Błyszczyki

Joko Juicy Lips, Lip Gloss Błyszczyk do ust

• 7 kwietnia 2025 o 21:32
    Mega blask na ustach
    Błyszczyk Joko zakupiłam w Biedronce razem z innymi produktami kosmetycznymi w promocji 2+2. Wybrałam kolor Aquamelon - jak pisze producent to kolor orzeźwiający i lekko soczysty, a ja od siebie dodam, że to kolor w intensywnym różu, i mi taki odpowiada. Błyszczyk umieszczony jest w tubce w mocno różowym kolorze o pojemności 12 ml. Otwór jest dosyć duży, przez co dobrze się go aplikuje na usta. Konsystencja dosyć gęsta, ciągnąca. Wydajność dobra, zapach delikatnej maliny i też mi się podoba. Błyszczyk Joko dobrze nawilża i daje mega połysk. Producent pisze: efekt optycznie powiększonych ust. Nie zauważyłam efektu powiększonych ust, no może trochę, troszeczkę się wargi uwydatniły. Jedynie co mi się niezbyt podoba w tym produkcie to fakt, że błyszczyk jest lepisty i klei się do ust. Ale ten lustrzany blask na ustach bardzo mi się spodobał, więc na tę kleistość machnęłam ręką. Pewnie kiedyś jeszcze go kupię.
    Zalety:
    • opakowanie w tubce,
    • wygodna aplikacja,
    • wydajny,
    • nawilża usta,
    • daje super połysk,
    • przyjemny zapach,
    • mocny kolor,
    • dosyć długo trzyma się na ustach
    Wady:
    • klei się do ust,
    • zbyt mało powiększa usta
    Miroku
    16 lutego 2025 o 23:10
    Nawilżenie-nawet na tak, Zapach-może być, Kolor-masakra
    Uwielbiam takie balsamo-błyszczyki w tubkach-wygodne i szybkie w użyciu, ładnie pachnące, upiększające oraz ładnie na ustach wyglądające. Akurat mi się kończył przefantastyczny błyszczyk z Perfecty gdy w Biedronce rzucili te z Joko, jeszcze trafiłam na jakąś dobrą akcję promocyjną i dałam się skusić. Wybrałam wariant Wild Berry-liczyłam na ciemniejszy przejrzysty róż, tego typu kolory błyszczyków świetnie pasują do mojego typu urody. Jako, że kosmetyk z opisu i nazwy jest ma być takim pielęgnującym błyszczykiem to myślałam, ze formuła będzie lekka, żelowo-transparentna. A tymczasem... Kolor to turbo brokatowa perła. Żeby nie było-ja lubię wszelkie drobinki, perełki, brokaty itp., w kolorówce nie stronię od tego typu wykończeń. Ale tutaj ta perła jest ekstremalnie srebrzysta, zaś kolor ciemny(taka bura jagoda), to połączenie daje trupio-siny efekt(nawet na moim chłodnym typie urody) plus efekt perły jak w szminkach z lat 90tych. Co gorsza-produkt ma mocne krycie, nawet niewielka ilość dokładnie roztarta wygląda po prostu szpetnie. Nie mówiąc o tym jak bezlitośnie obnaży wszelkie załamania/spierzchnięcia skóry, a raczej gdy sięgamy po błyszczyk/balsam to po to by je zmiękczyć, nieco zredukować i ukryć pod warstwą pielęgnującego blasku. Trochę lepiej wygląda ten błyszczyk po dwóch herbatach, gdy odciśnie się na kubku, ale nadal te drobiny są za wielkie, za bardzo odcinające się, za mocno wyczuwalne, za tandetne. Jeśli mówię to ja-naczelna fanka brokatu, to wiedzcie, że coś się dzieje. Ze względu na to wykończenie nie wiem czy kupię ponownie. Zdecydowanie wolę błyszczyki i balsamy o lżejszych oraz mniej kryjących wykończeniach. Pomijając kompletnie nietwarzowy kolor, to jednak muszę przyznać, że jest to produkt ciekawy. Pachnie milusio słodko-jak różowa guma Orbit dla dzieci, ta w listkach ;) Przyjemnie otula usta izolując je od niekorzystnych czynników, jak na kosmetyk kolorowy to