Płyny do kąpieli

e-ZikoApteka.pl
Oillan Derm+ Emulsja do kąpieli 200 ml

• 26 marca 2024 o 17:03
    Polecam
    Emulsję stosuję u mojego dziecka, które ma AZS. Próbowałam produktów konkurencji, ale Oillan sprawdza się u nas najlepiej. Emulsja ma biały kolor, jest bezzapachowa i jest rzadka. Do wanienki wlewamy odpowiednią ilość, co powoduje zmianę koloru wody na białawy. Emulsja nie tworzy piany, jedynie na początku. Co dla mnie bardzo ważne, emulsja nie zostawia tłustych zacieków w wanience i na szybie prysznica. Jeśli chodzi o działanie, to emulsja nie wysusza skóry dziecka, nie powoduje nowych miejsc zapalnych, a dotychczas istniejące delikatnie wycisza. Nie jest tak, że dzięki kąpielom skóra jest cudownie uleczona, ale w przeciwieństwie do zwykłych żeli, kosmetyk nie zaognia stanu zapalnego. Podsumowując, jestem z niej zadowolona i na pewno kupię ponownie. Nie znalazłam jak dotąd lepszego produktu.
    Zalety:
    • Wydajna.
    • Duża pojemność.
    • Cena nie jest wygórowana, szczególnie online.
    • Nie wysusza skóry.
    • Nie zaognia stanów zapalnych.
    • Delikatnie natłuszcza skórę.
    • Dobrze oczyszcza.
    • Bezzapachowa.
    • Nie zostawia tłustych zacieków w wanience i na szybie prysznica.
    Wady:
    • Nie ma.
  • 25 marca 2024 o 20:28
    Przyjemna i delikatna
    Oillan Derm to absolutna rewelacja wśród emulsji do kąpieli! Jestem zachwycona efektami, jakie uzyskałam po jej użyciu. Po pierwsze, jej delikatna formuła jest niezwykle łagodna dla skóry, co sprawia, że nawet osoby z wrażliwą skórą mogą cieszyć się kąpielą bez obaw o podrażnienia czy uczucie suchości. Po drugie, jej właściwości nawilżające są niezrównane - po kąpieli skóra jest gładka, miękka i doskonale nawilżona, co utrzymuje się przez długi czas po jej zakończeniu. Jestem ogromnie wdzięczna, że miałam możliwość przetestowania tego produktu dzięki klubowi recenzentki wizaż i szczerze polecam go każdemu, kto pragnie uczynić swoje codzienne kąpiele prawdziwą przyjemnością dla ciała i duszy.
  • 18 marca 2024 o 21:28
    Emulsja
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Emulsja do kąpieli już po pierwszym użyciu przynosi ulgę suchej skórze. Super nawilża, koi i łagodzi uczucie swędzenia,czy napiecia skóry. Jest idealna żarówno dla maluszków jak i dorosłych których skóra wymaga cpecjalnej pielęgnacji. Jest bardzo łagodny, nie podrażnia. Świetny dla skóry która jest przesuszona.
  • 10 marca 2024 o 8:35
    Najlepsza z zestawu, ale też nieidealna.
    Zestaw Oillan testowałam dzięki Klubowi Recenzentki, za co serdecznie dziękuję ♥️ Emolienty stosuję głównie w pielęgnacji skóry mojej córeczki, w momentach nasilenia AZS i nieprzyjemnych zmian z tym związanych (suchość, swędzenie, egzema). Niestety, Oillan nie zostanie z nami na dłużej, ponieważ przy dłuższym stosowaniu nie sprawdza się i nie poprawia kondycji skóry mojego maluszka. Jaka jest emulsja Oillan? + Estetycznie i wygodnie zapakowana - butla jest zamykana na zatrzask, dodatkowo dołączono miarkę, która ułatwia precyzyjne dozowanie produktu. + Emulsja jest bezzapachowa i niemal bezbarwa, w wanience zmienia się w białą i delikatnie natłuszczającą. + Skład przyjazny alergikom - muszę uczciwie powiedzieć, że nie nasila ona zmian atopowych i nie pogarsza stanu skóry. + Dość wydajna, starczyła na miesiąc codziennych kąpieli. + Dobrze i łagodnie oczyszcza - delikatnie myje, zmiękcza skórę i lekko natłuszcza. Mam też wrażenie, że łagodzi swędzenie i nieprzyjemne napięcie - córka nie drapała się po kąpieli. + Łatwo dostępna i w dość przystępnej cenie. Minusy? Na pewno nie jest tak, że ta emulsja poprawia kondycję skóry - po odstawieniu jej wszystko wróciło, ponadto nawet w ciągu dnia skóra była znowu sucha i swędziała. Liczyłam tutaj na trochę więcej, bo nie ukrywam, że głównie w tym celu używam emolientów podczas nasilenia zmian atopowych. Niestety, przeliczyłam się - Emolium jest jednak pod tym względem lepsze i bardziej skuteczne. Reasumując - choć do właściwości myjących i pielęgnujących przyczepić się nie mogę, to jednak czuję pewien niedosyt po zużyciu całego opakowania. Nie jest to zły produkt, jednak w mojej opinii jest on... niewystarczający, jakby czegoś mu brakowało. Nie kupię go ponownie - w sytuacjach kryzysowych wolę Emolium.
  • 5 marca 2024 o 23:43
    Cudowna emulsja dla dzieci od 1 dnia życia i dla posiadaczy skóry suchej, wrażliwej i z AZS
    Emulsja do kąpieli - to dla mnie hit. Już od pierwszego użycia daje uczucie ukojenia. Świetnie nawilża skórę, łagodząc uczucie pieczenia, napięcia i swędzenia. Skóra jest miękka i gładka, a także wsparta jest jej naturalna odporność. Emulsję używałam już dla moich dzieci od 1 dnia życia. Ma rzadką konsystencję i należy wlać ją do wody. Staje się ona wtedy delikatnie mleczna. Nie ma potrzeby używać dodatkowego środka myjącego, ponieważ emulsja delikatnie oczyszcza skórę. Jestem posiadaczką wrażliwej i suchej skóry, a moje dzieci mają AZS i sprawdziła się u nas fantastycznie