Szczotki do włosów

Design produktu:
    Najlina
    22 listopada 2020 o 13:28
    Niestety jestem na "nie"
    Ta elektryczna szczotka mnie zaciekawiła więc ją kupiłam z nadzieją, że pomoże mi w rozczesywaniu włosów. Ma ładny design, jest trwała, łatwo się obsługuje i chyba tyle jej zalet. Niestety nie poradziła sobie z moimi grubymi, gęstymi i długimi włosami. Mimo tego, że używałam ją od dołu ku górze i naprawdę powoli i delikatnie biorąc małe partie włosów to zacinała się i miałam wrażenie, że połamią się jej zęby. Na moich włosach poległa, myślę, że przez to, że jej konstrukcja raczej przypomina grzebień, a nie szczotkę. A ja grzebieniem swoich włosów też nie rozczeszę. Szkoda bo miałam nadzieję, że dzięki elektrycznej szczotce szybko będę rozczesywała włosy. Tak więc niestety szczotka leży i jest nieużywana.
  • 18 listopada 2020 o 23:44
    Fajny gadżet ale nie zamiennik dla tradycyjnych szczotek
    Mam włosy do łopatek dosyć cienkie i matowe, lekko falowane, końcówki często mi się plączą i niestety rozczesywanie bywa ciężkie szczególnie przy mokrych wlosach, postanowiłam bardziej o nie zadbać i po wizycie u fryzjera zaczęłam delikatniej je traktować, aby ograniczyć wyrywanie ich postanowiłam zakupić ta szczotkę, po obejrzeniu filmików na których "magicznie" rozczesywala bardzo splątane i kręcone włosy, kiedy już miałam szczotkę w swoim posiadaniu i po pierwszych użyciach byłam dosyć zawiedziona że nie do końca tak gładko to idzie jak na filmach, szczotka co prawda rozczesuje włosy delikatniej niż normalne lecz mniej dokładnie, trzeba robić to bardzo ostrożnie żeby nie splatać ich jeszcze bardziej, a przez mocno poplątane włosy wgl nie da się jej przesuwać, używam jej i na sucho i na mokro, u mnie wygląda to tak że najczęściej po umyciu i zmyciu odżywki delikatnie rozczesuje przy pomocy tej szczotki końcówki włosów później coraz wyżej jak już końcówki są rozplatanie i potem mogę przejeżdżać po całych włosach, lecz po takim rozczesaniu nie do końca mi to wystarcza i poprawiam zwykła szczotka, gdyż Remington nie "łapie" tych mniejszych kołtunów, na sucho bardzo łatwo rozczesuje włosy ale te lekko poplątane, więc ostatecznie używam szczotki wtedy kiedy mam czas i cierpliwość lub do szybkiego przeczesania włosów w ciągu dnia :) moim zdaniem mimo wszystko fajny gadżet, ułatwia rozczesywanie to fakt, jest ono mniej bolesne ale nie jest na pewno szybsze i skuteczniejsze
    miniual
    14 maja 2019 o 20:34
    Gadżet, ale czy tylko?
    Ten produkt dostałam w ramach wygranej w konkursie Trendy wizaz.pl. Samodzielnie nigdy nie pomyślałabym o zakupie tego urządzenia, szczerze? Pomyślałabym, że to kolejna fanaberia. Jednak kiedy wypróbowałam ten elektryczny grzebien to zakochałam się w nim. Urządzenie jest zasilane przez 2 baterie, które napędzają zęby grzebienia. Są one wykonane z plastiku, są dośc cienkie i łatwo je wygiąć. Po włączeniu zęby obracają się w jedną stronę. Tu zaczyna się magia! Grzebień bez problemu i bez bólu rozczesuje włosy. Nawet mokre, czy splątane włosy rozczesane są bez bólu i płaczu. Włosy nie łamią się i nie wyrywają w trakcie procedury czesania. Polecam posiadaczkom długich włosów i dzieci. Chociaż mój ukochany też polubił ten grzebień :) ponieważ daje on uczucie przyjemnego masażu skalpu.
