Mydła

Luksja Nostalgia, Mydło z olejkiem lawendowym

anna996
    13 kwietnia 2021 o 13:47
    Delikatna lawenda
    Mydło ma bardzo przyjemny, delikatny zapach lawendy, nie jest to zapach świdrujący i gorzki, jaki czasem się zdarza w lawendowych kosmetykach. Ponadto: - mydło ma dużą gramaturę -150 g, jest to naprawdę spora kostka, na początku trochę nieporęczna z powodu wielkości - mydło ma kremowo-biały kolor - przyjemnie się pieni - nie wysusza dłoni - nie rozmięka na mydelniczce - cena w stosunku do objętości dosyć korzystna - mydło jest przyjemnie śliskie, jakby lekko tłuste - opakowanie z szarego papieru i nazwa Nostalgia ma pewnie spowodować miłe wspomnienia z dawnych lat - dostępność: drogeria Rossmann, małe drogerie osiedlowe. Ogólnie: przyjemne mydło do codziennego użytku, robi co do niego należy - myje, nie zabije nas silnym zapachem lawendy, zapach jest mało wyczuwalny. Całość oceniam na 4.
  • 4 sierpnia 2020 o 0:26
    Bez nostalgii
    Mydło, to mydło, można by rzec, jednak są takie produkty, które wybitnie do nas mówią. Tak było i z tym cudakiem. Nostalgia, lawenda, grafika mająca iść w stronę retro... Bierę, bo cóż innego mogłam zrobić ;-) . Mydła w kostce może nie są najbardziej higieniczne, ale lubię je i tyle. Poza tym często mniej agresywnie działają na moją suchą i atopową skórę. Stosowałam je wyłącznie do mycia dłoni. Mydło ma postać tradycyjnej kostki. Sporej, bo ma aż 150g, ale wygodnej w stosowaniu od samego początku z uwagi na zaokrąglone kształty. Kolor to biel, a zapach taki hmm, mydlany. Ja nie wyczuwam tu żadnej lawendy, a szkoda, bo właśnie z uwagi na jej dodatek kostkę kupiłam. Pieni się rewelacyjnie, sprawnie spłukuje, ale oczywiście zostawia osad na skórze i umywalce, co jednak należy brać pod uwagę wybierając tego rodzaju mydło. Mydło zachowuje swój kształt i formę do samego końca. Ani trochę nie rozmięka, nawet przy dłuższym kontakcie z wodą, ani nie pęka. Wygląda estetycznie przez cały czas. Ale co najważniejsze świetnie radzi sobie z wszelkimi zanieczyszczeniami, brudem, tłuszczem i nieprzyjemnymi zapachami. Domywa je bez dłuższego maltretowania oraz powtarzania czynności. Nie pielęgnuje skóry, to oczywiste, ale nie pogarsza jej stanu. A nawet nie byłam zmuszona po każdym myciu smarować rąk, co zdarza się u mnie rzadko. Skład raczej średni. Jest to mydło palmowe, więc już samo to u wielu wzbudzi kontrowersje. Bardzo wysoko jest tutaj zapach. Z substancji aktywnych znajdziemy w składzie jedynie glicerynę. Olejku lawendowego nie widzę, a napis na opakowaniu 100% natural oils odnosi się zapewne do bazowego oleju palmowego. Trochę wiocha. Ponadto jako konserwant występuje EDTA. Generalnie rzecz biorąc - szału nie ma. Mydło zapakowane zostało w tradycyjny woskowany papierek o całkiem przyjemnej grafice z lawendą w roli głównej i bez zbędnych dodatków. Cena niziutka, a dostępność dobra - ja kupiłam swoje w Rossmannie. Ale tutaj mogę powiedzieć - mydło jak mydło. Trochę zawiodłam się brakiem szczególnego zapachu oraz zwodzeniem z tym olejkiem lawendowym. Ot, przyzwoite myjadło.
  • 4 czerwca 2020 o 11:15
    relaksująca lawenda
    W mojej łazience zawsze muszę mieć mydło w kostce. Jest niezastąpione. Zalety: -ładny zapach -dobrze się pieni -cena -dostępność -nie wysusza skóry (za bardzo, jak tradycyjne mydła) -dobrze oczyszcza skórę -wydajne -nadaje się do mycia pędzli Co do moich uwag - mogłoby być bardziej kremowe i nawilżające. Coś w stylu kostek z Dove.
    peszy
    3 października 2019 o 0:01
    Przyjemnie się go używało
    Mydło w kostce stosuję tylko do mycia rąk. Wpadło mi moje ręce, ponieważ miałam akurat ochotę na lawendowy zapach i była tylko Nostalgia. Nie oczekiwałam wiele, ale okazało się, że mydełko pozytywnie mnie zaskoczyło. Kostka jest dość duża i z pewnością większa niż tradycyjne mydła, ale na tyle dopasowana, że wygodnie mieści się w ręce. Nie lubię kostek, które są za duże i kanciaste, tak że pierwszy tydzień wypadają z ręki i nie wiadomo jak się tym myć. Tutaj i wielkość i kształt jest przemyślany. Zapach także jest bardzo przyjemny, wyczuwalny ale nie nachalny. Mydło nie mięknie i nie robi się z niego breja w mydelniczce. Cały czas jest na tyle twarde i zbite, że przyjemnie się nim myje ręce. Pieni się dobrze, nie za dużo, nie za mało. Mydło nie wysusza skóry. Mam tylko wrażenie, że dość szybko się skończyło jak na tak dużą kostkę.
  • 23 sierpnia 2018 o 8:55
    Bardzo dobre
    Mydełko jest bardzo dobre jakościowo ponieważ jest produktem naturalnym a do tego pięknie pachnie. Kupiłam je w hipermarkecie Auchan za około 7 zł. Wzięłam je w ciemno ponieważ szukałam mydła w kostce o ładnym zapachu. Zapach kosmetyku faktycznie jest super, zwłaszcza dla miłośników lawendy - dość mocny, wyczuwalny i utrzymujący się na skórze. Mi ten produkt służy głównie do mycia rąk ale do całego ciała tez jest dobre. Mydło jest bardzo wydajne. Pieni się dość słabo ale jak się postaramy to daję radę. Ma ładne opakowanie - według mnie to fajny pomysł na drobny prezent. Używam go również do prania. Na tarce ścieram potrzebną ilość aby powstały płatki mydlane. Później te płatki rozpuszczam w gorącej wodzie i piorę tak bieliznę lub bluzeczki. Są dobrze wyprane a do tego mają ładny zapach. Polecam - warto wypróbować.