Dezodoranty i antyperspiranty

Dove Classic, Antyperspirant w spray'u 48h

Dove Classic

• Przed chwilą
    Jest okej
    Zapach jest przyjemny, nie przytłaczający. Produkt posiada wygodne opakowanie. Aplikacja na skórę - wygodna. Jest to produkt okej, potrafi dobrze zapobiegać poceniu się.
    • Działanie
  • 30 stycznia 2025 o 18:19
    Uwielbiam
    Antyperspiranty z Dove to jedne z moich ulubionych. Są w dużym opakowaniu, bardzo wydajne. Ich rozpylacz nie blokuje się i bez problemu dozuje produkt. Ogranicza wydzielanie potu, maskuje jego zapach. Ma przyjemny klasyczny zapach kremów oraz płynów z Dove.
  • 26 listopada 2024 o 10:11
    Dobry na normalne dni
    Antyperspirant Dove zamknięty jest w białej butelce, wygląd elegancki i bardzo skromny. Opakowanie zawiera 200ml. Dozowanie przebiega sprawnie do samego końca. Spray wydostaje delikatną mgiełkę. Klasyczna wersja daje przyjemny, świeży zapach, na początku delikatnie drażniący, ale z chwilą ulatnia się i pozostaje już lepszy. Zawiera w swoim składzie krem, który nie powoduje podrażnień, zaraz po goleniu i to się sprawdza. Dodatkowo skóra staje się miękka i delikatna. Jeśli chodzi o działanie to na zwykłe dni jest idealny, na bardziej wymagające należy dokładać produktu w ciągu dnia. Ale ogólnie nie jest zły. Cena w promocji atrakcyjna.
  • 3 sierpnia 2024 o 12:36
    Nie jest zły, ale zapach nie do końca sprostał moim oczekiwaniom
    Dezodorant Dove Classic na pewno wyróżnia się delikatnością, a zarazem skutecznością. Jeżeli chodzi o zapach to nie zrobił na mnie jakiegoś większego wrażenia. Jest świeży, ale taki przeciętny. No i trzeba dodać, ze w pierwszych chwilach po rozpyleniu mocno duszący. Aerozol w sparyu działa bez zarzutu do samego końca, rozpylając delikatną mgiełkę. Mały minusik za to, że dezodorant lubi zostawiać biały nalot , dlatego przed każdym użyciem trzeba dokładnie nim wstrząsnąć. Ochrona przed nieprzyjemnym zapachem będzie wystarczająca dla osób nie zmagających się z problemem nadmiernej potliwości. W moim przypadku użyty rano zapewnia skuteczną ochronę przez cały dzień. Czasami, w dni kiedy moja aktywność fizyczna jest większa aplikuję go ponownie w drugiej części dnia. Na pochwałę zasługuję fakt, że produkt ten nie podrażnia nawet tych najbardziej wrażliwych miejsc na skórze. Można go stosować krótko po depilacji. Skóra po jego użyciu rzeczywiście jest miękka i gładka, nie ma uczucia przesuszenia, czy podrażnienia. Cena przystępna, czasem można go dorwać w promocji.
    Zalety:
    • delikatność, a zarazem skuteczność
    • przystępna cena w promocji
    Wady:
    • zapach nie wyróżniający się niczym
  • 10 lutego 2024 o 20:20
    to koniec
    Jeszcze do niedawna ubóstwiałam antyperspiranty w sprayu Dove. Wszystko się w nich zgadzało: zapach, działanie, cena... Odkąd Dove zmieniło szatę graficzną i cenę na dużo wyższą coś złego się z nimi zadziało albo to ja nagle przestałam umieć ich używać. Już zaczęłam podejrzewać, że te kupione w Biedronce mają gorszą jakość więc kupiłam w Rossmannie dla porównania. Niestety nic to nie zmienia... Antyperspiranty zamknięte są w wysokich opakowaniach z przyjemną dla oka szatą graficzną. Duża pojemność to niewątpliwie ich zaleta. Nie wiem czy nie jedyna. Zawsze lubiłam te dezodoranty za ich zapachy. Invisible Dry był moim ulubieńcem, Original też był spoko. Myślałam, że Dove zmieniło tylko nazwy a zapachy pozostawił bez zmian. Niestety nie. Kupując ten wariant myślałam, że będzie pachniał jak, któryś z wcześniej wymienionych. Miałam już wersję Powder i pachniała zupełnie inaczej więc myślałam, że tym razem się uda. Ehhhh dezodorant pachnie niby świeżo, jak dla mnie ogórkowo. No nie przypadł mi do gustu. Ogólnie lubię świeże zapachy ale jakoś nie przepadam za ogórkowymi nutami. Kolejny minus to zostawianie białego pudru pod pachami. Mam wrażenie, że pod tym względem jest lepiej niż w tych kupionych w Biedronce ale i tak jest źle. Potrząsam nim mocno kilkanaście sekund a i tak pod pachą biało. Nawet jak mi się wydaje, że tym razem będzie inaczej to mam rację, wydaje mi się... Po podniesieniu pachy znów ten biały proszek, który muszę wytrzeć papierem. Bez sensu, marnowanie niemałych pieniędzy. Jedyne co zostało z tych starych wersji to dobra ochrona przed potem i nieprzyjemnym zapachem oraz nie podrażnianie skóry. Dla mnie to za mało. Przerzucam się na antyperspiranty w kulce. Takie cechy jak wydajność i dostępność są ok ale i tak nie wpłyną na moją ocenę.
    Zalety:
    • ochrona przed nieprzyjemnym zapachem potu
    • nie podrażnia skóry
    Wady:
    • zostawianie białego pudru pod pachami