Mydła

Alterra Olive, Reine Pflanzenölseife Mydło z olejami roślinnymi z czystą oliwą z oliwek

Netili
    15 marca 2022 o 15:13
    Dobry naturalny kosmetyk
    Mydełko zapakowane jest w kartonowe pudełko o pojemności 100g. W porównaniu z popularnymi markami mydeł ten produkt jest uformowany według mnie w nieco zgrabniejszą formę. Nie miałam problemu w umieszczeniu mydła w mydelniczce. Mały rozmiar kostki odpowiadał mi również podczas stosowania gdyż idealnie mieściła się w dłoni. Kolor mydełka przypomina zielone oliwki ale zapach produktu jak dla mnie nie do końca oliwkowy. Raczej korzenny. Tak czy siak woń mydełka była przyjemna podczas stosowania, która utrzymywała się na dłoniach po zastosowaniu. Kosmetyk ten ograniczyłam do codziennego mycia rąk gdyż nie odważyła bym się puki co stosować tego mydła do twarzy, kosmetyk ten nie wysusza ani nie podrażnia skóry.
    Zalety:
    • Nie wysusza
    • Nie podrażnia
    • Skład
    Wady:
    • Nie ma żadnych
    Ann_ek
    15 października 2020 o 18:13
    Jak wszystkie kostki Aleterra - bardzo dobre
    To chyba już ostatnia wersja zapachowa mydełek Alterry, które miałam przyjemność przetestować. Wszystkie, ta również bardzo przypadły mi do gustu – skład, cena, dostępność i przede wszystkim działanie są na tym samym, wysokim poziomie. Podoba mi się, że te mydełka są zapakowane w tekturowe opakowanie. Jakoś wolę takie od folii – wiadomo, że nie jest to szczyt ekologii, ale na pewno lepsze rozwiązanie, niż plastik, którego i tak nikt nie chce recyklingować, bo łatwiej i taniej jest po prostu wyprodukować nowy. Tak więc to tekturowe pudełeczko jest zgrabne, z całkiem ładną grafiką, dobrze wykonane. Pozwala też na sprawdzenie zapachu przed zakupem, ponieważ nie jest całkowicie szczelne. Jak dla mnie super. Zapach jest przyjemny, dość męski, wyrazisty, ale nienachalny. Utrzymuje się jakiś czas po użyciu, co mogę tutaj zaliczyć do plusów. Nie przepadam za tym kształtem mydełka – na początku jest dość kanciaste, nie leży zbyt wygodnie w dłoni, jednak dość szybko się wyrabia. Nie podoba mi się też fakt, że rozmięka w mydelniczce. Niestety ja ręce myję dość często i zauważyłam, że wtedy jest dość duży problem z rozmiękaniem. Jeśli jednak nie korzystamy z niego co 15 minut to problem ten jest zdecydowanie do przyjęcia, minimalny. Podczas wysychania kostka pękła, mnie jest to obojętne, ale wiem, że niektórzy nie lubią takich atrakcji, więc ostrzegam. Produkt jest wydajny, bo nie trzeba długo trzeć, żeby namydlić dłonie. Pieni się bardzo fajnie, mnie jednak przyjemnie oczyszcza się dłonie ze sporą ilością piany. Dostępność jest wiadoma, drogerie Rossmann, a cena bardzo konkurencyjna. Uważam, że mydełko dobrze wywiązuje się ze swojego zadania. Dorze domywa nawet mocniejsze zabrudzenia, oleje czy antyperspiranty. Jednocześnie jest łagodne dla skóry dłoni. Co prawda jeśli będziemy używać go bardzo często to delikatnie je przesuszy, jednak krem do rąk raz lub dwa razy dziennie przywraca ją do normalności. Jak wszystkie inne wersje jest po prostu dobrym, tanim produktem. Ja z pewnością kupię ponownie.
