Wody perfumowane damskie

Chopard Wish woda perfumowana 75 ml dla kobiet
Chopard Wish
Chopard Wish woda perfumowana 75 ml
CHOPARD Wish Woda Perfumowana dla Kobiet 75ml

Nasi użytkownicy zostawili 149 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 kwietnia 2023 o 18:10
    Czasami mnie wkurza, czasami zachwyca. Jak Chopard to robi? Jego tajemnica...
    Nie uważam tego zapachu za zły, żeby nie było. Tylko czemu nosząc go mam skojarzenia z filmem G. del Toro " Labirynt fauna". Kto oglądał ten rozumie- na pozór baśniowo, w rzeczywistości ciężko i mrocznie... Tak samo mam z Panem Chopardem - na samym początku wyczuwam w nim jakąś dziwną, metaliczno- kwaśną nutę, która mnie przytłacza, budzi we mnie jakiś dziwny niepokój. Co ciekawe, na mojej skórze owa metaliczno- kwaśna nuta tym bardziej się wybija, im bardziej jest zimno i wietrznie...Labirynt fauna, wichrowe wzgórza...w każdym razie zapach ten nie kojarzy się mi wówczas z niczym kojącym, nie czuję się w nim bezpiecznie, że tak to ujmę. Kiedy jednak wichry ustają, a zza chmur nieśmiało wychodzi słońce ( choć jest to zapach jak najbardziej jesienno- zimowy, używany latem zadusiłby pewnie całe otoczenie i mnie samą też), Chopard ukazuje mi zdecydowanie bardziej przyjazne oblicze. Wyczuwam ambrę i karmel, wymieszane z uwielbianą przeze mnie paczulą, doprawione jakąś kojącą mleczną nutą. Jest błogo, jest leniwie, jest bezpiecznie. Wówczas Pan Chopard rzeczywiście otula mnie niczym milusi, miękki sweterek. Flakonik to taki oszlifowany diamencik, bardzo się mi podoba. Trudno ocenić mi trwałość. Nieraz czuję go na sobie i ubraniach przez wiele godzin. Czasami jednak Pan Chopard płata mi psikusa i ulatnia się po niecałej godzinie. Zapach jest dostępny w popularnych drogeriach internetowych ( a także w Hebe i w Naturze) za bardzo śmieszne pieniążki. Warto przynajmniej go przetestować. Jednak ja sama nie wiem, czy kupię go ponownie- właśnie ze względu na ową uwidaczniającą się czasem, dziwną metaliczno- kwaśną nutę.
    Zalety:
    • flakon
    Wady:
    • wyczuwalna na samym początku dziwną, metaliczno- kwaśna nuta
  • 27 marca 2023 o 15:06
    Bożek słodkości ożył i wciągnął mnie do innego wymiaru
    Pewnie widzieliście kiedyś w jakimś filmie (albo na żywo), jak dzieci robią deser. Co tylko wpadnie im w rękę ląduje w miseczce - lody, drażetki, żelki, cukierki, nawet chrupki i chipsy, wata cukrowa, a na to leją obficie sosy w różnych smakach. Mniej więcej tym są właśnie te perfumy - mega słodkim miszmaszem. Czuję tam właśnie jakby watę cukrową, mocno rozgrzany karmel (czasami wręcz na granicy przypalenia), puder, kadzidło (szkoda, że nie jest go więcej), ale bywa, że również jakieś sztuczne nuty typowe dla chemii kosmetycznej. Opis wskazuje na to, że nie polubiłam tych perfum... ale to nie do końca prawda. Ta dziwna, kręcąca w głowie mieszkanka ma w sobie to "coś". Coś, co sprawia, że testuję Wish co kilka dni w nadziei, że odkryje przede mną jakieś nowe nuty, że się dogadamy. Myśle, że to jeden z tych zapachów, których trzeba się "nauczyć". Moc i trwałość tych perfum jest raczej średnia. Większość zapachów znika z mojej skóry dość szybko i podobnie jest w przypadku Wish. Na rzeczach (tekstyliach) trzyma się dłużej. Lubię ten zapach właśnie na samym końcu jego trwania - jest wtedy dużo spokojniejszy, milszy. Nie wiem dlaczego, ale mam taką wizję, że otulona w jesienny płaszcz zmierzam na spotkanie w ciepłej kawiarni, a ten zapach dodaje mi otuchy, rozgrzewa jak kawa, którą za moment wypiję w towarzystwie dawno nie widzianej koleżanki. W lecie się w tym zapachu nie czuję, dosłownie i w przenośni. Opakowanie jest bardzo przyjemne dla oka i poręczne, jednak w moim egzemplarzu "zawleczka" spada z korka co jest nieco irytujące.
