Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Neutrogena Oil - Free Acne Wash Pink Grapefruit Żel do mycia twarzy z różowym grejpfrutem

• 5 czerwca 2020 o 9:31
    Lubię
    Kupiłam ten żel, ponieważ bardzo lubię kosmetyki neutrogena, a akurat mój żel się skończył. Produkt ma wygodne opakowanie z pompką i przepiękny zapach cytrusów. Używam go jako pierwszy krok demakijażu i oczyszczenia lub samodzielnie jako oczyszczenie skory. Jestem bardzo zadowolona cera po nim jest gładka, czysta i rozświetlona. Dobrze radzi sobie z makijażem. Moim zdaniem jest super o kupię go ponownie.
    katrak
    10 kwietnia 2019 o 21:48
    Podrażnia i wysusza skórę - powoduje wysyp
    Ten żel to jakaś porażka... Po zastosowaniu moja skóra jest czerwona i wysuszona na wiór. Najdłużej stosowałam około tygodnia i niestety oprócz zaczerwienienia i wysuszenia miałam wysyp ropnych wyprysków. Dawałam mu kilka szans na przestrzeni około pół roku - niestety zużyję go chyba tylko do moczeni stóp. Kiedy nieopatrznie odrobinka produktu dostanie się do oka to mam wrażenie wypalania. Jestem rozczarowana i nie wiem czy zaufam jeszcze tej firmy na tyle żeby kupić jakikolwiek inny produkt bo ten żel jest niebezpieczny dla użytkowników.
    Zalety:
    • Zapach to kwestia gustu ale dla mnie był przyjemnie świeży
    • Żel wydajny, niewielka ilość tworzy sporo piany którą można umyć całą twarz
    • Fajne przezroczyste opakowanie z pompką
    Wady:
    • Podrażnia
    • Powoduje wysyp
    • Zbyt agresywnie czyści
  • 20 stycznia 2017 o 13:45
    Grapefruitowy maszkaron
    Byłam bardzo ucieszona, gdy zobaczyłam, że sławna grapefruitowa seria Neutrogeny zawitała na polskie półki sklepowe, poczekałam na promocję i kupiłam ten żel. Piękny kolor cieszący oko, fajna konsystencja, dobrze się pieni, fantastyczne opakowanie. Niestety produktu użyłam tylko 3 razy. Zapach, którym raczy nas ów produkt, jest dla mnie totalnie nie do zniesienia. Przypomina mi bardzo sztucznego grapefruita, a nawet nie grapefruita, ale wymiociny. Nie byłam go w stanie używać. Obecnie myje nim pędzle i do tego całkiem się sprawdza. Działania - po trzech użyciach - nie oceniam źle, bo nie dostałam uczulenia, dobrze zmywał makijaż, może troszkę za bardzo napinał skórę jak na mój gust.
  • 3 października 2016 o 20:32
    Z początku miód a potem smród
    Jeszcze dosyć niedawno bardzo często pojawiały się w internecie wspominki o tym produkcie. Bardzo lubię żele do twarzy więc postanowiłam wypróbować i ten. Jednak nie skradł mojego serca na tyle żebym mogła powiedzieć o nim, że to mój kwc w tej dziedzinie. Zalety: - dość dobra dostępność - wygodne opakowanie - pompka - konsystencja dość gęstego żelu - szalenie wydajny - z początku zapach jest boski - orzeźwiający, świeży, pobudzający, idealny na lato - dobrze się pieni i oczyszcza skórę z resztek makijażu bądź innych zanieczyszczeń Wady: - zapach po miesiącu stosowania staje się uciążliwy, duszący i powoduje zawroty głowy - bardzo ściąga skórę - nie zauważyłam działania w kierunku niedoskonałości - potrafi przesuszyć skórę z dnia na dzień do tego stopnia, że ta schodzi płatami - dość wysoka cena - około 20 zł za drogeryjny żel do twarzy wg mnie to trochę za dużo
  • 9 maja 2016 o 15:06
    Bubelek :/
    W życiu nie spodziewałabym się tego, że Neurtogena jako firma słynąca z kosmetyków pielęgnujących skórę wypuści na rynek taki bubel :( To chyba jeden z gorszych żeli do mycia twarzy jakie miałam okazję stosować... Pierwsze wrażenie było nawet super ale jak wiadomo co dobre szybko się kończy... Żel dzięki swojej gęstej konsystencji bardzo dobrze się pieni, pozostawia skórę oczyszczoną, gładką i delikatnie ściągniętą - wystarczyło poratować się kremem nawilżającym i było ok. Niestety przy dłuższym stosowaniu (w sumie to już po trzecim dniu) żel bardzo wysuszył mi buzię moja cera z mieszanej/tłustej stała się cerą suchą, podrażnioną :( Mnie na szczęście nie zapchał ale moja koleżanka już takiego farta nie miała :/ dwa tygodnie leczyła buzię z wyprysków ... Gwiazdki dałam jedynie za praktyczne opakowanie z pompką, wydajność i przyjemny, świeży cytrusowy zapach i tyle jego zalet :/ Co do ceny to jak na taki bubel jest dużo za wysoka Nie polecam...