Żele pod prysznic

Amaderm ATOPIC, Delikatny syndet do mycia twarzy i ciała

• 17 listopada 2025 o 17:33
    Idealny dla skóry wrażliwej
    Od razu powiem – nie jestem łatwa, jeśli chodzi o produkty do skóry wrażliwej. Większość „delikatnych” kosmetyków nadal potrafi mnie podrażnić. Dlatego byłam zaskoczona, jak dobrze sprawdził się Amaderm ATOPIC – Delikatny syndet do mycia twarzy i ciała. Ma bardzo łagodną formułę, która faktycznie nie szczypie, nie ściąga skóry i nie zostawia tego nieprzyjemnego uczucia suchości. U mnie świetnie się sprawdził szczególnie po treningach, kiedy moja skóra reaguje mocniej na wszystko. Po umyciu jest po prostu… spokojna. Żadnych czerwonych plam, żadnego pieczenia. Można go używać zarówno do twarzy, jak i ciała. Piana jest delikatna, zapach prawie niewyczuwalny.
    Zalety:
    • bardzo łagodny, nie podrażnia
    • nie wysusza i nie ściąga skóry
    • można używać do twarzy i ciała
    • wycisza zaczerwienienia
  • 4 listopada 2025 o 20:22
    Świetny, ale ma bardzo krótką datę ważności
    Prosta szata graficzna z turkusowym kolorem - z tego słynie właśnie Amaderm. Biała, ogromna butelka zakończona pompką, a w środku 400 ml produktu za około 49 zł. Syndet ma lekką, półpłynną formułę, która nie posiada zapachu. Jest hipoalergiczny, a w składzie znajdziemy mocznik (zapewnia długotrwałe nawilżenie), niacynamid (łagodzi podrażnienia i wzmacnia barierę hydrolipidową skóry), biolin p (prebiotyk - wspiera odnowę mikroflory skóry i przywraca jej funkcje ochronne), hydrolizat skrobi kukurydzianej (przeciwdziała przesuszeniu skóry, chroni przed podrażnieniem), glicerynę i betainę. Jest to kosmetyk wielofunkcyjny, który sprawdzi się do mycia twarzy, ciała i skóry głowy. Ze względu na swoją delikatność świetnie się sprawdzi jako preparat oczyszczający dla niemowląt, dzieci i dorosłych. Syndet delikatnie się pieni, a dzięki pompce aplikacja jak i wydobycie produktu jest szybkie i bezproblemowe. Równie łatwo się go pozbyć ze skóry więc używanie go to czysta przyjemność. Po użyciu skóra jest skutecznie oczyszczona. Genialnie zmiękcza i wygładza skórę dając dogłębne nawilżenie. Świetnie koi podrażnioną i suchą skórę. Bardzo dobrze odświeża skórę przy czym nie narusza jej bariery hydrolipidowej. Nie wysusza i nie podrażnia. Skóra jest zregenerowana, odżywiona i otulona. Wydajność również zasługuje na uwagę. Niewielka ilość wystarcza na pokrycie całego ciała więc jak najbardziej jest to produkt bardzo wydajny. Syndet do mycia twarzy i ciała to delikatna, ale skuteczna opcja oczyszczania skóry. Cery suche, wrażliwe i delikatne ze skłonnością do atopii i alergii powinne być z niego zadowolone. To co mnie urzekło w tym produkcie to skuteczne działanie bez podrażnień, wielofunkcyjność, szybkość aplikacji i równie szybkie efekty.
  • 29 kwietnia 2024 o 13:24
    Polecam
    Syndet Atopic sprawił, moja pielęgnacja stała się o wiele przyjemniejsza, a skóra odczuwa ulgę, której wcześniej brakowało. Jego wielozadaniowe zastosowanie - do oczyszczania twarzy, ciała i nawet skóry głowy - sprawia, że jest to prawdziwy must-have w mojej łazience. Nie muszę już szukać różnych produktów dla różnych części ciała - ten kosmetyk spełnia wszystkie moje potrzeby.
    Zalety:
    • wielofunkcyjność
    • skuteczność
    Wady:
    • zapach mógłby być ciut lepszy
  • 11 kwietnia 2024 o 13:43
    Dobry
    Po użyciu syndetu moja skóra jest czysta, odświeżona i nawilżona, a co najważniejsze - nie czuję tego nieprzyjemnego ściągnięcia. Jest to produkt, który doskonale radzi sobie nawet z moimi problemami skórnymi, pozostawiając ją gładką i bez podrażnień. Polecam!!
  • 4 kwietnia 2024 o 18:06
    Delikatny i skuteczny
    Bardzo doceniam produkty, które oprócz skuteczności oferują również delikatność. Od dłuższego czasu borykam się z problemami skórnymi i dopiero ten produkt stał się dla mnie odpowiedzią na moje dolegliwości. Skóra jest nawilżona i bez podrażnień!
    Zalety:
    • nawilża
    • skuteczny
    • delikatny