    Zalety:
    • Dziwny, zwariowany słodki ulepek - to jednocześnie zaleta i wada tych perfum
    • Estetyczne, pomysłowe opakowanie
    • Pobudza moją wyobraźnię
    Wady:
    • Dziwny, zwariowany słodki ulepek - to jednocześnie zaleta i wada tych perfum
    • Niezbyt trwałe
    Miroku
    5 marca 2023 o 20:56
    Gerda
    Wish zaczarował mnie tym diamentowym flakonem oraz baśniową otoczką-mam słabość do wszelkich motywów winter aesthetic, a Wish dla mnie świetnie się wpisuje do wszystkiego co piękne, magiczne oraz pełne nostalgicznej estetyki. Nie jest to mój zapach, niestety nie czuję by jednoczył się ze mną. Jednak naprawdę go polubiłam dając się oczarować jego magii oraz odmienności-bo jest zupełnie różny niż słodkie gourmandy oraz kwieciste słoneczne ogrody, które najchętniej wybieram w perfumach. Otoczenie reaguje różnie-koleżanka z pracy otwarcie nie lubi ich słodko-mroźnej specyfiki, zaś fryzjerka przegarniając przed myciem moje włosy zachwycała się tym jak ładnie pachną(zawsze odruchowo daje jeden psik perfum na czuprynę, bo lubię gdy jest świeża, czysta oraz pachnąca). Są trwałe oraz wyczuwalne długie godziny chociaż nie są takie ogoniaste. Do tej pory nie znosiłam dominującej paczuli w perfumach, ale tutaj chociaż sucha i zakurzona nuta paczuli rządzi, to przeplatana magnolią oraz mlecznym waniliowym karmelem staje się bardziej miękka oraz jedwabista, jak taki miły kocyk, który spokojnie otula w mroźny dzień. Jest to zapach, którego nie da się sklasyfikować jako owocowy lub kwiatowy, dla mnie jest po prostu paczulowy, może lekko korzenny(ale nie w ten pierniczkowo-świąteczny sposób). Ja Wisha polubiłam, ale na warunkach. Ma być dookoła zimowo, wietrznie, szaro oraz nostalgicznie. Wish najbardziej mi pachniał Wishem gdy w mroźny i mglisty poranek szłam do pracy, wtedy poczułam, że się rozwinął i wpasował w otoczenie. Jesienią i zimą otula, ale nie jest to cukrowa słodycz chmury gourmandowych owoców doprawionych akacją, to paczulowy chłód gwiazdki z nieba. Mi osobiście przywodzi na myśl moją ulubioną baśń-"Królową Śniegu" Andersena, wędrówkę oraz przygody Gerdy na drodze do odzyskania Kaya. Zarówno kwietny ogród kobiety, która umiała czarować, zarówno przepych pałacu Księżniczki oraz Księcia, zarówno ciemny las w którym zaatakowali ją zbójnicy, zarówno zimową podróż przez Północ. Aż do krzewu czerwonych jagód i dalej do lodowego pałacu pełnego pustych sal, którym rządziła piękna i zimna Królowa Śniegu. Jest zimno, nie zawsze łatwo, ale cały czas tli się ciepła siła uczuć. Zupełnie jak w Wish-jest tajemniczo, chłodno, ale też czai się słodkie ciepło, które sprawia, że perfumy nosi mi się przyjemnie.
  • 5 listopada 2021 o 21:41
    Mam Wisha i nie mam ????
    Tak, tak i jeszcze raz tak! Jest podobny do Angela... Podobny, ale nie taki sam. Brak tutaj zapachu zimnego metalu i piwnicznego klimatu w otwarciu.jest słodycz i ciężkość. Są dni, że użyte w nadmiarze doprowadzają mnie do migreny, są dni że w ogóle ich nie czuję... Mam Wisha i nie mam... Może ma na to wpływ dzień cyklu? Flakon cudo, będzie ozdobą niejednej toaletki.
    Zalety:
    • trwałość (jest to mocarz, na ubraniach do prania)
    • złożoność zapachu
    • idealny na sezon jesień - zima
    Wady:
    • nie nadaje się na lato, myślę że udusi otoczenie podczas upałów
  • 7 maja 2021 o 9:38
    Fajny zapach w niskiej cenie
    Wish, to zapach dość słodki, z głębią, ciepły i przytulny, a równocześnie nieco mroczny, za co, jak sądzę odpowiada kadzidło. Składa się z mnóstwa ciekawych nut zapachowych, których jednak mój nos nie potrafi wyodrębnić, odbieram go raczej jako całość, może gdzieś tam lekko czasem wysunie się na pierwszy plan wanilia, czy karmel, nuty kadzidła są dla mojego nosa również wyczuwalne, ale one są gdzieś w tle, nie przytłaczają. Jest więc to zapach przyjemny, mocno zblendowany, nieco mroczny, projekcję ma w moim odczuciu średnią, do słabej, co sprawia, że mimo swoich ciepło-słodko-mrocznych tonów w nieprzesadzonej ilości nadaje się również na dzień. Przez to swoje mocne zmiksowanie Wish nie zmienia się zbytnio w ciągu dnia, a przynajmniej ja tego nie wyczuwam. Trwałość przyzwoita, nie przesadzała bym z zachwytami, nie jest liderem pod tym względem, wytrzyma 7-8 godzin, może trochę dłużej na ubraniach, ale jest już wtedy mało wyczuwalny. Jednak biorąc pod uwagę cenę za jaką można go obecnie kupić, to stosunek jakości do ceny robi się naprawdę dobry. Dla mnie to fajne perfumy, w korzystnej cenie i chętnie po nie sięgnę ponownie. Odnośnie rzekomego podobieństwa do Angela, nie widzę żadnego, ani przez sekundę. Parametry też są całkiem inne, na niekorzyść Wisha, choć zapach dla mnie osobiście Wish ma bardziej przyjemny.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie