Szczotki do włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 13 października 2022 o 23:47
    Sprawdziła się
    Kupiłam te szczotkę z myślą o mojej córce. Włoski coraz dłuższe, już do połowy pleców, więc lepiej nie ciągnąć przy codziennym czesaniu. I ta szczotka faktycznie nie ciągnie, jeśli trafi na koltubek, prześliźnie się po nim a następnym razem po woli rozczesze. Trzeba mieć do niej cierpliwość bo czesze się dłużej ale delikatniej. Niestety, potęguje elektryzowanie się włosów i przy ozdobie u nasady rączki lubią wkręcać się włosy więc trzeba uważać, chyba że to tylko mój model tak ma.
    Zalety:
    • Wygodny uchwyt
    • Nie ciągnie za włosy
    • Ładny design
    • Cena adekwatna do jakości
    Wady:
    • Wkręcające się włosy przy ozdobie
    • Elektryzuje włosy
  • 5 grudnia 2021 o 10:59
    Rzeczywiście dobra, choć nie w każdej sytuacji
    Szczotkę kupiłam na promocji. Szukałam czegoś co będzie się nadawało również dla moich chłopaków (12 i 8), którzy mają długie i lekko kręcone włosy, ale z czesaniem i rozczesywaniem u nich na bakier;) Szczotka jest w miarę ergonomiczna. Dobrze się trzyma. Nie jest za ciężka, Włosie jest bardzo gęste. Szczotka uczesze włosy , wygładzi. Jest przyjemna dla skóry głowy. To nie masaż a powiedziałabym raczej głaskanie;) Dlatego między innym mój młodszy syn ją uwielbia:) Jedyne czego ta szczotka nie dokona to nie rozczesze nam włosów po umyciu. Niestety kołtunów na suchych włosach też raczej nią nie potraktujemy. To znaczy można, ale z wierzchu wszystko wygładzi natomiast nie rozczesze dokładnie;) Także przy dzieciach jak najbardziej bo nie ciągnie i nie boli. Dla nas też się nadaje . Jest przyjemna w użyciu po prostu choć nie do wszystkiego. Nie żałuję że kupiłam i polecam Wam serdecznie.
    Iccgk
    4 grudnia 2021 o 21:24
    Całkiem fajna szczotka
    Szczotka sprawdza się u mnie bardzo dobrze. Jest solidnie wykonana, włosie nie wypada. Trzyma się również bardzo wygodnie, jest idealnie wyważona. Rozczesuje włosy, nie wyrywając ich przy tym, ani nie łamiąc, w dodatku delikatnie wygładza. Niestety czasami trochę elektryzuje mi włosy. Mimo wszystko jestem z niej dość zadowolona, żeby polecić ją innym:)
  • 21 lipca 2021 o 13:15
    wygładza
    Już dawno nosiłam się z zakupem szczotki z włosiem dzika, chciałam taką wąską wersję, ale jest ciężko ją dostać, więc zdecydowałam się na klasyczną szczotkę. Ja swojej nie używam typowo do czesania włosów, ale do ich wygładzania. Nada się zwłaszcza do upięć typu kucyk czy koczek. -solidnie wykonana -wygładza -nabłyszcza -rozczesuje -nie wyrywa włosów
  • 27 stycznia 2021 o 12:14
    Moja idealna szczotka
    Szczotka jest świetna. Doceniłam ją po czasie, kiedy zorientowalam się, że szczotka TT łamie, a wręcz rwie włosy. Szczotka z dzika okazała się remedium. Jest to produkt, który wspaniale wygładza włosy i robi taflę. Od kiedy jej używam nie mam pojedyńczych, odstających, spuszonych włosków. Włosy są w dobrej kondycji. Oczywiście szczotka to nie pielęgnacja, ale mam porównanie przy tym samym sposobie dbania o włosy. Używam jej na lekko przeschnięte włosy. Nie mam plączących się włosów, ale wydaje mi się, że i dla takich się nada, tylko trzeba będzie poświęcić więcej czasu. A przynajmniej nie będzie pogłębiać problemu. Moje dość gęste włosy czeszę z wierzchu i od spodu. Zajmuje to chwilę, efekt jest bardzo zadowalający. Nie wrócę na pewno do plastikowego czy sztucznego włosia. Szczotki używam już bardzo długo, jest trwała, nie niszczy się. Polecam.
    Zalety:
    • Wygładza, nadaje blask
    • Nie szarpie i nie niszczy włosów
    Wady: