Błyszczyki

Avon Ultra Colour Lip Gloss Nourishing Shine Ultralśniący błyszczyk do ust

• 21 marca 2025 o 20:06
    opinia
    Ten błyszczyk totalnie mnie zaskoczył! Avon Ultra Colour Lip Gloss Nourishing Shine ma super lekką formułę, która w ogóle się nie klei – a to dla mnie ogromny plus, bo nie znoszę uczucia lepkości na ustach. Po nałożeniu daje piękny, lśniący efekt, który sprawia, że usta wyglądają na pełniejsze i bardziej nawilżone. Podoba mi się też to, że nie wysusza ust, a wręcz przeciwnie – są po nim miękkie i wygładzone. Kolor jest delikatny, ale dodaje twarzy świeżości, a sam błyszczyk fajnie wygląda zarówno solo, jak i nałożony na matową pomadkę. Do tego aplikator jest wygodny, więc można go nałożyć nawet bez lusterka. Jeśli szukacie błyszczyka, który ładnie nabłyszczy usta, ale nie będzie się kleił i wysuszał, to zdecydowanie warto go wypróbować. Ja na pewno będę po niego sięgać!
    Zalety:
    • nie klei sie
    • piekny polysk
    • lekka formula
    • nawilza
    • uniwersalny
    • wygodny aplikator
    Wady:
    • nie jest super trwaly
    • delikatny kolor
  • 2 lutego 2025 o 15:47
    Może być
    Mam dwa kolory: Lavender Haze (chłodny, z fioletowo-brązowym podtonem) oraz Wink of Pink (różowy). Oba kolory są bardzo bezpieczne, gdyż błyszczyk nie jest nadmiernie napigmentowany. Mają za to sporo drobinek, które na szczęście znikają wraz z błyszczykiem. Niestety, kosmetyk szybko znika z ust. Jest bardzo przyjemny w nakładaniu, ma niewielki, precyzyjny aplikator, ale już podczas makijażu czuć, że to nie ten, który chwilę dłużej pobędzie na naszych wargach. Jest lekki, nie klei się, ale po pół godzinie przeważnie jest już tylko wspomnieniem. Ma fajne, od lat charakterystyczne dla błyszczyków Avon opakowanie. Zapach raczej neutralny. Czy kupię ponownie? Niewykluczone, jeśli uda mi się go nabyć, tak jak teraz, za niecałe 15 zł. Powyżej 20 już nie. Jest fajnym, bezpiecznym kosmetykiem do kieszeni czy torebki, można aplikować go w ciemno. Tak jak napisałam wcześniej, oba kolory są uniwersalne i będą pasowały raczej do każdej karnacji. Chociaż raz, na jeden warto się skusić.
  • 22 października 2024 o 21:43
    Niebieski błyszczyk od Avon to jest sztos!
    Recenzuję niebieski błyszczyk od Avon. Posiada on pięknie błyszczące jasnoniebieskie drobinki. I to nie jest tak, że ten błyszczyk tylko tak wygląda w opakowaniu, a na ustach daje tradycyjny, przezroczysty blask. Na początku tak myślałam, ale po obejrzeniu filmiku na youtube z oceną tych błyszczyków natychmiast zdecydowałam się zamówić od swojej konsultantki ten niebieski. No i nie zawiodłam się. Takiego błyszczyka jeszcze nie miałam! Daje on piękny, delikatny efekt ust błyszczących jasnoniebieskim blaskiem z pięknymi jasnoniebieskimi drobinkami. Można nałożyć cieńszą warstwę błyszczyka - wtedy efekt niebieski jest delikatny, można nałożyć grubszą - wtedy już jest zdecydowany i wyraźny. Mimo to nie są to niebieskie usta jak po pomadce, tylko właśnie taki niezbyt mocny błyszczykowy niebieski blask. Coś pięknego dla mnie - fanki nietypowych makijaży. Błyszczyk jest wydajny i niedrogi. Ładnie pachnie, ma słodki zapach. Jest łatwy w aplikacji. Nie klei się na ustach i do rozpuszczonych włosów. Jeśli ktoś lubi taki efekt to bardzo polecam!
    Zalety:
    • coś innego!
    • piękny niebieskawy efekt na ustach
    • nie klei się
    • ładny zapach
    • wydajny
  • 15 czerwca 2024 o 6:27
    bardzo kuszące usta
    Avon Ultra Colour Lip Gloss Nourishing Shine to błyszczyk, który nawilża usta, mam wersję kremową, bardzo mocno je nabłyszcza, mam neutralny kolor, lekko podbijający kolor moich ust +kwadratowa buteleczka powoduje łatwe odkręcanie +napisy się nie ścierają,myślę,że mam go około 2 lata i nic się nie dzieje, bo rzadko używam przez to,że mam pełno innych -niestety jest bardzo nietrwały,bo nie jest wodoodporny trzeba robić poprawki po każdym jedzeniu i piciu, zostawia ślady na szklankach,ale na policzku u kogoś już NIE,PO MAŁYM BUZIAKU +ŚWIETNIE NAWILŻA-chcę to podkreślić,pielęgnuje usta niczym maseczka! Po nocy na balu wracam z wypielęgnowanymi ustami,szok +zmiękcza jakby suche skórki, spierzchnięte usta w mig po pomalowaniu robią się soczyste,a po nocy tańców itp.wracam z pięknymi ustami
    Zalety:
    • w/w
    Wady:
    • w/w
    U konsultantki
    ALM007
    6 czerwca 2024 o 10:47
    ładny błyszczyk, ale nic specjalnego
    Avon Ultra Colour Lip Gloss Nourishing Shine to błyszczyk do ust, który prezentuje się obiecująco. Jego formuła jest lekka, co sprawia, że aplikacja jest przyjemna, a usta zyskują delikatny, lśniący efekt. Błyszczyk ma subtelny, przyjemny zapach, co dodaje komfortu podczas noszenia. Kolorystyka jest uniwersalna i pasuje do wielu stylizacji, a sam błyszczyk nie klei się, co jest dużym plusem. Produkt nadaje ustom delikatny blask i sprawia, że wyglądają na bardziej nawilżone i pełne. Mimo tych zalet, błyszczyk jest raczej średni. Trwałość produktu pozostawia wiele do życzenia – błyszczyk wymaga częstych poprawek w ciągu dnia, co może być uciążliwe. Poza tym, efekt nawilżenia jest krótkotrwały, a po kilku godzinach usta mogą wymagać ponownej aplikacji. Produkt jest dobry, ale nie wyróżnia się niczym specjalnym, co mogłoby go uczynić niezastąpionym elementem kosmetyczki. Podsumowując, Avon Ultra Colour Lip Gloss Nourishing Shine to błyszczyk, który jest w porządku, ale raczej przeciętny. Oferuje delikatny blask i komfort noszenia, ale jego trwałość i efekt nawilżenia pozostawiają trochę do życzenia. Jest to produkt, który można mieć w swojej kolekcji, ale nie jest niezbędny.
    Zalety:
    • Lekka formuła, łatwa aplikacja
    • Delikatny, lśniący efekt
    • Subtelny, przyjemny zapach
    • Nie klei się
    Wady:
    • Krótka trwałość, wymaga częstych poprawek
    • Efekt nawilżenia jest krótkotrwały
    • Standardowe opakowanie, nie wyróżnia się
    U konsultantki