Mydła

Seyo Merry Cookie, Kremowe mydło w płynie

_inga
    11 stycznia 2025 o 16:53
    Kremowe mydło w płynie, Merry Cookie, edycja limitowana, Seyo
    Kremowe mydło w płynie, Merry Cookie marki Seyo kupiłam na promocji w Drogerii Natura zapłaciłam 5,99 zł cena bez promocji 7,99 zł. Opakowanie to plastikowa butelka z pompką o pojemności 500 ml ze świąteczną szata graficzną. Mydło u mnie stoi na umywalce w łazience i jest używane głownie do mycia rąk. Mydło ma kremową konsystencję, lekko żółte zabarwienie, apetyczny zapach z nutą korzennych przypraw kojarzący mi się z maślanymi ciasteczkami i pierniczkami. Mydło dobrze myje i oczyszcza skórę, nie uczula, nie podrażnia, niestety przy częstym myciu rąk nieco przesusza skórę. Dodatkowy plus za dobrej jakości pompkę zapewniającą łatwość dozowania, praktyczne opakowanie widać ile produktu pozostało w opakowaniu, dopracowana estetyczna szata graficzna. Podsumowując bardzo przyjemne mydło w płynie zapach bardzo przypadł mi do gustu szkoda że to edycja limitowana i pewno niedługo zniknie ze sklepowej półki więc warto się pośpieszyć by jeszcze je kupić. Serdecznie polecam !
    Zalety:
    • zapach, zapach, zapach
    • kremowa konsystencja
    • dobrze myje i oczyszcza skórę
    • lekko się pieni
    • nie uczula, nie podrażnia
    • dobrzej jakości pompka zapewniająca łatwość dozowania
    • praktyczne opakowanie widać ile produktu pozostało w opakowaniu
    • szata graficzna.
    Wady:
    • przy częstym myciu rąk nieco przesusza skórę
  • 8 grudnia 2023 o 16:18
    Pierniczkowe mydełko na 4*.
    Na mydło to natrafiłam w drogerii Natura, gdzie kupując 2 sztuki, na drugi produkt było o ile dobrze pamiętam 50% rabatu, dlatego też dwie wersje zapachowe kosmetyku od Seyo trafiły do mojego koszyka :) Od razu mi się spodobało, że mam do czynienia z zimowymi, na dodatek ciasteczkowymi aromatami. Jako łasuch nie mogłabym się nie skusić! :D Recenzowane mydło zamknięte jest w butli o pojemności 500ml i z dozownikiem w postaci pompki. Produkt ma kremowo-żelową konsystencję o żółtawym zabarwieniu. Zapach jest pierniczkowy, całkiem ładny, choć czuć w nim trochę syntetyczne nuty (ja mam wrażenie, że czuję je w kosmetykach zbyt często, ale naprawdę rzadko kiedy mój węch natrafia na zapach, który by w pełni mi odpowiadał). Mydło przyzwoicie się pieni i dobrze sobie radzi z usuwaniem zabrudzeń. Nie powoduje też wysuszenia skóry dłoni, choć nie otrzymujemy również walorów pielęgnacyjnych. Jest po prostu neutralnie. Nie ukrywam, że spodziewałam się więcej biorąc pod uwagę fakt, że w składzie mamy olejki i ekstrakty. Podsumowując: mydełko dobrze wywiązuje się ze swoich podstawowych funkcji, czyli dokładnego mycia i odświeżania skóry. Do tego jest całkiem wydajne i można je na promocji w Naturze upolować w całkiem fajnej cenie. Ode mnie otrzymuje 4 gwiazdki.
    Zalety:
    • dobrze sobie radzi z oczyszczaniem skóry dłoni z zabrudzeń
    • nie wysusza, nie podrażnia
    • składniki pielęgnacyjne w INCI
    • zadowalająca wydajność
    • korzystna cena w czasie promocji
    • wygodne opakowanie o ładnej szacie graficznej z higienicznym dozownikiem w postaci pompki
    • dostępność w drogerii Natura
    • pierniczkowy zapach, choć jednak ma trochę syntetyczne nuty
    Wady:
    • niezbyt odczuwalne walory pielęgnacyjne
    • disodium EDTA i barwniki w składzie
    Drogeria Natura