Serum do twarzy

Routines by Alkmie Serum z witaminą C

• 25 sierpnia 2024 o 9:24
    Takie sobie, o
    Miałam okazję testować ten kosmetyk. Mam skórę suchą, wrażliwą, naczynkową. Z kosmetykami z vit. C praktycznie nie rozstaję się podczas pielęgnacji. Serum ma rzadką konsystencję, żelową. Zapach niedrażniące, dość łagodny, nie jest perfumowany. Wydajność tez na plus, niewiele go trzeba, a rozprowadza się całkiem dobrze. Buteleczka szklana, z pompką. Z plusów mogę powiedzieć, że po nałożeniu na skórę serum, faktycznie można odczuć wygładzenie skóry widać blask. Natomiast ... nawilżenie jest średnie, właściwie oczekiwałam czegoś więcej. Nie zauważyłam też aby cokolwiek zrobił z moimi naczynkami. Po nałożeniu kosmetyku czyc taki dyskomfort związany z napięciem, tak, jakby serum czekało aż się go zmyje. Powiem tak, nie jest to najgorsze serum z vit C jakie miałam, ALE jest wiele lepszych produktów z vit C na rynku i tańszych niż to serum.
  • 23 sierpnia 2024 o 12:48
    Nawilżenie i rozświetlenie
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Serum z witaminą C od Routines by Alkmie to prawdziwe odkrycie w mojej pielęgnacji skóry suchej. Jego lekka, nieco żelowa konsystencja sprawia, że produkt szybko się wchłania, nie obciążając skóry. Już po kilku zastosowaniach zauważyłam, że skóra jest wyraźnie nawilżona, a jej koloryt bardziej wyrównany i rozświetlony. Serum ma delikatny, cytrusowy zapach, który jest orzeźwiający, ale nie nachalny. Opakowanie z pipetą umożliwia precyzyjne dozowanie produktu, co jest bardzo wygodne i higieniczne. Moja sucha skóra bardzo dobrze reaguje na to serum, a jego regularne stosowanie przywróciło jej zdrowy blask i miękkość. Zdecydowanie polecam ten produkt osobom z cerą suchą, które pragną nawilżenia i rozświetlenia.
    rioko
    22 sierpnia 2024 o 20:07
    Serum o przyjemnym zapachu, ekonomiczne w użyciu, działa nawilżająco na skórę
    Serum nie zawiera ostrego zapachu, konsystencja pozwala na jego kosztowną aplikację, dobrze wchłania się na wąskiej skórze, nie jest lepkie. nie powodował reakcji alergicznych i podrażnień skóry podczas stosowania. Jedyną wadą jest to, że wieczko opakowania nie jest całkowicie zakręcone.
  • 22 sierpnia 2024 o 13:51
    Fajne serum, dobrze nawilża, ale trochę lepkie po aplikacji
    Serum naprawdę zrobiło pozytywne wrażenie od pierwszego wejrzenia. Już od momentu rozpakowania zauważyłam, jak dobrze jest zapakowane. Stylowy design i wygodna buteleczka z dozownikiem sprawiają, że używanie serum jest przyjemne i komfortowe. Aplikacja jest łatwa, a konsystencja produktu od razu daje uczucie intensywnej pielęgnacji. Po nałożeniu serum natychmiast nawilża i regeneruje skórę, pozostawiając uczucie świeżości i miękkości. Efekt jest zauważalny niemal natychmiast: skóra staje się gładsza i jędrniejsza, drobne niedoskonałości są mniej widoczne, a ogólny koloryt twarzy wygląda na gładszy i zdrowszy. Już po pierwszej aplikacji zauważyłam, że skóra nabrała zdrowego blasku, a efekt ten utrzymuje się przez cały dzień. Jedynym niuansem, o którym warto wspomnieć, jest lekka lepkość odczuwalna w pierwszych kilku minutach po aplikacji. Może to powodować lekki dyskomfort, zwłaszcza jeśli planujesz nałożyć makijaż natychmiast po użyciu. Jednak po kilku minutach uczucie to całkowicie znika, a skóra pozostaje przyjemna w dotyku. Biorąc pod uwagę osiągnięte rezultaty, ten drobny punkt nie wpływa na ogólne wrażenie ze stosowania serum. Powtórny zakup zdecydowanie się opłaca. Mimo lekkiej lepkości serum spisuje się świetnie i z chęcią użyłabym go ponownie. Wysokiej jakości opakowanie, łatwość użycia i zauważalne pozytywne efekty sprawiają, że serum to jest godnym wyborem w pielęgnacji skóry.
  • 22 sierpnia 2024 o 9:58
    Serum zwalczające przebarwienia
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Po pierwsze ogromny plus za pojemnik! W końcu serum bez pipety. Po dłuższym stosowaniu zauważyłam że produkt faktycznie zmniejsza moje plamy potrądzikowe. Dodatkowo nałożony pod krem nawilżający z spf trzymał idealnie makijaż! Zero suchości czy brzydkiego rolowania się podkładu. Po nałożeniu szybko się wchłania, ładnie pachnie, nawilża skórę. No i jeszcze raz tak jak wspomniałam niweluje przebarwienia ! Tego szukałam