Pomadki i szminki

Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Szminka do ust

Nasi użytkownicy zostawili 38 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 marca 2025 o 19:45
    Komfortowa formuła
    YSL doskonale wie, jak stworzyć produkt, który już samym wyglądem robi wrażenie. Szminka zamknięta jest w eleganckim, złotym opakowaniu o minimalistycznym, ale wyrafinowanym designie. Solidna, metaliczna obudowa dodaje poczucia luksusu. Opakowanie nie rysuje się łatwo, więc nawet po dłuższym czasie użytkowania wygląda elegancko. Bajecznie kremowa, wręcz sunie po ustach. Pigmentacja jest zachwycająca – jedno pociągnięcie i kolor jest pełny, równomierny, bez smug. Mimo intensywności szminka nie jest ciężka ani nie wysusza ust. Po jedzeniu czy piciu wymaga poprawek, ale zjada się równomiernie i nie rozmazuje się poza kontur ust.
    Zalety:
    • Luksusowe opakowanie
    • Nie wysusza ust
    Wady:
    • Nie jest to szminka supertrwała
  • 8 lutego 2025 o 18:43
    miniaturka mi wystarczy
    Mam szminkę w miniaturowej wersji, która jest wiernym odzwierciedleniem pełnowymiarowego produktu. Posiadam odcień Nu Muse. Szminka wygląda bardzo luksusowo i cieszy oko już samo jej opakowanie. Jej formuła jest delikatnie olejkowa. Nie działa jak balsam, który nam nawilża dodatkowo usta tylko ułatwia nam to aplikację ale jeżeli mamy jakieś suche skórki to nie będzie to ładnie wyglądało. Jeżeli usta nie będą odpowiednio nawilżone to pomadka nie będzie się na nich ładnie prezentowała. Dużym plusem takiej a nie innej formuły jest łatwość aplikacji. Nie musimy używać kredki aby szminka wyglądała ładnie ponieważ krawędzie ust są gładko pokryte a nie jak w przypadku wielu szminek wyglądające na pokryte farbką. Trwałość za to jest słabiutka ponieważ jakiekolwiek jedzenie czy picie zmusza nad do ponownej aplikacji. Miniaturka jest bardzo wydajna dlatego będę ją używać jeszcze długo. Z uwagi na słabą trwałość nie kupię pełnowymiarowego opakowania. Kolor, który mam idealnie sprawdzi się w codziennym makijażu ponieważ jest bardzo subtelny.
    • szeroka gama kolorystyczna
  • 28 sierpnia 2023 o 22:38
    Jak całus od MM
    Jedwabista konsystencja, satynowe wykończenie, pracuje się z nią idealnie. Daje komfort noszenia, nie wysusza. Mam kolor 01 niestety mi nie pasuje nad czym ubolewam -. jest to piękna klasyczna czerwień wpadająca subtelnie w ciepłe tony - od razu kojarzy mi się z Merlin Monroe ☺️ Opakowanie jest piękne i trwałe, szminka świetnej jakości, cudownie nosi się na ustach (nie jest z tych super trwałych ale mi wynagradza to komfort jaki daje), wystarczy tylko dobrze dobrać kolor i zostanie ulubieńcem ????
    • jakość
    • komfort noszenia
    Wady:
    • umiarkowana trwałość
  • 9 lipca 2023 o 11:18
    Trwałością nie grzeszy...
    Pomadkę kupiłam w zestawie z wodą Libre. Mój odcień ma nr 21 i jest to intensywna, klasyczna czerwień. Szminka ma mega kremową konsystencję, jak na moje gusta aż za bardzo. Z jednej strony sunie po wargach mega przyjemnie, jak po maśle pokrywając je w stu procentach niemalże krwistym kolorem, z drugiej jednak bardzo się rozmazuje brudząc zarówno zęby, jak i wszystko czego dotknie. Nie wyobrażam sobie zatem nie wspomóc się konturówką, chusteczką na której to odbijam nadmiar mazidła oraz odrobiną pudru, który lekko utrwali recenzowaną na ustach gdy z niej korzystam (aczkolwiek nie korzystam często, gdyż nawet potraktowana jak wspomniałam wyżej, do najtrwalszych nie należy i odbija się na szklankach chociażby , więc nie będzie dobrym wyborem na imprezę np). Plusem mazidła jest to ,że nie wysusza ust, nie podkreśla suchych skórek, ale przyjemnie nawilża wargi i jest raczej komfortowa w noszeniu. Gdyby była trwalsza to za sprawą wcześniej wspomnianych właściwości pielęgnacyjnych byłaby naprawdę niezłym produktem. Opakowanie jak na YSL przystało jest piękne, eleganckie, aczkolwiek co z tego skoro zawartość średnia. Niektóre pomadki za kilkanaście złotych sprawdzają się u mnie lepiej i są zdecydowanie trwalsze,
  • 27 lipca 2022 o 21:29
    Rose Dahlia nr 17 rose peach perfect
    Kolor nr 17 cudo, nic dziwnego że jest tak popularny. Jest to różano-brzoskwiniowy odcień, idealny na okres wiosenno letni, wspaniale podkreśli opaleniznę ale i przy jasnej karnacji przepięknie ożywi twarz. Opakowanie bardzo eleganckie, złote, klasyczne, piękne. Niestety mam jedno, kluczowe zastrzeżenie co do tej pomadki a mianowicie... rozmazuje się. Stosuję zatem transparentną konturówkę która trzyma ją w ryzach. Jest to typowa kremowa pomadka więc trwałość nie jest najlepsza ale pigment wgryza się w usta i nawet po posiłku usta są ładnie podkreślone. Czy kupię ponownie? wątpię ponieważ wolę lakier do ust z ysl ale ten kolor :D
    Zalety:
    • Piękny odcień pomadki
    • Luksusowe opakowanie
    Wady:
    • Nie jest najtrwalsza
    • Bez konturówki rozmazuje się