    Zalety:
    • zapakowane w tekturkę
    • ładny, delikatny zapach
    • świetnie domywa
    • dobrze się pieni
    • niedrogie i łatwo dostępne
    Wady:
    • zdarza mu się rozmięknąć w mydelniczce (jeśli jest często używane)
    • w przypadku bardzo często stosowania delikatnie przesusza (ale sytuację ratuje wtedy krem do rąk)
    • lubi pękać
  • 14 października 2020 o 20:26
    Świetne, za niewielką cenę ;)
    Mydło kupiłam w Rossmanie za niewielką cenę z myślą o stosowaniu go do mycia twarzy. Trochę się obawiałam, że tak tani kosmetyk może źle zadziałać, ale na szczęście się myliłam. Produkt stosuję rano, kiedy nie potrzebuję mocnego oczyszczenia, a delikatnie działanie bez wysuszenia i uczucia ściągnięcia. Tak przygotowana skóra razem z hydrolatem jest dobrą bazą do nałożenia kremu. Mydło ma delikatny, przyjemny zapach. Łagodnie się pieni i przyjemnie używa. Do tego wszystkiego jest bardzo wydajne - swoją sztukę mam już około 6 miesięcy, a do zużycia jeszcze daleko. Mydło zapakowane jest w kartonowe pudełeczko, co jest super rozwiązaniem. Na pewno będę kupować kolejne, może następnym razem spróbuję innego dodatku zamiast oliwy z oliwek.
    Zalety:
    • łatwa dostępność
    • bardzo niska cena
    • delikatnie oczyszcza
    • nie przesusza
    • brak uczucia ściągnięcia
    • delikatny zapach
    • kartonowe opakowanie
    • dobra wydajność
  • 23 maja 2020 o 23:22
    Dobre do codziennego używania - nie wysusza rąk
    Obecnie zużycie mydła się zwiększa, siłą rzeczy. Dlatego mam okazję próbować nowych rozwiązań, To mydło jest proste, ale cudne w swojej prostocie. Nie wysusza rąk, pieni się dobrze, myje też dobrze. Czego chcieć więcej? Bo cena też jest bardzo przyzwoita :) Opakowanie To po prostu kartonik, i on niezbyt mi pasuje. Niby to szczegół, ale w kwestii mydła wolałabym mieć pewność, że na pewno nikt produktu nie macał. Moim zdaniem zawinięcie kostki w papier, bez możliwości łatwego otwierania, byłoby lepszym pomysłem. Kostka Kostka jest klasyczna, poręczna, przyjemna w dotyku. Substancje są rozrobione na gładko, nie ma grudek, które mogłyby nadawać szorstkość. Naprawdę to jest przyjemne w użyciu. Mydło ma zapach moim zdaniem neutralny - może lekko zielony, ale nie dusi i na pewno jest łagodny dla nosa. To dla mnie ważne - jestem alergikiem i w rutynowym myciu dłoni wolę nie próbować intensywnych zapachów ;) Działanie Mydło dobrze się pieni, łączy z wodą, ale nie zamięka. Nawet trzymane w mydelniczce bez dziurek daje radę. Dość sprawnie wysycha. Dobrze zmywa tłuszcze, pyły, nawet coś podobnego do smoły. Nie pozostawia na skórze żadnego zapachu, ani osadów, które mogłabym zauważyć. Skóra po nim nie jest szorstka, wymagająca nawilżenia jakoś specjalnie. To dla mnie ważne, bo mam na dłoni zmiany atopowe, które potrzebują specjalnego traktowania. To mydło nie podrażnia, nie alergizuje w moim przypadku. Warto chwycić - i zobaczyć :) Cena zachęca, a takie produkty często też można zdobyć na promocji.
    Zalety:
    • wydajne
    • dobrze się pieni
    • nie podrażnia skóry
    • nie przesusza
    • zapach neutralny
    Wady:
    • opakowanie - możliwość zmacania towaru ;)
  • 22 lipca 2019 o 12:01
    super
    lubię wszelkie mydełka z tej serii a to mogę bez dwóch zdań porównać do mydeł oliwkowych, które przywiozłam sobie z wakacji na Krecie. Mydło bez problemowo radzi sobie z różnymi zanieczyszczeniami pozostawiając skórę dłoni miękka i nawilżona
    Zalety:
    • nie zawiera syntetycznych substancji i składników pochodzenia zwierzęcego
    • 100% naturalne olejki
    • dłonie pozostają nawilżona
    • bardzo wręcz niska cena
    • delikatny zapach
    • ekologiczne opakowanie