    Zalety:
    • nie wyrywa i nie łamie włosów
    • nie ciągnie włosów i rozczesuje bezboleśnie kołtuny
    • można nim czesać mokre włosy bez ryzyka uszkodzeń
    • przyjemnie masuje skalp w trakcie korzystania z niego
    • łatwo utrzymać higienę- czyszczenie zebów grzebienia jest łatwe bo są między nimi duże odstępy
    • Łatwość obsługi
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 3 maja 2019 o 12:18
    Świetna sprawa
    Szczotkę otrzymałam w paczce ambasadorskiej z wizażu <3 Był to jeden z produktów z których najbardziej się cieszyłam - do testu nie udało mi się załapać , ale jak widać ja i szczotka po prostu byłyśmy sobie przeznaczone :) Może na początek kulka słów o stanie moich włosów : jako , że często je rozjaśniam i nagminnie katuje prostownicą i suszarką końce moich włosów mają tendencję do kruszenia się , włosy czeszę więc bardzo delikatnie , na co dzień korzystam z TT którą po prostu kocham no ale czemu by nie mieć dwóch dobrych szczotek ?? Dodatkowo moje pukle mają tendencję do elektryzowania się , a po silnym wietrze strasznie się plątają. Także pole do popisu u mnie ta szczotka ma i to nie małe :) Wizualnie prezentuje się bardzo ładnie. Jest wykonana z solidnej jakości plastiku. Jest mocny i twardy - kilka razy spadłą mi na kafelki w łazience i dalej wygląda jak młody bóg - po prostu pełna forma. Z przodu znajdziemy śliskie plastikowe zagłębienie na którym znajduje się nadrukowane logo i nazwa marki ( odporne na ścieranie ) oraz przełącznik - jego użycie jest banalnie proste wystarczy przesunąć guzik w górę by włączyć szczotkę i w dół by ją wyłączyć. Z tyłu mamy miejsce na dwie baterie . Igły szczotki są długie , obrotowe i rozstawione w dość dużych rozstępach - faktycznie wyglądem przypominają wiertła. Do kompletu mamy również dołączoną plastikową osłonkę która zabezpiecza te urocze '' wiertełka '' przed uszkodzeniami. Osłonka również jest dobrej jakości , wszystko dobrze zabezpiecza. Szczotkę stosuje zarówno na suche jak i mokre włosy i w obu przypadkach sprawdza się bardzo dobrze. Trzeba jej jednak przyznać , że rozmach to ma ( aż mi się przypomniał kultowy tekst z komedii '' Mają rozmach.... '' no wiadomo kto :P ) Pracuje dość głośno a mało tego chodzi niczym kombajn a i nie zmordowana jest jak ruska wiertarka :) Czesanie nią włosów przebiega szybko , sprawnie i całkowicie bezboleśnie. Czy to włosy suche czy mokre - wszystko po przysłowiowych jednych '' piniądzach '' . Należy jednak pamiętać o tym , by podczas użycia jej faktycznie rozdzielać włosy na pasma , po czym pasma przytrzymywać i szczotkę przeciągać powoli - jeśli tego nie zrobimy i nie będziemy pilnować tego aby naprężyć pasmo włosów i dopiero po tym przeciągać po nich szczotką oczywiście drugą ręką musimy cały czas przesuwać się do dołu co by nam wiertło palucha nie popieściło :P Gdy stosujemy się do tych zaleceń nie ma bata aby coś nas pociągnęło czy zabolało ( w innym przypadku jeśli nie podzielimy włosów na pasma i puścimy szczotkę aby żyła swoim życiem po prostu może nas zaboleć ). Warto również dodać , że faktycznie po użyciu tej szczotki moje włosy praktycznie się nie elektryzują - co szalenie mi odpowiada :) Dodatkowo proces czesania włosów trwa u mnie 7 minut ( włosy mam gęste i dość długie , sięgają prawie do zapięcia stanika ( powszechnie stosowana miara wśród kobiet :) ) Szczotkę również bardzo sobie chwali mój syn - mimo iż włosy ma naprawdę króciutkie to i tak jak dorwie tą szczotkę to i pół godziny potrafi się nią czesać :D Także dziecko jest naprawdę zachwycone i to chłopak - więc jeśli macie w swojej rodzinie jakieś małe księżniczki - to kupujcie w ciemno ( będzie to również fajny prezent na zbliżający się sezon komunijny :) Świetna szczotka naprawdę . Dodatkowo dodam iż używam jej ponad miesiąc trzy razy dziennie a dodatkowo i wspomniany wcześniej syn oraz i moja mama a baterie działają bez zarzuty - nic się jeszcze nie zaczyna wyczerpywać :D Więc super :) Pozostaje mi tylko polecać :)
    Zalety:
    • wygląd wizualny
    • łatwa do utrzymania w czystości
    • błyskawicznie rozczesuje włosy
    • trwałość wykonania
    Wady:
    • dość głośno działa :)
    sunny85
    24 kwietnia 2019 o 9:05
    Fajna szczotka
    Po raz pierwszy miałam styczność z elektryczną szczotką do czesania więc bardzo Mnie na początku zaintrygowała. Prezentuje się bardzo dobrze- wygodnie się ją trzyma, ładnie się prezentuje (fioletowy kolor) i przyjemnie czesze. Dobrze rozplątuje włosy, jest dość cicha. Jest jednak dość sporych gabarytów więc na co dzień do noszenia w małej torebce się nie nadaje :) Generalnie polecam, ciekawy wynalazek :) Moja 5letnia córeczka jest Nią zachwycona, ale do tej pory nie miałam problemu z czesaniem Jej włosów. Być może nada się dla dzieci, które nie lubię tradycyjnego grzebienia- warto spróbować :)