Pomadki i szminki

Catrice Ultimate Colour Pomadka do ust

Nasi użytkownicy zostawili 153 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 17 stycznia 2022 o 15:33
    Maroon jest to mój kolor, który posiada kremową konsystencję i niestety krótką trwałość
    Sporo słyszałam o niskobudżetowych pomadkach do ust od Catrice, zazwyczaj wybieram pomadki z średniej półki lub z lekko wyższej, ale gdy zobaczyłam promocje nie mogłam się nie skusić i kupiłam dwie w odcieniu „Maroon” i „In A Rosegarden”. Pomadki do ust od Catrice posiadają szeroką game kolorów, wiec każda z nas napewno z łatwością dobierze swój ulubiony kolor. A co więcej marka w dalszym ciagu ma serie podatek które wydała wieki temu. Wiec jak się zakokasz wiesz że zawszę bedzie ona dostępna na rynku i nie zniknie po jakimś czasie. Pomadki Ultimate Colour są bardzo proste, czarne z przezroczystym dnem, dzięki czemu łatwo je rozpoznać. Jak na markę niskobudżetową uważam, że wyglądają schludnie i estetycznie. Co mnie naprawdę zaskoczyło, to pigmentacja, która jest dość wyrazista. Maroon to różowo-brzoskwiniowy kolor, który można łączyć z niemal każdym makijażem. Jedynym minusem to kremowa konsystencja która nie utrzymuje się zbyt długo na moich ustach. Dopóki nic nie jem ani nie piję, potrafi przetrwać na ustach do 3 godzin, aczkolwiek jestem kawoszką i tu muszę poprawiać swoje usta po każdej kawce, co się przekłada na wydajność. Drugi kolor który zakupiłam to In A Rosegarden, jasnoróżowy odcień, tu małe zdziwienie bo sama pomadka ma inny kształt, niemal z lat 90', wygląda wiele taniej, jak również odcień ma perłowy, co daje naprawdę kolorystyce ust z lat 90', do tego aplikacja sprawia więcej problemu, bo perłowy róż wymaga trzech posunięć by wyglądał idealnie, co potem czuć na ustach, dopóki się czegoś nie napije i nie zostanie odcisku na kubku. Dodatkowo zauważam, że podkreśla skórki i niedoskonałości na ustach. Z pomadki o odcieniu Maroon, jestem bardziej zadowolona niż z In A Rosegarden, zdecydowanie na kolorystykę jak i konsystencję.
    zaaab
    27 grudnia 2020 o 15:36
    meeega
    Długotrwały i intensywny kolor oraz matowe wykończenie. Ładne, poręczne opakowanie. Nigdy wcześniej nie miałam tak dobrej pomadki do ust w tak niskiej cenie.
    Zalety:
    • Wszystko.
    • Opakowanie, to, że jest produktem wegańskim, matowe wykończenie, intensywny kolor, nawilża usta, długotrwały efekt, ciężko sie ściera
  • 9 grudnia 2020 o 14:34
    Dzienna szminka
    Muszę przyznać, że jestem szminkomaniaczką i mam już niemałą kolekcję, a jednak ciągle kupuję nowe pomadki. Tę wrzuciłam do koszyka przy okazji większych zakupów - byłam ciekawa to raz a po drugie bardzo spodobał mi się jej kolor 370 In A Rosegarden - ciepły, zgaszony róż. Pomadka ma porządne plastikowe opakowanie, które w odczuciu jest lekko ciężkie więc nie trąci taniości, co bardzo mi się podoba. Sztyft jest wykręcany jak w tradycyjnych pomadkach, również nie mogę się przyczepić co do wykonania, ponieważ lekko chodzi ale nie na tyle aby wykręcić za dużo pomadki i ją uszkodzić. Sama formuła jest aksamitna, powiedziałabym wręcz bardzo mocno kremowa, sunie gładko po ustach i nie grudkuje się ani nie zbiera w załamaniach warg. Mój kolor czyli 370 jest dość podobny do mojego naturalnego koloru warg, widać jednak, że jest bardziej intensywny, w zasadzie przy dwóch machnięciach szminką możemy pokryć całe usta kolorem i nie widać aby robił on brzydkie plamy czy nakładał się nierówno - jest to jednak kolor dość wybaczający nawet jeśli trochę się już wytrze, to nie będzie tego aż tak widać. Nie wiem jakby sytuacja wyglądała gdybym wybrała kolor znacznie ciemniejszy od moich ust, ciężko mi to ocenić, ale z tym konkretnym nie zauważyłam aby działo się coś złego. Kolor na ustach utrzymuje się średnio - tak jak to zwykle bywa w przypadku kremowych pomadek, na pewno nie przetrwa zderzenia z tłustym posiłkiem ani wyjścia z przyjaciółkami na miasto i gadania non stop. Jednak nie uważam, że jest to jakaś wielka wada - co za problem usta poprawić! Zwłaszcza, że tą pomadką można śmiało malować bez lusterka, w ciemno i mamy pewność, że nic złego się nie stanie. Podoba mi się fakt, że mimo bardzo kremowej formuły szminka nie przechodzi na zęby ani nie zbiera się w kącikach. Jest komfortowa, ma piękny dzienny kolor i nadaje się do poprawek bez lusterka. Jedyny minus jaki zauważyłam, to to że dość szybko się kończy.
    Zalety:
    • ładny kolor 370 In a Rosegarden
    • kremowa formuła
    • lekka na ustach
    • nie grudkuje się
    • nie zbiera się w kącikach ust
    • nie przechodzi na zęby
    • ma porządne opakowanie
    Wady:
    • szybko się kończy
    Drogeria Natura
  • 23 lutego 2020 o 20:38
    Całkiem niezła
    Pomadka ma ładne czarne opakowanie. Dostałam ją jako prezent urodzinowy wraz z paletą cieni firmy Kobo. Posiadam kolor 240 Hey Nude - niestety do mojej karnacji troche za jasny. Stosuje ja wraz z ciemną kredką wtedy kolor jest w sam raz! Pomadka ma świetną kremową konsystencję dzięki czemu bezproblemowo rozprowadza się na ustach. Pomadka jest bardzo wydajna, mocno napigmentowana, ma dobre krycie. Niestety nie utrzymuje się dlugo na ustach.
  • 4 listopada 2019 o 11:46
    Szału nie ma.
    Pomadka posiada fajną pigmentacje, jest kryjąca, nawilżająca i ładnie wygląda na ustach. Nie jest to jednak mój ulubieniec. Szybko się ściera , a ja jednak wolę trwałe, zastygające formuły. Za tę cenę jednak - dlaczego nie ?
    Zalety:
    • pigmentacje
    • duży wybór odcieni
    • mocne krycie
    • nawilżająca formuła
    • eleganckie opakowanie
    Wady:
    • trwałość