WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maseczki w płachcie

Sence Beauty Deep Cleansing Formula Face Sheet Mask with Vanilla Acent Dogłębnie oczyszczająca maseczka do twarzy w płachcie o zapachu wanilii

2 na 51 opinię

• 5 stycznia 2024 o 13:13
    Brak działania...
    Używa od:próbka
    Maseczkę od Sence Beauty kupiłam w drogerii Rossmann za jakąś niewygórowaną kwotę. Moją uwagę przyciągnęło nic innego jak rozkosznie wyglądająca saszetka. Co ciekawe, równie przyciągająca wzrok jak opakowanie okazała się być płachta, która była kolorowa, a nie klasycznie biała jak to zazwyczaj bywa. Płachta jest dobrze skrojona i bezproblemowo przylega do buzi, a dzięki temu, że jest wykonana z miękkiego materiału, czas jej bytowania na twarzy jest przyjemny. Także do stopnia nasączenia płynem nie mogę się przyczepić. Co zaś do zapachu, był lekko chemiczny i niezbyt mi przypominał aromat wanilii. Jeśli mowa o efektach, niestety tutaj nie ma cudów... Esencja po zdjęciu materiału szybko całkowicie się wchłonęła i nie odczułam praktycznie żadnych rezultatów, bo skóra ani nie była lepiej nawilżona, ani oczyszczona. No po prostu tak, jakbym nic nie zrobiła. Choć plus za to, że kosmetyk nie zaszkodził mej kapryśnej pod kątem skłonności do zmian zapalnych buźce. Podsumowując: maska ta była dla mnie rozczarowaniem. Efektów działania nie daje właściwie żadnych. Dobrze, że chociaż "wygląda". Ale to za mało, by dać dobrą ocenę.
    Zalety:
    • płachta wystarczająco nasączona esencją oraz wykonana z miękkiego materiału
    • rozmiar płachty jest na tyle duży, iż obejmuje ona całą buzię i ma dobrze wycięte otwory na usta oraz oczy
    • esencja szybko się wchłania
    • nie piecze ani nie szczypie podczas użytkowania
    • nie zapycha porów
    • korzystna cena
    • zachęcający wygląd płachty i saszetki
    Wady:
    • brak efektów działania
    • chemiczny zapach

Zobacz także inne Maseczki w płachcie