest syty (bo skóra jest przyjemniejsza) i owca cała (bo kąpiel przecież nie kojarzy się z niczym niemęskim). Polecam Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: dużo
    Awakme
    19 marca 2013 o 15:16
    ciekawy ale ma też swoje wady
    Żel ma raczej konsystencję gęstego kremu o piankowej fakturze. W kontakcie z wodą zmienia się w delikatną pianę przy czym nie pieni się w jakichś wielkich ilościach. Nie zauważyłam jakiegoś wielkiego nawilżenia, ale jeśli po kąpieli nie nasmarujemy się niczym to nie ma tragedii. Więc na pewno nie wysusza skóry. Zapach jest trochę inny niż tradycyjne Dove. Bardzo trudno mi określić czym on pachnie. Ja tu czuję coś jakby kaktus z soków Tymbark pomieszany z jakąś inną nutą. Na dłuższą metę zapach nie zachwyca ale tez nie przeszkadza. Dla mnie jest po prostu neutralny. Mam wielką butlę więc staczył mi na dłużej. Prawie miesiąc :) Minusem dla mnie jest cena i opakowanie. Butelka z bardzo sztywnego plastiku. Trudno się wyciska kosmetyk (szczególnie przy końcu). No i niestety nie widać poziomu zużycia bo jest całkowicie nieprzeźroczysta. Nie wiem czy zakupię go ponownie. Ale nie żałuję zakupu. Przyjemnie mi się go używało. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedna duża butla