Alterra Glanz - Spülung Aprikose & Weizen (Odżywka nadająca połysk do włosów pozbawionych blasku i łamliwych `Morela i pszenica`)

INES777
    11 lipca 2015 o 14:35
    nie dla mnie - zero efektów
    Jestem wielką fanką produktów Alterry, niestety tym razem bardzo się rozczarowałam. Mam gęste, ale bardzo cienkie włosy, farbowane. Wcześniej używałam czerwonej alterry (z granatem) i byłam zadowolona. Ten produkt niestety niespełnił moich oczekiwań, po umyciu i spłukaniu odżywki, włosy są splątane i nie dają się rozczesać. Katastrofa, nawet przy używaniu dużych dawek produktu jakichkolwiek efektów brak. Zapach jak dla mnie przyjemny , punkt za przyjazdny skład. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    Twitter
    31 sierpnia 2014 o 23:39
    Bardzo dobra
    Po zachwycie odżywką z granatem i z aloesem z chęcią sięgnęłam do tej wersji. Wydaje mi się, że tamta odżywka jest moją ulubioną i ciężko będzie znaleźć coś, co ją przebije. Lubię czytać etykietki kosmetyków z Alterry, bo tyle tam o kontrolowanych biologicznie uprawach i o braku parafiny, silikonów i o braku substancji pochodzenia zwierzęcego, że aż się człowiekowi lepiej robi od takiej lektury. Nie do końca wiem co tam robi alkohol (wysoko w składzie), ale na razie nie zaprzątam sobie tym głowy. Co robi odżywka? Odżywia i pielęgnuje moje suche i cienkie włosy. Działa podobnie do swojej aloesowej siostry, ale jednak odrobinę słabiej. Włosy są po niej nawilżone, błyszczące (z umiarem) i po prostu zadbane. Nie są oblepione, śliskie i nie przetłuszczają się zbyt szybko. Wydaje mi się, że odzywka robi to, co ma robić, bez spektakularnego efektu tafli na włosach, ale za to zdrowo i bezpiecznie dla włosa. W porównaniu z odżywką aloesową, efekt miękkich, odżywionych i nawilżonych włosów jest odrobinę mniej zauważalny i odrobinę krócej utrzymuje się na głowie, ale i tak jest o wiele lepszy, niż po innych, oblepiających odżywkach z silikonami. Zapach odżywki jest typowy dla Alterry, czyli nie mój ulubiony, ale nie mocno brzydki czy odrzucający. Konsystencja jest w miarę gęsta, dobrze rozprowadza się na włosach. Z chęcią bym do niej wróciła, jako do codziennej pielęgnacji, ale od jakiegoś czasu nie widzę jej na półkach w Rossmannie. Może jest już wycofana? Tym bardziej cieszę się, że ją przetestowałam. Używam tego produktu od: jakiegoś czasu Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 24 stycznia 2014 o 17:43
    bardzo dobra
    Plusy : +cena +opakowanie +włosy bardzo dobrze się rozczesują, są błyszczące i miękkie Minusy : - ostatnio jest trudno dostepna, podobno ją wycofali :( Używam tego produktu od: dłuższego czasu Ilość zużytych opakowań: kilka opakowań
  • 27 listopada 2013 o 13:43
    Do zadań specjalnych
    Ale nie zadań w stylu "totalna regeneracja" ale raczej by włosy wyglądały rewelacyjnie przy minimum wysiłku ;) mam resztki w opakowaniu i używam jej na specjalne okazje (wesela czy inne imprezy) gdy chcę by moje włosy powalały blaskiem - a tego po tej odżywce moim włosom nie brakuje. Są do tego gładkie, aż śliskie, bardzo miękkie. Na minus: - zapach (dla mnie za słodki, kojarzy mi się z tanią oranżadą, której nie znoszę), - na drugi dzień po użyciu włosy wyglądają paskudnie, przetłuszczenie totalne, - no i na większy minus to to, że już jest niedostępna ;) A szkoda bo tak na jeden dzień była niezastąpiona. Używam tego produktu od: maj 2012 Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 15 sierpnia 2013 o 16:50
    Bubel
    Po stosowaniu od razu pojawił się u mnie łupież myślałam, że może to nie ta odżywka. Przestałam używać łupież znikł zaczęłam znowu używać pojawił się. Dla mnie koszmar po zmyciu odżywki włosy miałam jeszcze bardziej suche niż przed użyciem. Odżywka również nie zadziałała na moje plączące się włosy. Nie pomogła w ogóle na łamliwość czy też blask a nawet włosy były bardziej matowe. Do tego jeszcze zapach dla mnie pachnie ona zgniłymi owocami. U mnie nie sprawdziła się w żaden sposób i więcej na Alterre się nie skusze. Plusy: -nie zawiera tych wszystkich sztuczności No i na tym się plusy kończą. Minus: -zapach, -nie widzę żadnego efektu blasku, -włosy nadal są łamliwe, -ciężko rozczesać włosy. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno