Bielenda Żeń Szeń, Krem do pielęgnacji całego ciała

• 25 marca 2014 o 16:19
    dobry kosmetyk
    Krem ten zakupiłam przez przypadek, krążąc po Rossmannie w poszukiwaniu czegoś nowego do nawilżenia ciała. Skusiła mnie promocja (ok. 7 zł) i fakt, że na półce był ostatni słoiczek tego kremu. Uznałam to za rekomendację, skoro wszystkie się sprzedały to musi być to coś dobrego:) Krem powędrował do koszyka, a ja, po wieczornej kąpieli skwapliwie go wypróbowałam:) Moje spostrzeżenia: + krem ma lekką konsystencję + szybko się wchłania + pozostawia delikatny, ochronny, nielepiący się film na skórze + nie lepi się! to jest dla mnie bardzo ważne, bo tego nie znoszę w balsamach + bardzo dobrze nawilża - nawet na drugi dzień skóra jest "miękciuchna" i nawilżona + jest tani + jest polskiej produkcji + słoiczek jest bardzo wygodny w użyciu, można zużyć wszystko, do ostatniej kropelki;) Minusiki (niewielkie, ale są): - opakowanie - niby nowatorski pomysł z tą tekturką wokół słoiczka, ale tekturkę wyrzucamy i nie pozostaje za wiele informacji na opakowaniu; ponadto łatwo ją uszkodzić (mój krem już w sklepie miał ją zerwaną) - nie idealny skład - trochę mało wydajny Dyskusyjną kwestią jest zapach: mnie przypomina nieco zapach pasty do drewnianych parkietów, albo wosku, ale to tylko jakaś nuta, ogólnie zapach mi się podoba. Na pewno jest oryginalny, nie nudzi się, nie dusi. No i dość długo utrzymuje się na skórze. Podsumowując: lubię testować nowe produkty, więc pewnie tego kremu już nie kupię. Może skuszę się na coś innego tej marki? W końcu żeń-szeń mnie nie zawiódł:) Gdyby kiedyś wpadł jeszcze w moje ręce, chętnie go zużyję, ale nie będę na pewno na niego polować;) Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 13 sierpnia 2013 o 23:41
    fajny kosmetyk
    + nawilża + fajnie pachnie + jest dość wydajny + cena przyzwoita + łatwo go dostać + wchłania się szybko nie ma się do czego przyczepić , polecam ;) Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno całe
  • 12 sierpnia 2013 o 17:45
    Najlepszy
    Najlepszy produkt do nawilżania ciała, jaki kiedykolwiek miałam. Używam Izoteku i w pewnym czasie dostałam wysypki i moja skóra na dłoniach była czerwona i sucha. Mój chłopak kupił mi ten kremik i się nie zawiodłam, zaczerwienienia po kilku zastosowaniach zniknęły. + świetnie nawilża + szybko się rozprowadza i wchłania + przecudne opakowanie, dzięki któremu jesteśmy w stanie zużyć cały produkt do końca bez męczenia się + dostępny w każdej drogerii i dość tani + przepięknie pachnie Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 180ml
    erin_pl
    6 listopada 2012 o 14:03
    bardzo dobry
    Plusy: - cena - produkt polski - NIE TESTOWANY NA ZWIERZETACH - mam bardzo suchą skórę a krem bardzo dobrze ją nawilża - widocznie wzmacnia i wygładza, likwiduje uczucie napięcia skóry jak obiecuje producent - łatwo się wchłania - często w korzystej promocji - zapach, bardzo bardzo przyjemny i delikatny Minusy: - mógłby być wydajniejszy Używam tego produktu od: tego roku Ilość zużytych opakowań: 2 całe
  • 27 października 2012 o 19:49
    świetnie nawilża
    Ten niepozorny krem do ciała to jeden z lepszych drogeryjnych nawilżaczy do ciała, jakie miałam. Kosmetyk ma nieco rzadką konsystencję ale dobrze się nakłada, nie maże się, całkiem szybko się wchłania - jednak pomimo to na skórze pozostaje taki przyjemny "film" (nielepiący się). Zapach jest bardzo przyjemny, myślę, że dość neutralny i przypasuje większości osób - nieco słodki, ciekawy. Krem bardzo dobrze nawilża - skóra jest gładka, miła w dotyku, widocznie nawilżona. Daje radę nawet na łydkach - nie ma żadnych przesuszeń aż do następnej aplikacji. Bardzo lubię uczucie takiej lekko napiętej skóry, która jest widocznie odżywiona i to widać gołym okiem - po tym kremie właśnie tak u mnie jest. Trochę gorzej natomiast z wydajnością, dość szybko mi się skończył. Opakowanie wygodne, ułatwia aplikację. Polecam, zwłaszcza za tę niską cenę. Na zimę może być moim ulubieńcem. Używam tego produktu od: 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno całe