Tusze do rzęs

L'Oreal Paris Lash Architect 4D Podkręcająco - wydłużający tusz do rzęs

L'Oreal Mascara False Lash Architect 4D Tusz Podkręcająco Wydłużający Z Efektem Sztucznych Rzęs 10Ml Black Lacquer Czarny (03012)

Nasi użytkownicy zostawili 223 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

undulka
    3 stycznia 2022 o 17:52
    bardzo go lubię, ale nie jest ideałem
    Tusze z L'Oreala wyrastają na moich ulubieńców - w zeszłym roku to był Bambi Eyes, potem kupiłam Lash Architect, bo szukałam tuszu wodoodpornego, i w tej kategorii funkcjonował w jednej z drogerii internetowych. No i nie mogę mieć tutaj pretensji do producenta, bo firma nie twierdzi, że ten tusz taki jest. Ale przy wilgoci w powietrzu, tusz spływa z rzęs jak w starej piosence Ali Janosz (tak, ja pamiętam jeszcze czasy pierwszej edycji Idola). I właśnie dzięki niemu zrozumiałam, że tak, tusz może spłynąć (chociaż mi akurat nie na schodach), i to jeszcze jak. Poza tym nie mam się do czego przyczepić - tusz działa jak powinien - pogrubia i wydłuża rzęsy, nie oblepia ich nadto (ale trzeba się nauczyć jak go używać, żeby nie było grudek), nie kruszy się i w miarę szybko zastyga, a jak to już robi, to się nie odbija. Tyle, że jesienią/zimą nie nadaje się do użycia, w każdym razie nie w Krakowie. Chociaż wiadomo - smog jest taki, że nikt nie zauważy czarnych łez na policzkach. Tusz ma ładne opakowanie i jest wydajny.
    Zalety:
    • ładnie pogrubia i wydłuża rzęsy
    • bardzo czarna czerń
    • dość łatwo go używać
    Wady:
    • jakakolwiek wilgoć sprawia, że spływa
    Kaisja
    23 marca 2021 o 20:16
    Przeciętniaczek do efektu "łał", który niegdyś był Guru
    Przez lata używałam tego tuszu, i byłam z niego zadowolona, i z tego, co pamiętam specyfik nie schodził z list bestsellerów, ale po latach człowiek staje się nieco zmanierowany, a i na rynek trafiają kolejne kosmetyki, i choć przywiązuję się do Marek i produktów, niejednokrotnie te nowe bywają faktycznie lepsze. Tusz bardzo skutecznie pogrubia, wydłuża i nawet trochę podkręca rzęsy, dając spektakularny efekt mocno, wręcz dramatycznie podkreślonych, z daleka widocznych rzęs. Z bliska już jest nieco gorzej, bo wolę piękny, jednak bardziej naturalny efekt, a to jest faktycznie tusz-architekt do nadbudowania rzęs, na których dostrzegam wyraźne grudki. Faktycznie – "robią" efekt z daleka, ale grudkom mówię "nie". Podkręcenie też jest – przeciętne. Nie czuję elastyczności rzęs, tylko mam wrażenie ich... zabetonowania. Mocnego obklejenia. Kiedy byłam młodsza, taki efekt "łał" mnie porywał, natomiast z wiekiem zrozumiałam rolę dobrego makijażu – ma upiększać, tuszować wady, a podkreślać atuty, w taki sposób, by to nie makijaż rzucał się w oczy, a – kobieca uroda. Do widocznego z już daleka, efektu "łał" lub teatralnego makijażu – to dobry tusz, i choć już raczej po niego nie sięgnę, przez sentyment dam cztery gwiazdki.
    Zalety:
    • pogrubienie – spektakularne, teatralnie dramatyczne,
    • wydłużenie,
    • podkręcenie – dość trwałe,
    • nie rozmazuje się
    • dokładne pokrycie każdej rzęsy,
    • kolor - głęboka czerń,
    • łatwa aplikacja,
    • poręczna, wygodna szczoteczka.
    • buteleczka - piękna, elegancka,
    • cena – do przyjęcia (zwłaszcza w trakcie całkiem częstych promocji Marki) biorąc pod uwagę efekt
    Wady:
    • obciążenie rzęs – nieco wyczuwalne,
    • lekkie sklejenie rzęs
    • z bliska widoczne grudki obklejające rzęsy
  • 4 grudnia 2020 o 14:39
    Fenomenalny!
    Tusz kupiłam na przetestowanie po promocyjnej cenie. Najbardziej obawiałam się szczoteczki, ponieważ moje rzęsy zdecydowanie wolą szczoteczki silikonowe. Jednak bardzo się zaskoczyłam. Tusz fenomenalnie wydłużył I podkręcił rzęsy. Nie osypuje się, nie dzieje się z nim nic dziwnego. Nie skleja rzęs. Bardzo ładnie podkreśla spojrzenie. Będzie to zdecydowanie mój ulubieniec. Dodaję zdjęcie jednego oka pomalowanego, a drugiego nie, żeby każdy mógł zobaczyć efekt :)
    Zalety:
    • Podkręcenie rzęs
    • Wydłużenie rzęs
    • Nie osypuje się
    • Piękne opakowanie
    • Fenomenalny efekt
  • 11 marca 2020 o 20:38
    Nie warto
    Niestety to chyba moja największa klapa od Loreal. Tusz kupiłam z ciekawości bo chciałam spróbować czegoś innego, lecz efektu który obiecuje producent brak. Tusz sklejał mi rzęsy, szczoteczka w użytkowaniu wręcz okropna i nie wygodna, zero wydłużenia i podkręcenia. Również szybko się wykruszał pozostawiając pandy pod oczami ale to zapewne efekt sklejenia rzęs. Niestety nie polecam szkoda czasu i pieniążków. Jeden plus to mocny odcień czerni.
    Zalety:
    • Odcień czerni
    • Ładne opakowanie
    • Skleja
    • Kruszy się
    • Okropna szczoteczka
    Kopanda
    14 grudnia 2019 o 15:26
    Gdzie te fenomenalne wydłużenie?
    Kupiłam tusz jak byl nowością i jak zawsze efekt na reklamie jest WOW, a w rzeczywistości efektu brak. Nie zauważyłam "fenomenalnego wydłużenia" i "mega podkręcania". Jedyne co zauważyłam to jak moje dość długie rzęsy były całe zlepione od tuszu. Okropny produkt, ktory szybko wysycha. Użyłam kilka razy i miłości między nami nie było zadnej. Poszedł do kosza.
    Zalety:
    • Brak zalet
    Wady:
    • skleja rzęsy
    • nie wydłuża
    • nie podkręca