Szczotki do włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    SandriQ
    9 października 2023 o 21:39
    Wystarczająca dla delikatnych włosów
    Gadżet ten kupiłam w Lidlu i to było moje pierwsze spotkanie z marką własną popularnego marketu-Livarno Home- produkującą różne artykuły domowe. Firma ta nie jest rozpowszechniona w sieci czy w prasie. Produkt kupiłam wolno,bez pudełka tylko z zawieszką z kodem i krótkim opisem w cenie 9,99 zł-cena jest jak najbardziej do przyjęcia. Były dostępne 3 warianty w 3 kolorach,ja wybrałam tę prezentującą się w zgaszonym różu. Szczotka charakteryzuje się przeciętnym formatem,nie wyróżnia się pod tym względem wśród dostępnych produktów. Korpus stworzono z innowacyjnej mieszanki materiałów-częściowo z surowca odnawialnego,jakim jest słoma,co mnie zaintrygowało. Ta część ma opływowy kształt,jest delikatnie wygięta i giętka. Posiada otwory ułatwiające wentylację by równomiernie rozprowadzać ciepło podczas suszenia czy szczotkowania- takie rozwiązanie nie osłabiło konstrukcji,czego się obawiałam. Posiada na swojej powierzchni igiełki w 100 proc.nylonowe,w czarnym kolorze,ułożone regularnie ,jedna za drugą.W dwóch miejscach jest ich ciut więcej,ale ogólnie zagęszczenie nie jest duże.Zakończone zostały delikatnymi dla struktury włosów oraz skalpu wypustkami, pasującymi kolorystycznie do całej szczotki. Rękojeść jest bardziej sztywna,wyprofilowana,o odpowiedniej długości.Zaprojektowano ją tak,że jest bardziej szersza i grubsza w końcowej części.Wycięto tam również okrągły otwór,dzięki któremu produkt można zawiesić,co np. ułatwi suszenie i zaoszczędzi miejsce. Rączka nie posiada dodatkowej gumy antypoślizgowej w tym miejscu. Cała powierzchnia szczotki nie jest jednolita i gładka,ale bardziej określiłabym ją jako chropowatą w dotyku. Artykuł jest dobrze wykonany,nie widać na nim wychodzących plam kleju czy innych niedociągnięć.Nie ujmuje jakością od droższych i bardziej prestiżowych czesadeł. Kolor nie blednie przez długi czas stosowania, tworzywo nie pęka,szpilki są na swoim miejscu i zachowują swój kształt. Dobrze leży w dłoni,nie wyślizguje się z niej,jest lekka,a czesanie nią nie męczy. Rozczesywanie mokrych czy suchych włosów czy wczesywanie odżywek i masek nie sprawia problemu,a dodatkowo pozwala na wykonanie subtelnie pobudzającącego masażu skóry. Nadaje się do każdej długości pasm, nie szarpie ich i nie wyrywa. Polecałabym ją jednak bardziej dla osób z rzadszymi włosami,takimi jak moje,bo grube i gęste mogą być dla niej wyzwaniem,któremu może nie sprostać. Ja zawsze rozczesuję czuprynę od końcówek i nie mam z tą szczotką żadnych problemów. Łatwo utrzymać ją w czystości- w prosty sposób wyciąga się z niej pozostawione włosy oraz kurz. Można ją regularnie oczyszczać wodą z szamponem przy użyciu małej szczoteczki. Dostępna tylko w sieci.Okazjonalnie w Lidlu.
    Zalety:
    • Cena❤️
    • Wygląd❤️
    • Dobrze rozczesuje delikatne włosy na każdej długości ❤️
    • Trwałość ❤️
    Wady:
    • Dostępność ????
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu