Wody perfumowane damskie

Zara Supreme Vanilla EDP

• 7 listopada 2024 o 10:12
    Przepiękne
    Ciepłe, waniliowe z kawową nutą, podbitą palonym karmelem. Totalnie jesienno-zimowe, otulające, z ciekawą projekcją. Wanilia w tym wydaniu nie jest za słodka, nie jest mdła, nie podchodzi mlekiem. Mogę określić tę nutę jako półsłodką, nie jest to typowy gourmand. Pięknie rozwija się w ciągu dnia, aby na końcu wymieszać się z nutą świeżo zmielonej kawy posłodzonej palonym, gorzkim karmelem, tworząc zapach idealny na długie zimowe wieczory. Kocham używać tego zapachu solo, jak i łączyć go z innymi moimi ulubionymi perfumami. Świetnie nosi się w towarzystwie nut pomarańczowej skórki czy goździków. Dla mnie zapach jest bardzo trwały, intensywny i naprawdę niewiele wystarczy, aby był odczuwalny przez cały dzień i całą noc. Ubrania potrafią pachnieć nim nawet przez kilka tygodni. Projekcja jest niesamowita, bo jedno psiknięcie potrafi przenosić się na kilka pomieszczeń. Smukły, klasyczny flakon dobrze wygląda na półce, chociaż w większym wydaniu jest trochę ciężki. Kolorystyka w pełni oddaje to, jak pachnie ten zapach. Błagam o więcej takich zapachów w ofercie Zary.
  • 17 września 2024 o 16:26
    Idealne, lepsze niż perfumy premium !
    Perfumy Zara Supreme Vanilla to prawdziwa gratka dla miłośników waniliowych aromatów. Ich zapach jest słodki, ale jednocześnie elegancki, co sprawia, że idealnie nadają się zarówno na co dzień, jak i na specjalne okazje. Co więcej, utrzymują się przez cały dzień, a ich intensywność sprawia, że są wyczuwalne z daleka. Zawsze, gdy ich używam, otrzymuję mnóstwo komplementów i pytań o to, co to za perfumy, ponieważ pozostawiają za mną piękną, zapachową aurę. Zara Supreme Vanilla to zapach, który z pewnością przyciąga uwagę i dodaje uroku. Są uważane za zamiennik perfum premium, ale osobiście uważam, że są dużo lepsze, a za tę cenę to już na prawdę warto !!!
    Zalety:
    • trwałość
  • 15 września 2024 o 11:40
    Niesamowicie nieoczywisty zapach
    To jest zapach z cyklu - albo kochasz, albo nienawidzisz. Ja zakochałam się w nim od pierwszego powąchania. Nie wiedziałam jak będzie układał się w różnych temperaturach, dlatego wzięłam na próbę 30 ml. Po roku testów wiem, że na pewno kupię większą butelkę. • Zapach: nie jest to zapach dla wszystkich. Ma on swoją ciężkość i głębię. Jest jednym ze słodszych z serii Vanilla od Zary. Czarny tusz nadaje temu zapachowi szlachetności, głębi, elegancji i lekkiego mroku. Chwilę potem wybrzmiewa jakby lekko spalony, skarmelizowany cukier. Większej słodyczy daje tu pięknie podana wanilia, a głębię zapachu wzmacnia fasola tonka. Zapach zdecydowanie dedykowany na czas jesieni i zimy. Będzie piękny dla kobiet dojrzałych, pewnych siebie, eleganckich. Perfumy idealnie skomponują się z białą koszulą, marynarką i małą czarną. Na pewno przed zakupem trzeba sprawdzić jak brzmi na naszej skórze, bo niektórzy wyczuwają tam nuty palonej gumy, starości, nieświeżości. Dla mnie natomiast ten zapach wprowadza mnie w niesamowite doznania olfaktoryczne. Wciąga i tworzy historię. • Projekcja: czuć je z daleka. Kiedy psiknęłam je w pokoju w pracy to przy zamkniętych podwójnych drzwiach czuć je było na całym korytarzu. Dawno nie spotkałam się z tak mocną projekcją. Współpracownicy przychodzili do mnie i pytali co tak pięknie pachnie, a moja przełożona kupiła sobie flakonik na spróbowanie. • Trwałość: utrzymują się długo - na skórze trwają około 8h, a na ubraniach kilka dni. • Flakon: piękne, solidne, ciemne, eleganckie szkło. Jedna z lepiej zrobionych kolekcji od Zary pod kątem flakonu. Mam 30 ml i jest to świetna wersja do torebki.
    Zalety:
    • Atomowa trwałość
    • Piękny, elegancki zapach
    • Śliczny design flakonu
    Inne
  • 19 września 2023 o 18:50
    Cudaczny zapach.
    Używa od:próbka
    Najsłodszy z kolekcji i zarazem najdziwniejszy zapach. Trudno go opisać. Trzeba poczuć i oswoić, albo odrzucić. Ja w nim czuję coś dziadkowego. Zapach skóry i oddechu staruszka. Być może użyte w nim nuty takie przywodzą mi skojarzenia, ale co nos, to opinia. Czuję też coś na kształt spalonego mleka. Spalenizna przeplata się z kremową wanilią i tworzy to niezgrany duet. Perfumy doceniane przez społeczność fragrantica, w moim odczuciu bardzo specyficzne. Pod wpływem recenzji zakupiłam dużą butlę i pomęczę się z nią trochę. Myślałam, że Bohemian Oud był specyficzny, ale ten zapach go skasował pod względem cudaczności. Trwałość średnia, projekcja na długość ramion. Tak 3-4h spokojnie go dobrze czuć. Ocena ogólna 4/10
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie