Farby do włosów

Cosval Italy Sanotint Classic Farba do włosów

Farba do włosów Sanotint Classic 04 Light Brown

Nasi użytkownicy zostawili 29 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 1 grudnia 2019 o 13:53
    świetna farba
    W poszukiwaniu wegańskiej, nie testowanej na zwierzętach farby natknęłam się na Sanotint. Nie chciałam farbować henną, bo nie mam z nią najlepszych doświadczeń. Pierwsze opakowanie kupiłam w aptece. Farba świetnie się u mnie sprawdziła. Pokryła całkowicie siwe włosy, których mam już całkiem sporo. Farba ma gęstą konsystencję, więc nie ma problemu z jej nałożeniem. Po nałożeniu trzymam ją pod czepkiem foliowym i ręcznikiem 35-40 minut - zgodnie z opisem na opakowaniu. Kolor popielaty brąz jest doładnie tym, czego szukałam, bo nie powoduje czerwonych refleksów. Nie jest to kosmetyk naturalny, mimo że sprzedawany w aptece!
    Zalety:
    • nietestowana na zwierzętach
    • wegańska
    • gęsta konsystencja
    • nie śmierdzi
    • pokrywa siwe włosy
    Aga524
    20 października 2019 o 11:35
    Sanotint Black 01, Black Brown 02
    Stosowałam od ponad roku farby sanotint black01 i Black Brown 02 .Byłam w szoku, że przy moim atopowym zapaleniu skóry gdzie jestem prawie na wszystko uczulona, a w szczególności na kosmetyki coś przy moich siwych włosach w tak młodym wieku mi pomoglo bez reakcji alergicznej. Mimo wysokiej ceny( na miesiąc kupowałam 2 opakowania bo farba bladła) i tak było warto. Aż do wczoraj. Jak co miesiąc farbowałam włosy i następnego dnia budzę się a tu cała szyja, plecy, piersi w silnej, pieczacej wysypce no i oczywiście nie wspominając o swędzącej głowie.Jestem bardzo rozczarowana. Nie wiem czy zmienili coś w składzie czy co ale niestety już więcej nią nie zafarbuje. Szykuje się wizyta u dermatologa bo wygląda to tragicznie. Przez wzgląd na to co mi się stało nie polecam tej farby osobą z atopowym zapaleniem skóry.
    Wady:
    • wysoka cena
    • niby farba dla alergikow, a występuje relacja alergiczna.
  • 7 lutego 2019 o 16:21
    SUPER FARBA!!!
    W październiku ubiegłego roku poznałam markę Sanotint. W każdym produkcie zakochałam się od razu, ponieważ dla mnie, jako młodej dziewczyny, która farbuje włosy od 13. roku życia, bardzo ważne jest jakiego produktu używam. Wzornik kolorów wzbudził we mnie zachwyt, ze względu na duży wybór odcieni. Chciałam wypróbować wszystkie naraz :). Zdecydowałam się na kolor 73 i to okazało się strzałem w 10. Dodatkowo polecono mi szampon Colourcare, w celu potrzymania efektu koloryzacji! Nie mogłam się nadziwić blaskiem moich włosów. Efekt był tak naturalnie piękny, że nawet moja mama pozazdrościła mi tej koloryzacji. Dziś obie jesteśmy wiernymi klientkami farb i pielęgnacji Sanotint."
  • 21 stycznia 2019 o 16:47
    Moja farba
    Farbę sanotint oceniam bardzo dobrze - stosuję od zeszłego roku kolor 07 popielaty brąz. Zaczęłam gdy pojawiły się pierwsze siwe włosy. Jestem zadowolona ponieważ nie chciałam sięgać po chemiczne farby. Kolor bardzo naturalny - wybrałam trochę ciemniejszy od mojego naturalnego i dobrze pokrył wszystkie białe włoski, a kolor wyszedł jednolity. Nie zauważyłam żadnych negatywnych skutków po koloryzacji. Na jedno farbowanie zużywam 1 opakowanie.
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Delikatny zapach
    • Konsystencja łatwa do rozprowadzania
    • Pokrywa siwe włosy
    Wady:
    • Brak czepka, który by się przydał przy domowym farbowaniu:)
  • 8 czerwca 2018 o 20:39
    Doskonała!
    Doskonała,delikatna farba - dokładnie to czego szukałam 5 lat!. Polecam ten produkt ,nareszcie moje włosy nie są suche i zniszczone farbowaniem! Ostatnio przeszłam przez piekło w farbowaniem inną farbą (polską), tańszą ale efekt pozostawiał wiele do rzeczenia.
    Zalety:
    • Łatwość użycia
    • Efekt Końcowy
    Drogeria Jasmin