Szczotki do włosów

Olivia Garden Supreme Combo, Szczotka do prostowania, rozczesywania i układania włosów

Olivia Garden Supreme Combo szczotka do rozczesywania prostowania i układania włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 28 kwietnia 2024 o 9:45
    Bubel i strata pieniędzy
    Jestem bardzo rozczarowana tą szczotką. Od takiego zdania zacznę, żeby nikt nie tracił czasu. Jestem posiadaczką cienkich, prostych blond włosów. Od szczotki oczekuję przede wszystkim żeby radziła sobie bezbłędnie z ich rozczesywaniem - bardzo się plączą. Nie chcę żeby łamała włosy - to oczywiste. Przed recenzowaną szczotka używałam przez lata tangle teezera - opcji klasycznej i do wlosow mokrych. Zapragnęłam jednak zmiany, chciałam odnaleźć szczotkę, która będzie dodatkowo pielęgnować moje włosy. Zachęcona recenzjami wybrałam supreme combo - skusiło mnie włosie dzika. No i teraz do brzegu: - do rozczesywania mokrych włosów i tak muszę korzystać z tangle teezera, bo ta szczotka zupełnie sobie z tym nie radzi, szarpie włosy, wyrywa je. - do rozczesywania suchych włosów jest okej, rzeczywiście je wygładza, ALE... - po około dwóch miesiącach stosowania zgubiła prawie wszystkie kuleczki, jej używanie sprawia mi ból - bardzo trudno się ją czyści, niesamowicie zbiera kurz i włosy, jeszcze czegoś takiego nie widziałam. Reasumując: ta szczotka nadaje się dla mnie wyłącznie do przejechania nią po już wysuszonych i rozczesanych inną szczotka włosach, żeby je wygładzić. Nie nadaje się do bycia jedyną szczotką. Nie radzi sobie z rozczesywanien włosów splątanych. Nie radzi sobie z rozczesywaniem włosów mokrych. Sytuacja, w której po dwóch miesiącach użytkowania zgubiła prawie wszystkie kuleczki i de facto nadaje się do wyrzucenia, bo jej używanie sprawia fizyczny ból - to dla mnie zamyka temat.
    Zalety:
    • Wygładza włosy
    Wady:
    • Nie radzi sobie z rozczesywanien włosów splątanych.
    • Nie radzi sobie z rozczesywaniem włosów mokrych.
    • Po około dwóch miesiącach użytkowania zgubiła prawie wszystkie kuleczki i de facto nadaje się do wyrzucenia, bo jej używanie sprawia fizyczny ból.
  • 18 lutego 2024 o 20:36
    Bezkonkurencyjna!
    Supreme Combo to profesjonalna szczotka do włosów, która sprawiła, że pokochałam ich rozczesywanie. Nie tworzy uszkodzeń mechanicznych, nie łamie pasm włosów, nie rani, ani nie podrażnia skóry głowy, za to pozwala na bardzo delikatne i skuteczne czesanie nawet najbardziej splątanych włosów bez szarpania i wyrywania. Świetnie się sprawdza zarówno przy suchych jak i mokrych włosach. Szczotka jest lekka i bardzo poręczna. Naturalne włosie z dzika i jonizacja, sprawiają, że włosy ładnie się układają, stają się gładsze i bardziej witalne.
  • 8 kwietnia 2023 o 13:53
    Mam ją dobrych kilka lat i niezmiennie uwielbiam!
    Szczotkę kupiłam z polecenia znajomej. Kupiłam ją dawno temu w promocyjnej cenie w drogerii online. Szukałam czegoś, co nie będzie szarpać moich włosów. Co prawda szczotka nie należy do najtańszych, ale cena też nie jest wysoka zważając na to, że kupujemy ją na długi czas. Posiadam ją już ponad 5 lat i nic absolutnie się z nią nie dzieje. Nic nie odpada, nic się nie kruszy, nie łamie. Jest to produkt świetnej jakości! Szczotka jest z włosiem dzika oraz posiada joniozowane końce, co w połączeniu ma ułatwiać rozczesywanie oraz nadawać włosom gładkość. Jest bezpieczna dla skóry głowy. Nie podrażnia jej, nie rani. Co do samego działania produktu. Jestem posiadaczką długich włosów, średnioporowavych, które mają tendencję do puszczenia i plątania się. Miałam mnóstwo szczotek do włosów, ale żadna w tak delikatny sposób nie rozczesywała moich (zawsze zaczynam rozczesywanie od końcówek aż do nasady). Szczotka nie ma również problemu przy rozczesywaniu mokrych włosów. Pięknie i delikatnie sunie po włosach. Włosy nie elektryzują się podczas używania tej szczotki. Jej spore rozmiary sprawiają, że na prawdę rozczesywanie długich i płaczących się włosów może być przyjemne. :) Polecam spróbować jeśli jeszcze nie znalazłaś szczotki idealnej!
    Zalety:
    • dobrze i delikatnie rozczesuje plączące i długie się włosy
    • nadaje gładkość włosom
    • zapobiega puszeniu się i elektryzowaniu włosów
    • duża powierzchnia szczotki
    • bezpieczna dla skóry głowy
    • wygodna w użyciu
    • dobrze rozczesuje na mokro
    • porządnie wykonana i trwała
  • 25 stycznia 2023 o 8:51
    Lepsza od tej kultowej z otworami
    Jeśli szukasz szczotki od Olivii Garden to wybierz tę a nie tę plastikową z otworami. Jakość jest nieporównywalna a cena już tak. Jako posiadaczka tych dwóch szczotek zakupionych w równym czasie i tak samo użytkowanych mogę śmiało powiedzieć, że ta o wiele lepiej spełnia swoje zadanie. Nie kurzy sie tak bardzo a o wiele łatwiej jest ją umyć i wyczyścić kurz. Nie traci kuleczek tak szybko a włoski nie pierzą się tak szybko jak w tamtej. Na plus rączka i solidniejsze wykonanie- nie masz wrażenia plastik fantastik. Co do prostowania włosów itp to pic na wodę oczywiście jednak rozczesuje bardzo dobrze i łagodnie.
  • 14 grudnia 2022 o 14:30
    Dzik jest dziki..combo szczotka
    Kilka dni spędziłam na porównaniu na różnych blogach i stronach rodzajów szczotek. Ta była popularna i polecana, więc ją kupiłam 2 lata temu. Dość szybko pospadały kulki z igiełek do czesania. Poza tym jakość bardzo dobra, jednak cena bardzo wysoka za ten produkt. Bardzo dobrze rozczesuje, trochę czasem elektryzuje włosy. Plus za drewnianą rączkę. Pięknie i elegancko wygląda, za to ogromny plus.
    Zalety:
    • Kolor, drewaniana rączka. Design.
    Wady:
    • Słabe igiełki do czesania.