ma całkiem fajne właściwości pielęgnacyjne-zmiękcza, nawilża, koi oraz nieco odżywia. Nie jest to intensywna regeneracja, która naprawi bardzo zniszczony, spierzchnięty i wysuszony naskórek, ale do takiej codziennej pielęgnacji ochronno-nawilżającej sprawdza się super. Ze względu na ten nieszczęsny kolor(oraz efekt jaki daje) używam tego błyszczyku/balsamu po domu* i jestem zadowolona z efektów, daje sobie nawet radę po całym dniu noszenia matowej szminki gdy delikatny naskórek jest nieprzyjemnie ściągnięty od wysuszających formuł. Opakowanie praktyczne, nie brudzi się przy brzegu nakrętki(co jest nierzadkie przy produktach do ust w tubkach), dziubek jest fajnie wyprofilowany i pozwala na błyskawiczną wygodną aplikację nawet bez lusterka. *żebyście widziały minę mojego TŻ gdy pierwszy raz zobaczył mnie z tym produktem na ustach :D Parafrazując słynnego mema-,, ...chłop w szoku był" :D
  • 2 lutego 2025 o 10:39
    Intensywny kolor, smak gumy balonowej.
    Błyszczyk do ust od JOKO kupiłam w Biedronce. Do wyboru było kilka wariantów kolorystycznych. Posiadam odcień very rasberry - intensywny róż. Zgrabna energetyczna tubka ze skośnym aplikatorem zamykana nakrętką. Wszystkie niezbędne informacje na temat produktu zostały poddane na opakowaniu min. pojemność 12 ml, PAO 6 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia, opis produktu w języku polskim i angielskim, adres producenta, numer partii, kod kreskowy, oznaczenie jak segregować. Produkt Polski. Błyszczyk ma dość gęstą konsystencję w bardzo intensywnym odcieniu różu o metalicznym wykończeniu, smak gumy balonowej sprzed lat, kolor długo się utrzymuje, równomiernie schodzi z ust. Błyszczyk nie spełnił moich oczekiwań zbyt ciemny kolor zupełnie do mnie nie pasuje, smak i zapach średnio mi odpowiada. Ogólnie spoko, Sama jednak nie kupię ponownie.
    Jusia97
    30 października 2024 o 22:16
    Intensywny kolor, nieprzyjemny zapach
    Kupiłam ten błyszczyk w Biedronce za ok 15zł Skusiło mnie opakowanie (lubię takie tubki) i napis na opakowaniu rasberry. Niestety zapach nie przypadł mi do gustu. Pachnie jak tanie błyszczyki z gazet. Konsystencja też średnia, bo trochę się lepi, ale może dzięki temu kolor jest intensywny i dość trwały jak na błyszczyk. Produkt ma w sobie błyszczące drobinki. Na początku byłam średnio zadowolona, ale z czasem zaczęłam sięgać po niego częściej. Gdyby jeszcze miał inny zapach i smak w sumie też, to był by to super produkt. Jestem ciekawa, jak pachną inne warianty kolorystyczne.
    Zalety:
    • Trwały
    • Mocny, intensywny kolor
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • Smak
  • 21 września 2024 o 11:09
    Choć nie była to miłość od pierwszego wejrzenia, warto dać mu szansę
    Kupując błyszczyk Joko spodziewałam się bardziej błyszczyku w stylu Ziaja,czyli raczej bezbarwnie z lekkim połyskiem tymczasem już w domu okazało się że to błyszczyk który barwi usta. Nastawiłam się też na mocno owocowe doznanie, tymczasem zamiast obiecanej truskawki mam ... Gumę do żucia? I choć przeżyłam pewne rozczarowanie okazało się, że błyszczyk nadaje naprawdę fajny kolor,po pierwszym -takim sobie wrażeniu kiedy już zaschnie jest naprawdę bardzo efektowny. Może nie jest to kosmetyk pierwszej ligi,ale na szybkie wyjście czy poprawę koloru jest bardzo przydatny.
    Inne