Szczotki do włosów

Khaja Szczotka do włosów Helena

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 24 sierpnia 2022 o 0:05
    Odpowiednia do grubych włosów
    Szczotka ze szczeciną dzika o wiele lepiej rozczesuje moje włosy niż taka standardowa. Koszt jest naprawdę niewielki a wygoda korzystania ogromna. Bardzo polecam
  • 20 marca 2021 o 6:50
    Generalnie ok
    Szczotka jest z naturalnego włosia i ma naturalny uchwyt co jest ogromnym plusem, jednak sama Szczotka nie jest jakaś wybitna. Mam włosy blond, są one długie i dość zniszczone i po umyciu włosów pomimo że zawsze nakładam odżywkę lub olejek na włosy to ciężko mi się je rozczesuje, z takimi splatanymi końcówkami nie radzi sobie zupełnie.
    Zalety:
    • Naturalne włosie
    Wady:
    • Nie rozczesuje dobrze wlosow
    h4ch1
    4 marca 2021 o 14:52
    Wydaje mi się, że zniszczyła mi włosy
    Mam włosy cienkie i od jakiegoś czasu szukam szczotki, którą dałoby się delikatnie czesać włosy. Wybór padł na Helenę od Khaji, która była szeroko zachwalana. Sama szczotka wykonana jest bardzo solidnie. Włosie jest długie i mocne. Podczas czesania czuć, że włoski są w stanie przebić się aż do skóry glowy i porządnie rozczesać nawet poplątane włosy. Niestety coś, co Khaja wymienia jako atut u mnie prawdopodobnie poniszczyło włosy - a mianowicie użycie w szczotce włosia o różnej długości.... co w połaczeniu z naprawdę twardym włosiem może szarpać włosy i w lustrze ukaże nam się niechciany efekt lekko odstających włosków na całej długości włosów.
  • 20 kwietnia 2018 o 14:17
    Koniec puszących się włosów
    Do tej pory użwywałam mojego Tangle Teezera i myslałam, że lepszej szczotki nie znajdę bo TT naprawdę sprawnie i bezboleśnie rozczesuje włosy. Ale dziś wiem, że nie tylko to potrafi zdziałać dobra szczotka. Trochę skuszona opiniami w Internecie i 'naturalnością' owej szczotki zdecydowałam się na jej zakup. Na poczatku bardzo mnie elektryzowała, po przeczesaniu włosów wyglądałam jak Kopernik :D Ale z czasem przestała, możliwe dlatego, że kiedyś po jej umyciu delikatnym szamponem (wiem, że producent radzi jej nie moczyć ale umyłam ją dosłownie raz, może 2) nalożyłam na nią jakąś emolientową odżywkę i zostawiłam na 15-20 min potem zmyłam i zostawilam do wyschnięcia. Od tamtej pory bardzo wygładza moje puszące się włosy. Ostatnio mój sposób na ich wygładzenie to długie szczotkowanie. Dzielę sobie włosy na pasma i szczotkuję dopóki nie są sprężyste i miękkie. Działa niczym najbardziej silikonowa maseczka. Nie wiem jak taka szczotka sprawdza się u osób z cienkimi, niskoporowatymi włosami obawiam się, że może być przyklap. Co do takich technicznych szczegółów to niestety bardzo zbiera kurz i okropnie długo się ją czyści. Ale i na to są sposoby. Kidyś próbowałam podważać wykałaczką - strata czasu. Za to świetnie się ją czyści bardzo gęstym grzebyczkiem (dostępnym w każdym markecie), taki do wyczesywania psa, na art. do włosów też go widziałam.
    Wady:
    • Mam jasną Helenę, widać na niej każdy brud.
  • 7 stycznia 2018 o 13:23
    inna jakość czesania
    Dostałam szczotkę jako prezent pod choinkę. Jestem z niej zadowolona, ładnie wygładza włosy, sprawia, że błyszczące, gładkie. Niestety czesanie nią zajmuje więcej czasu niż tradycyjną szczotką, trzeba włosy dzielić na pasma i czesać je z osobna, inaczej nie ma szans by dotarła do wszystkich włosów. Próbowałam czesać się tylko nią, ale moje włosy nie były dostatecznie rozczesane. Idealnie sprawdza się u mnie rozczesanie najpierw normalną szczotką, a następnie wykończenie heleną. W trakcie dnia, też rozczesuję głównie heleną i jestem zadowolona. Włosy po 2tyg używania są wygładzone, wyglądają zdrowiej, mam wrażenie, że mniej się elektryzują i plączą. Jednak nie wyobrażam sobie używać jej jako jedynej szczotki.
    Zalety:
    • włosy wygładzone
    • naturalna
    • zapobiega puszczeniu się włosów
    Wady:
    • bardzo łapie kurz
    • ciężko się ją czyści
    • do grubszych włosów sama może się nie sprawdzić
    • nie rozczesze kołtuna
    • nie nadaje się do rozczesywania mokrych włosów